11. 9. 2013

Spin-off Breaking Bad oficiálně potvrzen

Spin-off Breaking Bad oficiálně potvrzen

Stanice AMC se sice za pár týdnů rozloučí se svým hitem Breaking Bad (Perníkový táta), jeho odkaz ale bude žít mnohem déle. Stanice dnes oznámila, že oficiálně dává zelenou spin-offu tohoto úspěšného seriálu.

Po mnoha týdnech vyjednávání stanice uzavřela smlouvu se společností Sony. Jak se předpokládalo, nový seriál se bude točit okolo oblíbené postavy – Saula Goodmana. Pracovní název seriálu je prozatím Better Call Saul. Vypadá to, že půjde o novou hodinovku, prequel, který se bude soustředit na vývoj postavy Saula (Bob Odenkirk), dávno předtím, než se stal právníkem Waltera Whitea.

Odenkirk bude v roli Saula pokračovat i nadále. Z lidí za kamerou se vrátí Peter Gould jako showrunner. Do projektu zůstane zapojený také tvůrce Breaking Bad, Vince Gilligan. Oficiální objednávka a tudíž informace o počtu epizod však nebudou známy dřív, než se dokončí návrhy smluv pro oba pány.

Jak už jsme psali v úvodu, Breaking Bad skončí svůj příběh za necelý měsíc. Letos odvysílaných závěrečných osm epizod nadchlo jak kritiky, tak fanoušky. Seriál se vrátil s 5,9 miliony diváky, což je o proti roku 2012 zlepšení o 102 procent. 87 procent navíc nasbíral seriál v ratingu 18–49.

AMC se možná tímto krokem snaží zůstat na špici temných dramat. Její letošní novinka Low Winter Sun se hitem nestala; týden co týden ztrácí více než 50% diváků, které k televizím přiláká předskokan Breaking Bad. Ruku v ruce se zrušením The Killing a s nášlapem do poslední sezóny Mad Men v roce 2014 tento spin-off nemohl přijít v lepší dobu. Stanice v příštím roce představí další dvě nová dramata: počítačové drama z 80. let s názvem Halt & Catch Fire a dobové drama Turn.


Máte rádi postavu Saula? Dáte spin-offu šanci? Oblíbili jste si další seriály stanice? Jste zvědaví, jak Breaking Bad dopadne?

(Zdroj: THR)

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
lukascoolarik

lukascoolarik

Už jsem zvědav. :)
před 10 roky
Kuzuri

Kuzuri

Pre mna prekvapenie. Ale velmi mile a potesujuce! :-)
před 10 roky
OlinkaS

OlinkaS

Vypadá to, že jsem asi jediná, ale mně osobně tedy Saul moc nesedl, takže na tento spin-off kouknu asi jen...
před 10 roky
Další články k tématu