5. 10. 2013

The Blacklist prodloužen... v jiném slova smyslu

The Blacklist prodloužen... v jiném slova smyslu

Tento týden je na informace ohledně novinek poměrně bohatý. Už jsme tu měli první obnovení i první rušení sezóny. V této bleskovce se podíváme na první novinku, která se dočkala objednávky zbylých devíti epizod, tedy tzv. prodloužení na celou sérii.

Jde o to, že pokud stanice výslovně neřekne předem jinak, tak u všech svých novinek objednává v květnu základní sérii, tedy 13 epizod. Podle toho, jak si potom seriály stojí co do sledovanosti, se pak stanice rozhodují, zda ho stáhnou z programu, nechají dojet těch 13 díl a dost, jestli mu přidají zbylých 9 (nebo i více) epizod do plné 22 epizodní série, nebo jestli ho rovnou prodlouží.

Tato doobjednávka je často dobrým znamením. Je to důkaz toho, že je stanice s novinkou spokojená a věří jí, že dokáže diváky zabavit po celý rok. Samozřejmě to ovšem zdaleka neznamená, že by daný seriál měl jistou druhou řadu. Jen je jí zase o krůček blíž.

Jako první se letos doobjednávky dočkalo NBC drama The BlacklistJamesem Spaderem v hlavní roli. Tento krok není žádným překvapením, jelikož pilot měl loni na jaře jedno z nejlepších skóre během testovací fáze, a i v reálném programu si stojí velmi dobře.

„Věříme, že s talentem, který k nám přináší James Spader a Megan Boone, stejně jako producenti a celý štáb, seriál umožní, že NBC bude oblíbeným cílem diváků v pondělní večery,“ řekla Jennifer Salke, prezidentka NBC Entertainment.

Podobnou novinku má také komedie Brooklyn Nine-Nine. U něj ovšem stanice FOX neobjednala nové epizody, ale pouze scénáře k potenciálním novým dílům. Z minulých zkušeností však již víme, že po tomto kroku je jen otázkou času, kdy se objeví zpráva o objednávce reálných epizod.


Oblíbili jste si Blacklist? Těšíte se na plných 22 epizod?

(Zdroj: THR)

Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
VanThomass

VanThomass

Když si udrží seriál kvalitu, tak jedině dobře ;-)
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

dobrá zpráva.
před 10 roky
KeyCe

KeyCe

Čekala jsem na tuhle zprávu a doufám, že se brzy dočtu i objednání druhé série :-) zatím skvělý...
před 10 roky
Další články k tématu