14. 1. 2015

Red Band Society ztrácí veškerou naději

Red Band Society ztrácí veškerou naději

V listopadu to ještě nevypadalo úplně ztraceně, bohužel nyní máme pro fanoušky Red Band Society samé špatné zprávy.

Ještě na jaře 2014 seriál vypadal jako jasný hit. Pilot sklízel pozitivní reakce ze strany kritiků. Drama si pro sebe ukořistilo oscarovou vítězku Octavii Spencer, a film s podobnou tematikou – The Fault in Our Stars – sklízel v témže roce po celém světě velký úspěch.

Přes to všechno seriál neuspěl. V ratingu se usadil na podprůměrném čísle 0.9 a po desáté epizodě byl stanicí stažen z programu. Zároveň bylo oznámeno, že natáčení po 13. epizodě bude zastaveno, ačkoliv přímo zdůraznili, že to automaticky neznamená zrušení.

V uplynulých týdnech stanice Fox jednala s produkční společností ABC Studios o tom, jakým způsobem by seriál mohl přežít. Podle zdroje přechod do nové hlavní sezóny nepřicházel v úvahu, ale stanice přemýšlela nad nasazením v létě, což sebou přináší snížené licenční poplatky. Tento proces přechodu je však velmi složitý právě u dramat jako Red Band, tedy u projektů, které jsou tzv. „high concept“. Ty mají zvýšený rozpočet a jsou tvořeny pro primetime v hlavní sezóně. Studio se rozhodlo tento postup zamítnout.

Studio nicméně na seriál nezanevřelo a samo se snažilo najít seriálu domov na jiné stanici. Bohužel tento pokus také dopadl bezúspěšně. Ve výsledku tedy Red Band Society dojede v televizi svých třináct epizod. Stanice Fox naplánovala vysílání na 31. ledna (1 epizoda) a 7. února (2 epizody).

Hercům je nyní umožněno shánět práci v jiných projektech.


Mrzí vás konec Red Band Society? Přáli byste si, aby seriál třeba i převzala jiná stanice, nebo aby běžel alespoň v létě?

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře21zobraz všech 21 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

Nakonec to nešlo tím směrem, který bych chtěla, takže mě to až tak nemrzí.
před 9 roky
ragelly

ragelly

Seriál příjemný, finále se mi moc líbilo. A musím pochválit hudbu, jeden z nejlépe zvolených...
před 9 roky
luciakanky

luciakanky

je fajn, že tomu dali aspoň dáky koniec a nenechali to len tak, ale mne sa posledné dve tri epizódy až tak...
před 9 roky
Další články k tématu