24. 1. 2015

Natáčení Game of Thrones posiluje ve Španělsku cestovní ruch

Natáčení Game of Thrones posiluje ve Španělsku cestovní ruch

Hit stanice HBO neovlivňuje jen diváky u televizních obrazovek, ale také národní ekonomiky. Od seriálu, který je celosvětově jeden z nejznámějších, se snad ani nedá čekat nic jiného.

Podle amerického velvyslance ve Španělsku narostl turistický ruch v oblasti, kde se v současnosti pátá sezóna seriálu natáčí, o 15 % jen za dva týdny od první klapky.

„První zprávy hovoří o tom, že do Sevilly a Osuny, dvou lokací, kde se natáčí, přijelo o 15 % více návštěvníků, než předtím,“ řekl velvyslanec James Costos.

Costos, který dřív vedl globální divizi licencování na HBO, se o detailech natáčení ve Španělsku blíže rozhovořil na konferenci CreaCulture Forum: „Španělská kultura je pro Španělsko velice důležitá. Snažíme se promovat zemi, aby sem filmaři z dalších zemí přijeli investovat. Tyto investice mají přímý dopad na tvorbu pracovních míst a zvyšují povědomí o Španělsku jako o zemi, která je otevřená jakékoli produkci.“

Dále řekl, že od té doby, co štáb HBO oznámil natáčení ve Španělsku, tak se zájem o produkci filmů v zemi prudce zvedl: „Od té doby vyřizuji mnohem více telefonátů od filmových studií než doteď. (…) Filmová produkce bude nepřímým motorem zvyšování turismu v zemi.“ Podle zpráv prý hvězdy seriálu jako Nikolaj Coster-Waldau musejí odolávat nájezdům fandů. Tomu nejde nevěřit – zprávy ze začátků natáčení totiž mluvily o tom, že na 600 volných míst v komparzu se ve Španělsku přihlásilo neuvěřitelných 86 000 lidí.

Tento případ ale není ojedinělý. Natáčení Game of Thrones totiž pomohlo ekonomice i v předcházející natáčecí lokaci – Severním Irsku.

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
LaglasArgon

LaglasArgon

86 000 lidí! :D to by byla bitva :D :D
před 9 roky
Squerago

Squerago

To už je ovšem šílenství :D
před 9 roky
tammiive

tammiive

Zajímalo by mě, jak těch 600 lidí z 86 tisíců vybrali :D To nemohli ani všechny projít :D
před 9 roky
Další články k tématu