20. 10. 2008

Nova.cz již v provozu

Nova.cz již běží a na zvídavé otázky na chatu odpovídal ředitel internetu TV NOVA Daniel Grunt. My vám přinášíme "výcuc" toho nejdůležitějšího.

Nova.cz již v provozu

Chat probíhal v neděli při spuštění, kdy byl web celkem solidně přetížený, takže spousta otázek směřovala samozřejmě k tomuto tématu. Dnes už je vše v pořádku, videa se přehrávají bez sekání a uprostřed nespadnou, jak tomu bylo v neděli, takže sliby ohledně posílení výkonu serverů jsou splněny, tomuto tématu se tedy není potřeba věnovat. Je dobré vědět, že pokud se vám i přesto seriály sekají, tak bude pravděpodobně chyba na vašem přijímači (přečtěte si nápovědu, zda-li to váš stroj zvládne).

Další často zmiňované téma bylo, zda seriály budou zdarma. Budou! Provoz portálu bude financován z reklamy, která by se měla objevovat i ve videích (zatím se mi žádnou nepodařilo potkat). Díky tomu se však dočkáme seriálů již druhý den po odvysílání a ve vysoké kvalitě. Na HD kvalitu se ovšem zatím netěšme, český internet na to ještě bohužel není připraven. Někteří se báli, jestli nebude možné seriály sledovat pouze následující den po odvysílání, ale jejich obavy byly zbytečné. Na seriály budete moci koukat, kdy budete chtít. Z toho v podstatě plyne, že novácká videopůjčovna, o které jsme psali v minulém článku, bude zrušena. Jediný případ, kdy by měla smysl, by byla možnost zhlédnutí seriálu dopředu, ale s tím se zatím nepočítá, protože takováto služba by musela být zpoplatněna a o takové všeobecně není zájem.

Pokud vám chybí některé starší seriály, které Nova vysílala, pokud má televize práva, seriály v následujících dnech přibudou, takže opět se není čeho obávat. To se týká i některý starších dílů seriálů, co už na webu jsou.

Překvapivou odpovědí bylo, že se časem dočkáme i zahraničních seriálů, jelikož zrovna probíhají jednání ohledně autorských práv pro internet. Mezi otázkami padl dotaz na Dr. House a Juanin zázrak. Juanin zázrak na internetu neuvidíme, ale právě u House se jedná o internetových právech. Pokud se toho dočkáme, pak tedy – klobouk dolů.

Dalším překvapením bylo, že do budoucna se plánují i některé pořady speciálně pro internet, takové, které předtím nebudou uvedeny v televizi. Tedy se streamu (a jeho Gynekologii 2 a dalším) rýsuje konkurence, což je pro diváka jedině dobře.

TV Nova má od nás palec nahoru, protože tohle se jí vážně povedlo.

Celý záznam chatu si můžete přečíst na stránkách Novy;. Ovšem budete se muset prokousat i otázkami, kolika prsty Daniel Grunt píše (jsou to 2–4) nebo co si dá k večeři.

Zdroj a foto: Nova.cz

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Yves

Yves

Jestli na internetu bude i zmiňovaný Dr.HOUSE, tak se začínam těšit :-)
před 15 roky
Yukari

Yukari

Ja som si z nejakeho neznámeho dôvodu mylela, že tam BUDÚ aj zahraničné seriály...
před 15 roky
TSZZ

TSZZ

Teda jsem zvědavej jak se to bude vyvíjet, protože díky své nedůvěře v TV Nova se mi celý projekt zdá...
před 15 roky
Další články k tématu