12. 5. 2017

ABC a NBC objednávají novinky pro sezónu 2017/18

ABC a NBC objednávají novinky pro sezónu 2017/18

Dnešní noc (doufejme) zakončím sedmičkou nových seriálů, které se budou v další sezóně ucházet o přízeň diváků. Dnes je to především v režii stanice ABC, která má na svém kontě šest novinek, z toho čtyři dramata a dvě komedie. Svou trošku do mlýna přispívá NBC s dalším objednaným dramatem.

Jak je vidět, na obrazovky se vrací hvězdy. Zach Braff má po letech novou hlavní roli. Představitel Normana Batese, herec Freddie Highmore, se nám z televize také nevytratí. Nebude chybět ani veteránka Joanna Garcia, Lea Michele a mnoho dalších slavných osobností.

ABC

The Good Doctor

Hlavním hrdinou je Shaun Murphy, mladý chirurg se syndromem savant, který přesedlá ze svého poklidného vesnického života, když dostane práci v pediatrickém chirurgickém týmu v prestižní nemocnici. Nabízí se ale otázka. Může člověk, který nemá schopnost ztotožnit se s lidmi, přispět k záchraně jejich životů? Shaun využívá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval své pacienty nazvdory skepsi svých kolegů.

Norman Bates již není mezi námi, ale Freddie Highmore z obrazovek jen tak nezmizí. Seriál pochází z pera Davida Shorea , který stojí i za úspěšným Dr. Housem. Seriál je adaptací jihokorejského seriálu.

Startup

Alex Schuman je investigativní novinář, manžel a otec, který se vydává do zcela nového světa. Skončí totiž se svou prací a začne vést vlastní podnik. Brzy však zjistí, že nový život bude o dost složitější, než si myslel.

Máme tu další návrat velkého jména. Zach Braff je zpět na televizních obrazovkách, které opustil spolu se svou ikonickou postavou JDho z legendárních Scrubs. Tentokrát však vyměňuje lékařský plášť za rádiový mikrofon. Navíc se bude moct pořádně vyřádit i za kamerou, jelikož se u novinky ujme také režie. Seriál se v pilotové fázi jmenoval Startup, nicméně nyní je nepojmenovaný, takže se pro něj bude vymýšlet nový název.

The Mayor

Hlasitý idealistický rapper kandiduje na politickou funkci a zvítězí. Všechny kolem něj i jeho samého překvapí, když zjistí, že pro svou novou funkci má skrytý talent a začne pomalu přeměňovat místní radnici.

O osudu Scream Queens stále není rozhodnuto, každopádně Lea Michele už má jistou další hlavní roli. Seriál produkuje Daveed Diggs, jméno známé fanouškům slavného muzikálu Hamilton.

For the People

Příběh se odehrává u newyorského federálního soudu, kterému se přezdívá také „The Mother Court“. Drama sleduje nové právníky pracující na obou stranách, jak pro obžalobu, tak i obhajobu. Advokáti se zabývají vysoce postavenými a riskantními případy, zatímco se jejich vlastní osobní životy proplétají.

Po zrušení The Catch se musí díra v Shondaland programu zaplnit a For the People je jasná volba. V příští sezóně se rozloučí politický Scandal, tak proč si nevytvořit pevnou půdu pod nohama pro právnického nástupce?

The Crossing

Uprchlíci z válkou zničené země začnou hledat útočiště v americkém městečku. Problém je, že země, ze které tito lidé pochází, je Amerika, a válka se odehrává 250 let v budoucnosti. Místní šerif s temnou minulostí, federální agent a matka hledající svou pohřešovanou uprchlickou dceru najdou uvnitř toho všeho zmatku překvapivou konspiraci.

U tvůrců ani herců nevidím na první pohled žádné známé jméno, ale příběhově zní seriál docela dobře. Samozřejmě bude záležet na zpracování a na umístění v programu, rozhodně jsem zvědavá, jak si ho ABC pro následující sezónu sestaví.

The Gospel of Kevin

Kevin v životě neměl nikdy štěstí. Nyní ale má šanci něco dokázat. Bohyně Yvette ho totiž požádá, aby se vydal na misi k záchraně světa.

Odlehčené drama má spoustu slavných jmen – Jason Ritter, Joanna García nebo Cristela Alonzo. Pokud se seriál nebude brát tak moc vážně, mohl by se stát příjemným guilty pleasure.

NBC

Good Girls

Tři hodné dívky, teď už matky, se rozhodnou přestat hrát svůj život na jistotu a risknou všechno, aby získaly zpět svoji sílu. Tahounkou skupiny je Beth, která si začíná uvědomovat, že její život možná není pohádkový; dozví se totiž, že její manžel Dean má milostný poměr. Zoufalá a naštvaná Beth se rozhodne, že je zbytečné hrát bezpečnou hru, a vykrade spolu se svou nejlepší kamarádkou Ruby a její mladší sestrou Annie supermarket. Annie je svobodná matka, která se bojí, že přijde o svého syna při opatrovnickém řízení, a potřebuje peníze na dobrého advokáta.

Hlavní roli Beth hrála v pilotu Kathleen Rose Perkins. Nicméně podle informací ze strany stanice bude role přeobsazena, takže se hledá nová herečka.

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
lukascoolarik

lukascoolarik

Možná "Startup", možná The Mayor, možná For the People, možná The Crossing. Na sto procent mě...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Až se přestěhujeme na Bahamy, tak už ten časový posun bude v pohodě :D
před 6 roky
Koldik

Koldik

Na Crossing sa velmi tesim a ak Mayor nebude prilis cernosske tak asi skouknu aj to.
před 6 roky
Další články k tématu