15. 12. 2019

Vánoce v seriálech III

Vánoce v seriálech III

Pomalu se blížíme do finále, a tak nervozita, zda i váš oblíbený seriál najde místo v tomto fotočlánku, roste. Ve třetím díle vánočního seriálu se oproti minulému týdnu vrátíme k novějším kouskům, které jsou jen krůček od naprostých legend. Předposlední část s dalšími 25 seriály je tu konečně pro vás.

Frasier

I Frasier a jeho parta se v Seattlu několikrát dočkali svítečních epizod. Jeden rok se na Frasiera snese plánování cesty do Rakouska, další ho pak čekají první Vánoce od rozvodu se synem Frederickem, v další sváteční epizodě došlo na vzpomínání Martina, Daphne, Nilese a Roz, ta navíc musí své matce oznámit, že je těhotná. V jedné ze zbylých výbočních epuizod Frasier chystá oslavu u sebe doma a dochází i na sváteční romantiku, když Roz propadá kouzlu Santy. Zkrátka Vánoce se vším všudy.

(1×12, 3×09, 5×09, 6×10, 7×11, 8×08, 10×10, 11×11)

Photo © NBC

Comeback

Svérázné Vánoce v podání Ozzáka přinesly nejednu nezapomenutelnou myšlenku, ať už jde o Křečka Mirečka, tvrdé Vánoce s rohlíky místo rohlíčky a především o jedinečnou koledu „Rolníci“.

(1×16)

Photo © TV Nova

Scorpion (Tým Škorpion)

Vánoce intelektuálů byly většinou pracovní, když už chtěl tým strávit svátky společně, něco se stejně pokazilo. Vše završil polibek Waltera s Florence, který měl fatální následky. A to vše jen kvůli úrazu, při němž si Walter smyslel celý svět a byl nucen svést celý tým dohromady.

(1×12, 2×12, 3×11, 4×12)

Photo © CBS

Modern Family (Taková moderní rodinka)

Že Vánoce nutně nemusejí být svátky klidu, o tom ví své i tyto dvě seriálové rodiny. Ať už u Dunphyů hrozí, že Vánoce nebudou, když se na pohovce objeví spálenina od cigarety, ve shonu dochází k tomu, že rodiny poruší tradici, když se do Vánoc nejsou schopny sejít, nebo se třeba shání se náhrada za nevhodný dárek, vše nakonec končí krásnými oslavami. Třeba na chatě s milovanými, protože právě o tom Vánoce jsou, o rodině. To ví i jedna taková moderní rodinka. I když to tak možná v letošní nové epizodě The Last Christmas nevypadá.

(1×10, 3×10, 5×10, 7×09, 11×09)

Photo © ABC

Supernatural (Lovci duchů)

Winchesteři nemají ani o svátcích klid, když někdo přestrojený za Santu začne vraždit lidi a vtahovat je do komínu, nabízí se možnost, že by se vrátil zlý Santa. Mimo to Sam s Deanem řeší, jestli se po letech vrátit k oslavám svátků nebo ne, zatím co se naskýtá vzpomínka na Vánoce roku 1991, kdy se Sam dozvídá pravdu o otci.

(3×08)

Photo © The CW

Miranda

Jedinečný britský sitcom se dočkal také jedné sváteční epizody. Miranda upřednostní oslavy s přáteli před rodinou, jenže po hádce mění názor, a tak je rozhodně na co se těšit. Ke všemu je epizoda plná tradičních koled, z nichž některé jsou představeny v podání samotných herců.

(2×06)

Photo © BBC

Xena: Warrior Princess (Xena)

Možná je to k nevíře, ale dokonce i někdo takový jako Xena se dočkal své vánoční chvilky.

(2×09)

Photo © Syndication

Dexter

S blížícími se svátky Dexter odhaluje spojení s jedním ze zabijáků, zároveň s tím ho ale začíná Doakes čím dál víc podezírat. Druhé seriálové Vánoce, to už je jiná písnička, tentokrát totiž na krku Dexter nemá Doakese, s pomocí Debry se ale musí dostat z hledáčku Maríi a Thomase.

(1×11, 7×11)

Photo © Showtime

NCIS: New Orleans (Námořní vyšetřovací služba: New Orleans)

A do třetice všeho dobrého, dostalo se také na tým Pridea z New Orleans, který si rovněž nenechá jen tak zkazit svátky. Oproti svým předchůdcům má za sebou prozatím pouze dvě vánoční epizody, během nich ovšem došlo k cestě do Afghánistánu, zatčení člena rodiny, ale také ke společné oslavě svátků.

(1×10, 2×11)

Photo © CBS

Grey's Anatomy (Chirurgové)

Během čtyř Vánoc, kdy se objevily tematické epizody, se toho událo spoustu. Ovšem tou největší věcí, ke které ve vánočním dílu (vlastně dvoudílu) došlo, byla svatba Mirandy.

(2×12, 6×10, 7×10, 9×09, 9×10)

Photo © ABC

Warehouse 13 (Skladiště 13)

Pete a Myka během dvou vánočních epizod čelili Santa Clausovi, Jamesi MacPhersonovi ve světě, kde Pete neexistuje, a vše ještě díky Claudii a Artiemu propojili s chanukou.

(2×13, 3×13)

Photo © Syfy

Orange Is the New Black

Vánoce se slaví všude možně, jinak tomu není ani ve vězení. Tam si děvčata vánoční svátky zpříjemnila divadelní hrou, kterou nacvičila a předvedla.

(1×13)

Photo © Netflix

The Librarians (Knihovníci)

Knihovníci se poprvé setkali se Santou hned zkraje první série, když mu bylo třeba zachránit život. Santa Claus se v epizodě předvedl hned v několika podobách podle kultury, ke které zrovna patřil. Podruhé bylo třeba ohlídat sáně, jenže to by nebyli Ezekiel, Jacob a Cassandra, aby se něco nepokazilo. Když se ke všemu ještě objevila Ezekielova zlodějská rodina, to teprve Vánoce stály za to.

(1×04, 4×03)

Photo © TNT

Gossip Girl (Super drbna)

Drbna během dvou svátečních epizod řešila nové vztahy, drahé dárky, které vyústily v dohodu o padesátidolarovém stropu, čelilo se zde znovushledáním, ale rovněž těžkým rozhodnutím, která mohou zkazit život.

(1×11, 4×11)

Photo © The CW

Pretty Little Liars (Prolhané krásky)

Ali si na Vánoce projde noční můrou, která jí ukáže duchy minulých, současných a budoucích Vánoc. Naložit jí chtějí také Aria, Emily, Hanna a Spencer, které hledají důkaz usvědčující z vraždy Mony, aby očistily Spenceřino jméno a aby svátky byly alespoň trochu veselé.

(5×13)

Photo © Freeform

The Vampire Diaries (Upíří deníky)

Bonnie strávila jedny Vánoce o samotě, i přes to se snažila připomenout si alespoň nějaké tradice. Jedny z dalších svátků byly smutnější, když došlo na loučení s Lily a potřebu se nakrmit. A na závěr jsou tu Vánoce s návratem Damona a velkým odhalením, kdo je Cade.

(4×09, 6×10, 7×09, 8×07)

Photo © The CW

Supergirl

Po Oliveru Queenovi se zmínky dočkávají další osoby a seriály z Arrowverse. Kara se Vánoc dočkala prozatím pouze jednou, a ty pro ni rozhodně nebyly klidné. Vše totiž nasvědčuje tomu, že se blíží konec všeho.

(3×09)

Photo © The CW

The Flash

Proti své kolegyni ze Země-38 Barry oslavil svátky hned čtyřikrát. Během tohoto vánočního období se na scénu vracejí například Reverse Flash, Captain Cold a Trickster. Dalšího návratu jsme se dočkali o čtvrtých Vánocích, když se Barry s Iris vrátili z líbánek, stejně rychle ovšem zmizeli, protože byli uneseni. Superhrdinové zkrátka nemají nárok na klidné svátky.

(1×09, 2×09, 3×09, 4×09)

Photo © The CW

Legends of Tomorrow

A Arrowverse završují Legendy, při jejichž vánočních epizodách si můžete částečně zkrátit čekání na úvod nové série a závěr crossoverové Krize. Ve svátečních epizodách se dočkáte George Washingtona během války o nezávislost a také Vikingů při osidlování Nového světa.

(2×11, 3×09)

Photo © The CW

Hawaii Five-0 (Hawaii 5–0)

Tým Five-0 měl během jedné z pěti vánočních epizod co do činění se zkaženým Santou, tedy vlastně rovnou se dvěma, kteří přepadli obrněný vůz. Ani na Havaji není o svátcích klid.

(1×12, 3×11, 4×11, 5×09, 8×11)

Photo © CBS

Father Brown (Otec Brown)

Otec Brown mimo řešení zapeklitých záhad v podobě těla z minulosti a ukradeného dítěte stíhá společně s paní McCarthy a Bunty o svátcích pomoct nacvičit amatérské divadelní představení o Popelce.

(5×01, 6×01)

Photo © BBC

Yes Minister (Jistě, pane ministře)

Během vánočního speciálu se ve vládě chystají velké věci. Je třeba vybrat nového premiéra, jenže ani jeden ze zvažovaných kandidátů by nebyl ideální volbou. Co tedy přinese sváteční rozhodování?

(Party Games)

Photo © BBC

Vicious (Jízlivě tvůj)

Freddie a Stuart pořádají vánoční večeři se všemi přáteli. O jídlo se postará Ash, o překvapení Violet s novým přítelem a při sváteční sešlosti dojde také k velkému odhalení při společenské hře.

(1×07)

Photo © ITV

Chicago Fire

Z chicagské série se Vánoc prozatím dočkali pouze hasiči, a to rovnou dvakrát. Naneštěstí ani jednou nejsou svátky klidné, poprvé jsou všichni vyšetřováni vnitřními záležitostmi, podruhé visí ve vzduchu obava z mafiána.

(1×10, 3×10)

Photo © NBC

Good Trouble

A na závěr letošní novinka, která se ve druhé sérii dočká hned dvou vánočních epizod. První ponese název „Nochebuena“, druhá pak „A Very Coterie Christmas“. Obou se dočkáme už zítra, tedy 17. prosince. Určitě je na co se těšit, podle dostupných fotek nás čekají oslavy ve velkém stylu.

(2×09, 2×10)

Photo © Freeform

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře26zobraz všech 26 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Opět krásně vybrané epizody :)
před 4 roky
Yellow

Yellow

No, Xena v tomhle nikdy nebyla v tomhle tip top, ale krom mockumentary epizody (která byla...
před 4 roky
andromache

andromache

Jestli máme na mysli stejnou epku (6x13, kdy Xenu po severu nahání zuřivý reportér), tak se pleteš. Je...
před 4 roky
Další články k tématu