28. 1. 2020

Den v seriálech: Česko, Slovensko, Británie i USA

Castingy

Novinka od České televize a JOJ Osem hodin zná hlavního hrdinu. Postavu ztvární Ján Koleník.

Marcia Gay Harden získala hostující roli v dramatu A Million Little Things. Objeví se zde jako Garyho matka Alice, která hrdinu opustila několik měsíců po jeho sedmých narozeninách. Alice odjela, aby si šla za hereckým snem. Poprvé se objeví ve dvanácté epizodě, která se bude vysílat 6. února.

Kelli Berglund se objeví v chystané wrestlingové novince Heels od Starz.

Ve čtvrté sérii One Day at a Time bude hostovat Ray Romano. Herec se vrací ke svý sitcomových kořenům a v seriálu se znovu setká se svým kolegou z Everybody Loves Raymond, producentem Mikem Roycem. V One Day si zahraje Briana, který přichází do domácnosti Alvarezů, aby s rodinou udělal rozhovor. Můžete se podívat na společnou fotografii.

Premiéry

Gurmáni ulice se na JOJ vrátili 12. ledna, kde se budou pravidelně vysílat. Zpět jsou po dvou letech, kdy se dočkali jen úvodního dílu.

14. února se do nováckého programu vrací Kameňák, který byl a pozdim v polovině série stažen kvůli nízké sledovanosti.

Bola raz jedna škola začne také 14. února na JOJ.

Pilotová sezóna

Komediální pilot United States of Al nabírá dvě herecké posily. Ve stálých rolích se zde objeví Kelli Goss (The Ranch) a Elizabeth Alderfer (Disjointed).

O chystaném rebootu The Equalizer jsme vám psali již v listopadu. Projekt s Queen Latifah v hlavní roli nyní dostal oficiální pilotovou objednávku od stanice CBS. Hrdinka používá své pokročilé dovednosti, aby pomohla těm, kteří už se nemají na koho jiného obrátit. V původním seriálu hrál hlavní roli Edward Woodward, ve filmech pak Denzel Washington.

Nové projekty a seriály

Prima připracvuje seriál Einstein podle zahraniční předlohy. V hlavních rolích se objeví Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Eva Josefíková, Veronika Freimanová a Marek Němec.

Slovenská Markíza připravuje seriál Pán profesor podle německé předlohy Der Lehrer. Do hlavních rolích byli obsazeni Tomáš Maštalír, Gabriela Marcinková a Roman Luknár. Markíza chce novinku nasadit již na jaře.

Četníci ze Znojma sice nevzniknou, ale Česká televize již pilně pracuje na nové kriminálce. Aktuálně se dotočily Zločiny Velké Prahy, takže stačí jen postprodukce a seriál se dostane do vysílání.

Televize Nova na jaro chystá nový seriál Co ste hasiči. Děj je zasazen do vesnice Horní, kde panuje rivalita mezi místním starostou a hasičskou jednotkou, kterou se starosta snaží zlikvidovat. V seriálu se objeví Petr Rychlý a Václav Kopta.

Tvůrkyně Crazy Ex-Girlfriend Aline Brosh McKenna podepsala tříletou smlouvu s ABC Studios na vývoj projektů na různých platformách. Prvním seriálem, který žena vyvíjí, je komedie Hit, na které pracuje na Hulu. Stejně jako Crazy Ex, i Hit bude obsahovat hudební prvky. Hit vypráví příběh mladé popové hvězdy, která neúspěšně zápasí se psaním písniček pro své první album. Zoufalí a nedočkaví hudební producenti ji proto strčí do výcvikového tábora hudebních psavců (songwriting boot camp).

Britská ITV objednává novinku Viewpoint. Jde o thriller, který sleduje tajné policejní vyšetřování v uzavřené manchesterské komunitě a ukazuje, zda je možné pozorovat životy druhých skutečně objektivně a bez jakýchkoliv předsudků. Když se milovaná učitelka na základní škole Gemma King začne pohřešovat, detektiv Martin Young se rozhodne vytvořit pozorovací stanoviště v domě svobodné matky Zoe Sturges. Má k tomu jednoduchý důvod – tento byt totiž umožňuje panoramatický pohled na všechny, kdo přichází a odchází do města. Perfektně vidí také do bytu, který Gemma sdílí se svým přítelem Gregem Sullivanem – hlavním podezřelým v jejím zmizení. Martin je však muž, který na ramenou nosí vlastní démony a vinu. Hrdina začne postupně zpochybňovat, jestli skutečně může věřit tomu, co pozoruje. Není zde možnost, že do Grega promítá svou vlastní osamělost? Aby toho nebylo málo, začnou se v něm hromadit city k Zoe, které ohrožují jeho schopnost nestranného výkonu práce.

BBC One v únoru uvede novou minisérii The Pale Horse podle předlohy od Agathy Christie. Mark Easterbrook začne vyšetřovat, jak a proč se jeho jméno objevilo na záhadném seznamu, který se našel v botě mrtvé ženy. Stopy ho zavedou do Plavého koně, domova třech údajných čarodějnic. Proslýchá se, že čarodějnice používají temné síly, ale těla se začnou kupit a Mark si je jistý, že za tím musí být racionální vysvětlení. Kdo by ho chtěl vidět mrtvého?

Další střípky

Ve věku 74 let zemřela herečka Marsha Kramer, kterou si fanoušci vybaví z role asistentky v Modern Family (Taková moderní rodinka) nebo z komedie Frasier.

Britská soap opera Coronation Street příští týden odvysílá neskutečnou 10 000. epizodu.

Vánoční speciál Gavin & Stacey doslova trhal rekordy. Epizodu si nenechalo ujít 18,5 milionu diváků, což je nejlepší britská sledovanost nesportovních pořadů od roku 2002, kdy záznamy existují.

Jesse Williams získal roli na Broadwayi. Showrunnerka Krista Vernoff však diváky ujišťuje, že je s hercovou novou prací obeznámena již od začátku série a příběh mu bude přizpůsoben tak, aby zvládal jak Broadway, tak i natáčení seriálu Grey's Anatomy (Chirurgové). Fanoušci se s ním tedy prozatím loučit nemusí.

Trailery

Home


The Pale Horse


The Split


Shameless


Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu