14. 10. 2020

SpaceX jako seriál

SpaceX jako seriál

Vesmírné téma poslední dobou frčí. V září jsme tu měli drama AwayHilary Swank v hlavní roli, které se protlačilo na vrchol netflixáckých žebříčků sledovanosti, teď mělo na Disney+ premiéru drama The Right Stuff, pár měsíců předtím jsme mohli na Apple+ vidět fiktivní historické drama For All Mankind, no a nesmíme zapomenout ani na komedie Space Force (Jednotky vesmírného nasazení) a Avenue 5. A teď se k nim připojí další seriál s tematikou vesmíru.

HBO se totiž pouští do hrané dokumentární minisérie SpaceX, která by měla mít šest epizod a měla by sledovat cestu Elona Muska za jeho snem, aby se lidstvo stalo multiplanetárním druhem. Od prvotních začátků, kdy si osobně vybral inženýry, kteří poté pracovali na postavení a vypuštění první soukromé rakety do kosmu. A o tom, jak uspěla první pilotovaná mise Falconu 9 dne 30. května.

Seriál vzniká jako adaptace knihy Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future od Ashleeho Vance z roku 2015. Režie se ujme Doug Jung (zkušenosti má ze Star Trek Beyound), který se bude společně s Channingem Tatumem, Reidem Carolinem a Peterem Kiernanem podílet i na produkci. Elon Musk není do projektu nijak zapojen, tedy kromě toho, že seriál je i o něm a je tedy celkem jasné, že bude muset být jednou z postav.


Máte rádi seriály o kosmu? A jste fanoušci Ellona Muska?

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Micuda98

Micuda98

Tak na tento dokument se velmi rád podívám. :)
před 3 roky
_-0-_

_-0-_

Ano, já také. Nakonec je to start splnění vizí spisovatelů Sci-Fi, kteří viděli budoucnost dobývání vesmíru...
před 3 roky
Další články k tématu