8. 11. 2013

American Psycho jako seriál?

American Psycho jako seriál?

Kabelovka FX se pustila do vývoje televizního seriálu, který by měl být sequelem hororové románové a filmové klasiky American Psycho (Americké psycho).

Román napsal spisovatel Bret Easton Ellis. Vypráví v něm příběh zámožného mladého bankéře, který si v noci užívá adrenalinu jako sériový vrah. Film vznikl v roce 2000 a hlavní roli si v něm zahrál Christian Bale. Seriálová verze bude zasazená několik let po událostech z knihy. Hlavní postava – Bateman, bude padesátník a vyvine si nový způsob vraždění.

Scénáře se ujme Stefan Jaworski a spoluprodukovat budou společnosti Lionsgate a FX. Pokud projekt dostane od stanice zelenou, přidá se k rostoucí sérii seriálů s vraždícími hrdiny: Bates Motel (A&E), Hannibal (NBC), The Following (FOX) a další. I když je tento žánr kritizován za přílišné televizní násilí, minulá sezóna dokázala, že zmíněné seriály dokážou získat své diváky.

Zajímavým detailem je podobnost názvů seriálu stanice: Po American Horror Story a The Americans by v programu bylo American Psycho.


Znáte knihu? Viděli jste film? Chtěli byste z Psycha seriál?

(Zdroj: EW)

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Dadulinka

Dadulinka

Nevim proc, ale ten film me moc nebavil, takze pokracovani - treba ze v serialove podobe - me moc...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Film ani knihu neznám, ale nezní to nijak originálně.
před 10 roky
Žralok

Žralok

Knihu jsem nečetl. Film je vynikající. Dvojka už je špatná. Mam ale obavu že film hodně stál na výkonu Ch....
před 10 roky
Další články k tématu