26. 11. 2012

Merlin se letos s diváky rozloučí

Merlin se letos s diváky rozloučí

Stanice BBC dnes ve svém tiskovém prohlášení uvedla, že současná pátá série jejich hitového seriálu Merlin bude poslední. Seriál dojde do velkolepého finále letos o Vánocích. Toto epické fantasy drama se s fanoušky rozloučí speciálním dvouhodinovým finále.

Merlin posledních pět let bavil diváky pravidelně v sobotu večer. Za celou dobu se mu dostávalo rovnoměrné přízně, v průměru si každý týden epizody nenechalo ujít více než šest milionů diváků. V současné, páté sérii se navíc číslo vyšplhalo až na 7,1 milionů.

Merlin byl velkým oblíbencem v rámci tvorby BBC One již od samého počátku vysílání (2008). Je oceňován za poutavý magický příběh, profesionální vizuální efekty a v neposlední řadě za skvělé obsazení v čele s Colinem Morganem (Merlin) a Bradley Jamesem (Arthur).

Tvůrci seriálu potvrdili, že pátá série bude tou poslední. „Merlin je ten typ seriálu, ve kterém dějové zvraty opravdu dojdou k vrcholu. Vždycky jsme měli za to, že náš příběh legendy se nejlépe vypráví v průběhu pěti let a postupně vede k velkolepému finále, které spojí známé prvky milovaného příběhu a vyvrcholí skvělým finále v bitvě pro Camelot. Rádi bychom poděkovali skvělému obsazení a štábu za jejich profesionalitu a oddanost, BBC, FME a všem našim globálním partnerům za jejich podporu a povzbudivá slova během posledních pěti sérií. Největší díky ale patří úžasnému a věrnému publiku, fanouškům po celém světě, za jejich nadšení pro naše postavy a svět Camelotu.“

K ukončení seriálu se vyjádřilo celé obsazenstvo v čele s Morganem a Jamesem. „Již od začátku jsme věděli, že toto bude pětiletá cesta, na kterou jsme se vydali. Myslím, že je nyní konec pro náš seriál přirozený. Merlin se během let stále zlepšoval, rostl. Nyní jsme se dostali do nejsilnějšího bodu, kam jsme si vždycky plánovali, že se dostaneme. Vím, že je to konec, vím že je to sbohem. Děkuji vám, že jste se na tuto cestu vydali s námi, pro nás to byla zábava!“ řekl Morgan. James pak dodal: „Merlin nás léta zásoboval vzpomínkami, skvělými zážitky a milovanými přáteli. Během toho jsme byli podporováni oddanou fanouškovskou základnou, která z našeho seriálu udělala jedinečný, nebývalý a speciální zážitek. Nic, co řeknu, nevystihne přesně to, jak jsem vděčný za roli krále Artuše. Řeknu jen, že je to obrovská pocta. Jsem rád, že se náš seriál stal součástí životů tolika lidí.“

Merlin završí svůj pětiletý běh dvouhodinovým finále, které se bude vysílat na konci prosince.


Měli jste Merlina rádi? Jste smutní, že příběh slavného krále a stejně slavného čaroděje končí?

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
Moreene

Moreene

Jako každý dobrý seriál, který zrušili mi i tento bude chybět, ale je lepší v nejlepším přestat...
před 11 roky
Russell

Russell

Tak Merlina je určitě škoda... sleduju celou dobu a ten mi bude chybět... ale už se těším na velkolepé...
před 11 roky
xBlaise

xBlaise

Jéje, tak to zamrzí. :( Seriál, který jsem měla opravdu ráda. Co se dá dělat, doufám, že konec bude stát za...
před 11 roky
Další články k tématu