26. 2. 2013

Kdy se letos rozloučí Deníky, Arrow, Supernatural a další?

Kdy se letos rozloučí Deníky, Arrow, Supernatural a další?

Stanice CW dnes oznámila data, ve kterých její seriály ukončí sezónu 2012–2013. Jak se dalo předpokládat, budeme mít velmi nabitý květen. Většina z nich odjede na letní dovolenou během tzv. upfronts týdne, tedy v době, kdy se bude oznamovat vysílací plán na následující sezónu.

Jako první své epizody dojede novinka The Carrie Diaries. Fanoušci se s osmdesátkami (dost možná nadobro) rozloučí osmého dubna.

Pak bude měsíc klid. Až sedmého května bude finišovat úterní pohodovka Hart of Dixie.

To bude takové zahřívací kolo. Další týden, tedy od třináctého do sedmnáctého května, to teprve začne pořádně svištět. V pondělí skončí 90210, v úterý bídně sledovaná novinka Cult (pokud ho nestihnou stáhnout z programu ještě dříve). Středa bude patřit jak seriálu Arrow, tak nadpřirozenému Supernaturalu (Lovci duchů). Čtvrtek ovládnou The Vampire Diaries (Upíří deníky) a Beauty and the Beast. Celou finálovou tancovačku pak v pátek uzavře Nikita.

Stručně, jasně, výstižně:
Seriál Datum finále
The Carrie Diaries 8. dubna
Hart of Dixie 7. května
90210 13. května
Cult 14. května
Arrow 15. května
Supernaturalu 15. května
The Vampire Diaries 16. května
Beauty and the Beast 16. května
Nikita 17. května

Kdo se vrátí na podzim?

Teď by se možná hodilo říct, které datum byste měli brát jako začátek odpočinku a u kterého byste se měli začít naopak strachovat, protože to může být naposled, co se v televizi nějaká nová epizoda objeví.

Už jsme psali, že Arrow, Supernatural a The Vampire Diaries dostali ranou objednávku na nové řady. Tato trojice je tedy již v bezpečí a na sto procent se nám na podzim znovu objeví na obrazovkách.

Naopak Cult má již nyní jisté zrušení, a s největší pravděpodobností (90%) s ním do seriálového nebe odejde také 90210.

Nikita je trošku oříšek. Její výsledky nejsou zdaleka oslnivé, nicméně ve prospěch seriálu mluví fakt, že je nasazen v neatraktivním pátečním slotu (víte jak, všichni paří venku, kdo by v pátek večer seděl u telky, že jo). Druhým a ještě mnohem důležitějším faktem je to, že Nikita je jen půl krůčku od vytoužené syndikace, tedy prodeji vysílacích práv jiným televizním stanicím. CW prodloužením seriálu pravděpodobně vydělá víc, než když by ho zrušila a nasadila na pátek něco jiného. Takže se dá předpokládat, že Nikita bude pokračovat dál.

Mnohem zajímavější závod to bude mezi zbylou trojicí, tedy The Carrie Diaries, Beauty and the Beast a Hart of Dixie. Tyto seriály si ve sledovanosti a ratinzích vedou téměř na chlup stejně. Občas jeden vyskočí o stupínek výš, občas jeden klesne o příčku níž. V průměru si ale nemají co vyčítat.

Dá se předpokládat, že CW zruší jeden až dva z této trojice. Podle předběžných odhadů to nejhůř vypadá s Carrie, nejlépe s Dixie. Ale z toho opravdu nic neusuzujte, protože to nakonec stejně může dopadnout přesně opačně.

Pokud tedy fandíte některému z této trojice, začněte se psychicky připravovat na fakt, že se váš oblíbený seriál na podzim nemusí vrátit. Užívejte si ho dokud můžete, to je asi nejlepší rada, kterou lze dát.


Máte rádi CW seriály? Těšíte se, co letošní velkolepá finále přinesou za dějové zvraty? Máte už nějaké vlastní teorie, kam by se děj mohl do května dostat? Dokážete si tipnout, který seriál nepřežije letošní zářezy? Podělte se s námi!

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře24zobraz všech 24 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

věř tomu nebo ne, ale ona je to nakonec dobrá věc. kdyby spolu byli až do konce řady, je velká...
před 11 roky
Christina

Christina

Kdy se bude vědět, že Hart of Dixie bude mít další sérii nebo ne? Doufám, že bude pokračovat.
před 11 roky
ragelly

ragelly

Nejpozději v první polovině května. Je ale dost možné, že to stanice oznámí i dřív.
před 11 roky
Další články k tématu