4. 12. 2012

Starz fušuje do sci-fi a plánuje spin-off Spartaka

Spartacus. Znova.

V lednu se na obrazovky stanice Starz dostane závěrečná řada Spartaka. Tvůrci už předem ohlásili, že i když mají materiálu na dvě až tři další řady, budou končit právě touto. Jenže stanici zjevně bude veleúspěšná série chybět, a tak za ni hledá náhradu.

Tou náhradou by měl spin-off soustředěný kolem Gaia Julia Caesara. Donedávna šlo jen o zbožné přání v myslích fanoušků, minulý týden ale Starz oznámila, že na seriálu skutečně pracuje. Stanice se nechce vzdát úspěšné značky, a proto prý začala s přípravami hned poté, co oznámila konec Spartakova seriálu.

Caesar se objeví právě ve War of the Damned jako devětadvacetiletý mladík (bude ho hrát Todd Lasance), který (jak víme z hodin dějepisu) má našlápnuto k nevšední kariéře. Jeho raná (potenciální předspartakovská) léta nejsou nezajímavá. Už v šestnácti se stal hlavou rodiny a díky svému strýci Mariovi byl nejednou ve smrtelném ohrožení. Jeho pozdější rozmíška s piráty, kteří ho zajali při cestě na Rhodos je pak nanejvýš úsměvná.
Jestli se ale seriál soustředí i na další období, můžeme čekat spíše politické drama. Vojensky aktivní totiž začal být Caesar až kolem čtyřiceti let, kdy jakožto správce Dolní Hispánie (dnešní oblast Portugalska a jihovýchodního Španělska) pořádal tažení na Ibery.

Je zde slušná jistota, že seriál vznikne, a protože historie již některé události seriálu předpověděla, mohli bychom se v něm setkat i s Markem Liciniem Krassem, další postavou ze Spartaka. Jestli ho ale bude hrát stejný herec, Simon Merrells, je zatím ve hvězdách. Pokud ale bude v Caesarovi Krassus (a jakože bude, na to vemte jed), bude zde určitě i jeho sestřenice Licinie – ta „nešťastně zabitá“ z epizody Děvka.

Přesto všechno ale seriál nevznikne hned. Výkonný producent Rob Tapert maká na Draculovi a Steven DeKnight je aktuálně zahlcen jiným projektem, eRkovým sci-fi seriálem Incursion, také pro Starz.

A o tom bude další střípek – potenciálně konečně slušné sci-fi?

Možná jste si toho v záplavě informací všimli. Možná ne. Kabelovka Starz začíná pěkně rozjíždět svou tvorbu. Po veleúspěšném Spartakovi chystá jeho spin-off Julius Caesar, do toho se zabývá projektem o Vladu Draculovi od tvůrce Babylonu 5, J. Michaela Straczynského, no a co je ale hlavní (z pohledu fanouška sci-fi), tak to je seriál Incursion.


Seriál má pojednávat o válce lidí s mimozemšťany a má se odehrávat v reálném prostředí (takže ne zelené plátno jako u Spartaka). Co si pod tím představit? Asi takovou seriálovou Hvězdnou pěchotu říznutou Terra Novou? Možná.

Každá série se má odehrávat na jiné planetě, tudíž i v jiném prostředí. Je v plánu prales, poušť, i ledová planeta (postavy se ale měnit nebudou). Že to trochu připomíná původní trilogii Hvězdných válek? Trochu jen tímto výčtem. Seriál se totiž zaměřuje na skupinu vojáků ve válce s mimozemšťany – tvůrci slibují temné charaktery, intriky na vesmírné úrovni a příběh mužů a žen pod tlakem války, který ještě nebyl viděn (to tvůrci mimochodem slibují skoro vždycky).

Tvůrce označil seriál ratingem R, tedy nepřístupný dětem a mladistvým (více si o hodnocení seriálů můžete přečíst v TV Parental Guidelines, 1. díl a 2. díl). Hodnocení R se používá spíše u filmů, ale dává trochu tušit, jakým směrem se seriál bude ubírat.

„Na film s ratingem R smí mládež do 17 let pouze v doprovodu dospělé osoby. Filmy s hodnocením R mohou obsahovat hrubý jazyk, výrazně násilné scény, nahotu spojenou se sexualitou nebo užívání drog.“ Wikipedia.org

Takže nic, na co bychom od Starze nebyli zvyklí.

Tvůrci se většinou ratingu R vyhýbají, protože jim ubírá diváky. Na druhou stranu ale divák dostane verzi filmu, kterých za rok není moc. U seriálu (zvlášť pocházejícího z kabelovky) by to neměl být takový problém, krom toho, že nepůjde dřív než po 22. hodině.

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
nevermore

nevermore

Tak se taky budu modlit o stošest. Spartakovskej Caesar je bomba a po 2 dílech ho naprosto žeru.;)
před 11 roky
Wauhells

Wauhells

Ahoj, mě tedy uchvátil Spartacus úplně celý, výkony herců, dialogy, neskutečné intriky, nejen Caesar......
před 11 roky
ragelly

ragelly

Spin-off zatím není jistá věc, jen o něm Starz uvažuje jako o jedné z možností. Až (jestli)...
před 11 roky
Další články k tématu