3. 3. 2021

Asterix poprvé v historii jako seriál

Asterix poprvé v historii jako seriál

Netflix uzavřel partnerství s autory Asterixe a poprvé v historii nás čeká animovaný seriál s Asterixem podle komiksu Asterixova dobrodružství. Seriál bude animovaný v 3D a vyrábět se bude ve Francii s tím, že se očekává globální světová premiéra na Netflixu v roce 2023. Jako showrunner seriálu byl oznámen dramatik Alain Chabat, který se již podílel na hraném filmu Asterix a Obelix: Mise Kleopatra z roku 2002. Ten byl zatím nejúspěšnějším počinem Asterixe mimo komiksové stránky a stal se třetím nejvýdělečnějším francouzským filmem vůbec.

Komiksový Asterix čítá 38 oficiálních dílů a jak jistě všichni víme, tak pojednává o jedné malé galské vesničce, která neustále čelí útokům dobyvačných Římanů. Bránit se jim dokáže díky kouzelném lektvaru druida Panoramixe.

Seriál The Adventures of Asterix by měl vzniknout podle 7. svazku Souboj náčelníků (Le combat des chefs) z roku 1999 u nás vydaného Egmontem jako svazek XIX. V tom jde o to, že druid Panoramix po nehodě s menhirem ztratí paměť a nemůže tak vařit kouzelný lektvar, čehož bude chtít využít náčelník Aplusbejestix z konkurenčního prořímského kmene a vyzve Majestatixe na souboj o vedení Asterixova kmene.


Těšíte se na animovaného Asterixe na Netflixu? Nebo byste raději hraného?

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Mě trochu děsí to 3D.
před 3 roky
Kolombo

Kolombo

Pokud to bude 3D ve stylu Sídliště Bohů, tak za mě dobrý :)
před 3 roky
Petyer

Petyer

Tak na toto sa celkom tesim 👍😉
před 3 roky
Další články k tématu