28. 12. 2012

Známe osud Mockingbird Lane!

Známe osud Mockingbird Lane!

Na podzim se stanice NBC rozhodla odvysílat během halloweenského speciálu pilot seriálu Mockingbird Lane. I když dříve oznámila, že nemá v plánu se seriálem pokračovat, uvádělo se, že pokud by sledovanost pilotu ušla, NBC by si mohlo toto rozhodnutí rozmyslet. A jak to tedy dopadlo?

Bohužel pro fanoušky žádná změna nenastala. Dnešní zpráva znamená oficiální konec této předělávky komedie Munsters. Oficiální rozhodnutí NBC potvrdil tvůrce seriálu, Brian Fuller, který vydal prohlášení na svém Twitteru: „Tuto zprávu tweetuju s těžkým srdcem. NBC se rozhodlo nepokračovat s Mockingbird Lane. Spolu s producenty a herci vám děkujeme za vaše nadšení a podporu.“

Toto oznámení je posledním bodem dvouleté cesty, kterou Mockingbird Lane podstoupilo. Projekt se původně vytvořil pro NBC během sezóny 2010–2011. Fullerův scénář byl jeden z mála, které Bob Greenblatt nechal pro stanici ve hře, když v lednu 2011 převzal vedení NBC.

Projekt byl přepracován a v listopadu 2011 byl objednán pilot. Jeho natáčení se však odsunulo až na červen, jelikož proces zkomplikovalo vybírání herců.

K režírování pilotu se upsal Bryan Singer a do hlavních rolí byli nakonec obsazeni Jerry O'Connell (Herman), Portia de Rossi (Lily) a Eddie Izzard (Grandpa).

Pilot byl oslavován za neotřelý vizuální styl, ale hlavní myšlenka seriálu – show o rodině „příšerek“ – pro NBC úplně nefungovala. Stanice na konci srpna neoficiálně seriál zrušila, nakonec se však rozhodla, že pilot odvysílá jako halloweenský speciál, aby z části kompenzovala vysoké náklady natáčení, které podle některých zdrojů šplhaly až k deseti milionům dolarů.

První epizoda dosáhla průměrných výsledků. V pátek v osm hodin ji sledovalo 5,4 milionů diváků s ratingem 1.5. Tato čísla dávala fanouškům i Fullerovi přece jen naději, že by se seriál na obrazovkách mohl objevit. Byly napsány scénáře pro několik dalších epizod; mluvilo se také o tom, že by se seriál mohl přepracovat a soustředit se na Dědu a sestřenici Marilyn.

Nyní už je však oficiální rozhodnutí potvrzeno, Mockingbird Lane už víc epizod mít nebude.


Jste zklamaní? Viděli jste pilot? Dokázali byste si představit týdenní dávku Mockingbird Lane?

Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
kacka.irena

kacka.irena

škoda. Moc se mi to líbilo (dokonce dvakrát během stejného dne - když sem chtěla ukázat manželovi, na jaký...
před 11 roky
Ajam

Ajam

Tak jsem se na něj podíval a musím říct že je fakt škoda že zůstalo jen u pilotu :-( Mohl to být opět...
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

neskutečná škoda. seriál vypadal fakt moc dobře. měli jim prostě jen seškrtat náklady, protože na pilotu se...
před 11 roky
Další články k tématu