9. 1. 2013

Piráti, v to oni věří...

Piráti budou letos zase v kurzu. Potvrzuje to nejenom akvizice desetidílného seriálu Crossbones (na stanici NBC) s Hughem Lauriem v roli piráta Černovouse. Seriál hýří známými jmény, tvůrcem je Neil Cross, který byl v roce 2011 nominován na Emmy za seriál Luther; producentem je Walter Parkes (filmy Gladiátor, Chyť mě, když to dokážeš, Muži v černém a Minority Report jsou jen zběžným nahlédnutím do jeho práce) a jeho žena Laurie MacDonald, která spolupracovala na většině jeho filmů, ale navíc například na filmu Terminál. Láká ale i na poutavý příběh z 18. století zasazený do prostředí Bahamských ostrovů.

Navíc ale nedávno kabelovka Starz oznámila, že začíná s natáčením (prozatím) osmidílného seriálu Black Sails o kapitánu Flintovi známého z knihy Ostrov pokladů od Roberta Louise Stevensona. Seriál se ale bude odehrávat dvacet let před událostmi této knihy, takže nás čeká zbrusu nový materiál.

Flinta bude hrát Toby Stephens, kterého diváci znají z bondovky Dnes neumírej nebo seriálů Vexed, Jana Eyrová, Strike Back či Robin Hood. Black Sails by se své premiéry měli dočkat v roce 2014.

Jak ale tato snaha stanicím vyjde, se dá těžko předpokládat. Pirátskou mánii odstartovala až série o Jacku Sparrowovi, předtím byly pirátské filmy přijímané vcelku vlažně, Ostrov hrdlořezů z roku 1995 je dokonce považován za jeden z nejméně výdělečných filmů vůbec (z rozpočtu 98 mil. dolarů se mu podařilo utržit pouze 10 mil.). Za posledních deset let ale krom slavné série o Černé perle (z níž se už chystají pátý a šestý díl) a její dvojdílné sestřičce pro dospělé nevzniklo nic nového a originálního, tak budeme možná i překvapeni.

Kdo nesdílí není Čech! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
nevermore

nevermore

No prej je na to takováhle porno parodie která by se měla jmenovat Pirátky z Karibiku myslim;) Já to...
před 11 roky
Majef

Majef

Páni, tak piráti jdou do kurzu? No tak to bude zábava :D a souhlasím s Dadulinka já mám Ostrov...
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

i když teda nemám potřebu to vidět, tak mě to taky zaujalo, mám-li být upřímná. myslím zaujalo jako...
před 11 roky
Další články k tématu