23. 11. 2021

JOJ s přelomovou novinkou v roce 2022

JOJ s přelomovou novinkou v roce 2022

Blíží se nám konec roku, a tak nejen americké stanice začínají ve velkém oznamovat programová schémata a novinky pro nadcházející měsíce. V našich končinách jako první přichází s programovým plánem na rok 2022 slovenská televize JOJ.

Než se dostaneme přímo k seriálovým novinkám, Obchodní ředitel skupiny Joj Group Martin Heržo se při video prezentaci novinek rozpovídal o nové službě JOJ Play, která měla být původně spuštěna už letos v prosinci. Pojďme si tedy na úvod shrnout, co jsme se dozvěděli.

Jednou z nejdůležitějších informací je, že služby se dočkáme už na začátku příštího roku, zase o tolik se tak čekání neprodlouží. Bylo oznámeno, že JOJ Play bude dostupná ve třech variantách. Jednak ve verzi Free, která bude dostupná pro všechny bez nutnosti platby, to bude pochopitelně kompenzováno reklamami. Dále pak budou k dispozici dvě placené varianty, jednak Lite, u které už registrace potřebná bude, ale reklamy vás při ní budou obtěžovat jen před a po videu. Druhou možností je Premium, pochopitelně dražší varianta bude plně bez reklam a nabídne vám ničím nerušený zážitek. Na srovnání všech tří „balíčků“ a jejich možností se můžete mrknout v přehledné tabulce. Ale pozor, pro všechny tři varianty bude nutná registrace, kvůli cílé reklamě.

Jednou ze dvou velkých informací spojených s novou službou je fakt, že pro JOJ Play nebude na rozdíl od konkurenčního VOYO vznikat žádný exkluzivní obsah. Měl by tak jen fungovat model primárních premiér právě na streamovací platformě a pozdějšího uvedení v televizi. Jako první si to v příštím roce vyzkouší Nákupné maniačky. Ruku v ruce s tím jde prohlášení o slovenské verzi Naked Attraction, o které jsme vás před dvěma měsíci informovali i my. Joj popírá výrobu tohoto projektu, ke které byl před dvěma měsíci spuštěn i casting a který pro ni měla připravovat Mall.TV. Pokud stanice nezavádí, je možné, že by se tato kontroverzní show mohla přesunout přímo pod Mall.tv.

V současnou chvíli navíc mají probíhat jednání se společností Disney o její projekty. Stejně jako všechny další země i Slovensko totiž musí aktuálně řešit, co bude po příchodu Disney+. Správně by měla být platforma jediná, kdo bude filmy a seriály poskytovat, ukáže se ale nakolik jsou možné smlouvy s dalšími distributory lukrativní, a zda tak budeme vídat projekty Disney nadále i na jiných platformách a televizních stanicích.

Seriály roku 2022

Pomalu ale přejděme k seriálovým projektům, které nás od této stanice čekají v nadcházejících měsících. Jak jste si mohli přečíst už na timeline, letošní novinka Nemocnica se vrátí s druhou sérií ještě letos, takže o tento kousek v příštím roce nepřijdete, navíc podle všeho už v těchto dnech vzniká i série třetí. Na rok 2022 byly oficiálně přesunuty seriály Kriminálka Kraj a Zlatá rybka, které by se měly představit zkraje roku. Rovněž bychom se konečně měli dočkat Ultimáta a Ivety, která je oficiálně přejmenována na Čaja, ve vysílá konkurenčních stanic se tak nakonec neobjeví seriály se stejným názvem. O závěrečné sérii Našich, pokračování 1890 s podtitulem Cirkus Smrť, Krvi prvorodených (Krev prvorozených) a Exorcistovi nadále stanice mlčí. Naopak bylo rozhodnuto, že nová řada Mama, ožeň ma! (Mami, ožeň mě) nakonec nevznikne. Společně s již oznámenými projekty, ale slovenská televizní dvojka prezentovala i tři úplně nové.

Einstein

  • podle německé předlohy
  • komedie, krimi
  • 11 epizod
  • v hlavní roli Juraj Loj

Utajený prapravnuk slavného Alberta Einsteina, Felix, jež je sám uznávaným géniem, je nejmladším profesorem teoretické fyziky na univerzitě. Ke své smůle trpí smrtelnou dědičnou nemocí, zbývá mu tak jen pár let života. Aby i ty mohl využít naplno, uchyluje se k nejrůznějším nelegálním stimulantům. A právě tak se dostává k práci nezávislého konzultanta policejního detektiva Eleny. Tato spolupráce na vyšetřování zločinů, při níž využívá své geniality, je jedinou cestou, jak se vyhnout vězení.

Prokurátorka

Sára, prokurátorka, pracuje na velkých kauzách a nabízí tak ze své pozice jiný pohled na vyšetřování. Kromě jednotlivých kauz se Sára začíná zaplétat do kriminálního případu, který se dotýká jejího osobního života, začíná ji ovlivňovat jako v soukromém, tak profesním životě a stává se záminkou pro zničení její reputace a k její diskreditaci.

Hranica

V obci Krivé na slovensko-ukrajinské hranici se daří pašování vlastně vše kromě lidí, zbraní a drog. Do byznysu, na který dohlíží jediná osoba, je zapleteno několik rodin včetně jedné ukrajinské, která v sousední obci vlastní obchod. Toto povedené podnikání jim pravidelně narušují celníci a příslušníci hraniční policie, kteří se snaží rozkrýt celou síť a zamezit pašování. Vše se komplikuje, když přichází nový mladý policista, s nímž si padne do oka dcera dynastie pašeráků.

Upoutávky

Na závěr ještě můžete mrknout na oficiální upoutávky k Hranici, Ultimátu a Čaje, které JOJ zveřejnila.

Hranica

Ultimátum

Čaja

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
fabec1222

fabec1222

Já myslel, že Naši už měli závěrečnou sérii před pár lety? Ze začátku to bylo fajn, ale postupně jsem měl...
před 2 roky
nenonik2421

nenonik2421

Naši skončia piatou sériou niekedy v budúcom roku a 1890 pravdpodobne pokračovať nebude.
před 2 roky
Další články k tématu