2. 1. 2022

Naše první seriálová epizoda v roce 2022

Naše první seriálová epizoda v roce 2022

Správný seriálový maniak nikdy nespí! No dobře, někdy možná jo. Na chviličku. Ale nějaké Vánoce, silvestr nebo Nový rok? Na to se tady nehraje, přátelé. Dnes je 2. ledna a spousta z nás už začíná zaplňovat nové statistiky Můj rok.

Stejně jako loni, i letos jsme si proto pro vás přichystali naši malou statistiku – v pár řádcích vám prozradíme, jaká byla naše vůbec první viděná epizoda roku 2022. Doufáme, že vás inspirujeme k diskuzi! Prozraďte nám v komentářích vaši první zhlédnutou epizodu v novém roce, kterým seriálům se dostalo té pocty, že se vám dostaly do hledáčku jako první a začali jste s nimi svůj seriálový rok 2022.

Na rozdíl od loňského roku jsem s první seriálovou epizodou roku čekala až na šestou hodinu večerní. Před půlnocí jsme totiž šli ven na kopec sledovat ohňostroje, a po návratu domů už jsem byla tolik unavená, že jsem raději šla spát, než si ještě něco dalšího pouštět. Těsně před odchodem jsem dokoukala závěrečný, 96. díl Homelandu a 1. ledna jsem se po rodinných novoročních návštěvách nadšeně vrátila ke svým krátkým jednosezónním seriálům. Volba padla na druhý díl minisérie The Tower – pilot jsem nedávno viděla v rámci Novinky pod lupou a ještě jsem si ho docela pamatovala, takže jsem rovnou navázala druhým dílem, ať zbytečně neztrácím čas a nedívám se na stejný díl dvakrát.

ragelly

Protože jsem si splnil většinu restů přes Vánoce, na nový rok mi zbyly pouze novinky, ze kterých jsem plánoval nejspíše pilot Kitz (který tak vyhrál čestné druhé místo). Přesto mě o půlnoci přepadla nostalgie a pod ohňostroji zaplněným nebem jsem si nesmyslně broukal píseň Happy Birthday, Sweet Sixteen. Znalci jistě ví, že jde o seriál Chilling Adventures of Sabrina (Sabrinina děsivá dobrodružství), který je s touto písní spojen. Pustil jsem si pilotní epizodu a musím říct, že mi v daný moment neuvěřitelně bodla. Sabrina pro mě byla od začátku bomba, která neměla obdoby, protože jednak miluji vše magické, zároveň mě zaujala její upravená verze podle komiksů od Roberta Aquirre-Sacasy, který jsem si hned po premiéře objednával. Teď doufám, že se vyhnu heslu „Jak na Nový rok, tak po celý rok.“ a budu místo nostalgie zvládat tempo letošních novinek!

F.Valek

Využila jsem toho, že na konci prosince nepřibývaly nové epizody, a pokusila jsem se dohnat resty u seriálů, na které se dívám pravidelně. Navíc se taky postupně prosledovávám seriálem The Resident (Doktoři). Šlo jen o to, na co to vyjde na začátku Nového roku. Nakonec jsem si po půlnoci pustila sezónní finále, konkrétně dramatickou epizodu Burn It All Down (s03e20) seriálu The Resident, kde se bojuje o život Kitina zetě. Po konci jsem docela zvědavá, co bude dál, takže hurá na čtvrtou sérii!

Litocha

Mezi svátky mám takovou neutuchající tendenci sledovat spíš filmy, než se věnovat seriálovým maratonům. A tak jediné, co jsem těsně před koncem roku 2021 sledovala – mimo sitcomy jako Teorie velkého třesku nebo Máma, jež si občas do pozadí zapnu v televizi – byly novinky do NPL. Tam mě zaujala sváteční (doslova) romantická komedie With Love, jejíž epizody jsem si poslední týden hezky dávkovala, až mi na Nový rok zůstalo finále první série s názvem Día De Los Muertos. Kromě krásného mexického svátku z názvu se tam hlavní hrdinové potýkají také s Halloweenem, a celé je to ukončeno tam, kde to začalo, tudíž o Vánocích. Dle předpokladů vše skončilo přesně tak, jak jsem očekávala, žádné překvapení se nekonalo. Na můj vkus to bylo finále až příliš sentimentální, ale stejně jsem se u toho culila jako měsíček na hnoji. A i když si úplně na konci nechali otevřená hezká zadní vrátka pro případné prodloužení, skončilo to natolik uspokojivě, že by mě zrušení vlastně vůbec nemrzelo.

Olivia Caroline Jones

Loňský rok to s mojí aktivitou zde moc slavně nedopadlo, jelikož jsem se ztratil v mnoha věcech z reálného života, takže doufám, že si letos lépe zorganizuji svůj volný čas. O první letošní epizodě jsem vůbec nepřemýšlel a pustil jsem si druhou epizodu seriálu, který jsem rozkoukal jako poslední, tedy den před Silvestrem, jelikož přípravy na oslavu silvestra a cesta na místo dění mi zabrala veškerý můj volný čas. Nebudu to tedy dále natahovat a prozradím, že mou první epizodou byla 1×02 – Three Storages seriálu The Silent Sea (Moře klidu). Což je moje první zastávka v seriálové kategorii s označením „Korejská vlna,“ i když je to trochu diskutabilní, jelikož se jedná o Netflix. Jenom ještě rychle zmíním, že z filmů jsem viděl pouze docela fajn Space Sweepers. A jelikož jsem tento seriál, tedy alespoň 7/8 epizod bingewatchnul a dělení epizod by bylo pro můj mozek obtížné, tak ten seriál shrnu jako celek. Jedná se o napínavé vesmírné sci-fi s prvky hororu, kterému nechybí absolutně matoucí artistické záběry a plot twisty, kterými je tato východní část světa známá.

Micuda98

Poté, co jsem v roce 2021 poprvé zkoukla Modern family a Community, jsem se rozhodla s těmito komediálními klasikami pokračovat a těsně na konci roku jsem rozkoukala americkou verzi The Office (US) (Kancl). První epizodou v novém roce se tak pro mě stala 1×03 – Health Care, ve které byl Dwight postaven do čela výběru nového plánu zdravotní péče. Celou první sérii (která sestává z pouhých šesti epizod) jsem už stihla zkouknout a musím říct, že tato epizoda, jíž jsem odstartovala rok 2022, mi přišla zatím asi nejšílenější a jsem opravdu zvědavá, kam až to seriál za těch několik sérií vystupňuje. :D

AdaW

Moji první epiodou byl pilot The Book of Boba Fett. Těšil jsem se už od Mandaloriana. Na Hvězdných válkách jsem vyrůstal a před příchodem Disneyho to byla moje možná nejoblíbenější franšíza, takže jsem doufal, že kvalitou půjde ve stopách Mandaloriana a ne filmů. A Jon Favreau to zase dokázal a jenom potvrzuje, že by se měli u Disneyho konečně chytnout za čumák a dát mu na starost celou SW divizi. Epizoda plynule navazuje na konec druhé série Mandaloriana. Na Tatooine je mocenské vakuum po smrti Jabba Hutta a Boba Fett plánuje tohle vakuum vyplnit. V epizodě se střídají vzpomínkové pasáže s aktuální situací a díky kratší délce epizody (necelých 40 minut) to velmi příjemně utíká. Je tam vidět Favreauův rukopis a sázka na věci, které se mu dařily s Mandalorianem. Já to hodnotím jako povedený začátek seriálu i roku.

Kolombo

Dlouhou dobu jsem myslel, že první epizodou roku 2022 bude jako i minulý rok speciál Doctora Who, to se ale v prosinci změnilo. Úplně tím první se tak stal seriál Plan cœur s epizodou 3×01 – Faux plan. Byla to podobně ztřeštěná jízda jako v předchozích dvou řadách, i když je asi jasné, že to nejlepší nás teprve čeká. Začít nový rok úvodní epizodou závěrečné série sice není nijak veselé, ale když zvolíte správný kousek, rozhodně se pobavíte. A mně se přesně to podařilo.

jesmot

Přiznávám. Oproti loňsku to není tak spontální a trochu jsem švindloval. Zatímco loni byl výběr úplně náhodný, letos už jsem si první epizodu vybíral s tím, že o ní budu psát jako o první. Také mi to chvíli trvalo. Letos moje první epizoda tedy padla až 2. ledna. Jelikož jsem potřeboval podkres k vaření, tak jsem měl výběr zúžený, protože jsem potřeboval dabing. Při hučení digestoře a koukání zády se těžko chytají česká slova, natož ty anglická. Už jsem byl téměř rozhodnutý, když mi Netflix začal vnucovat novinku Stay Close (Drž se blízko). Ale odolal jsem a vrátil jsem se k plánu, protože mám rozkoukáno už příliš věcí. Musel jsem si tedy vybrat z You (TY), The Witcher (Zaklínač), Midnight Mass (Půlnoční mše) a Outer Banks.

Nakonec volba padla na Zaklínače, kde jsem u 2×05 – Turn Your Back (Ukaž jim záda). Ať doženu hype a můžu společně s ostatními taky poplivávat. První série mi nepřišla tak zlá u druhé ještě úplně nevím, ale tato epizoda stála za starou bačkoru. Nic se pořádně nedělo, vrtali jsme se v minulosti, všichni chodili sem a tam bez cíle, téměř žádná akce. Takže si snad příště vyberu lépe.

fruiko

Na Netflixu se mi toho hodně začíná hromadit. Čeká mě druhá řada Emily in Paris a Witchera a chystám se i na novinku Stay Close. Ale první epizoda roku 2022 byla rozhodnuta dávno předem a stejně jako loni, i letos došlo na novoroční speciál k Doctoru Who. Časová smyčka s Daleky byla fajnová podívaná a epizoda Eve of the Daleks stála za to.

Pajky

Na silvestra jsem se díval na epizodu Papírového domu 02×01 Episode 1, takže mě čekalo vyvrcholení ohledně najitých důkazů. Nový rok (dříve Vánoce) si už asi nedokážu představit bez speciálu Doctora Who (Pán času). Asi nikoho nepřekvapím tím, že 13. série se mi od Chibnalla líbila nejvíc, a tak jsem si říkal, že snad bude dobrá i epizoda 13×07 Eve of the Daleks. Bohužel jsem byl zklamaný, časová smyčka mi přijde už ohraná a zdá se mi, že by si seriál měl dát od Daleků chvíli pauzu a asi jsem od toho čekal víc… Doufám, že následující epizody Doctora budou lepší a ostatní epizody viděné 1.1.2022 nebudou tak negativní.

Domec

A kterou epizodu jste jako první v roce 2022 viděli vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
richardK

richardK

Schroustnul jsem hned první tři epizody Cobra Kai. Naprosto oddychový seriál, který je mixem humoru,...
před 2 roky
Blázen z Jericha

Blázen z Jericha

Moje první byl Outpost s04e10 Something to Live For. Proč nezačít nejlepším seriálem stanice CW?
před 2 roky
KeyCe

KeyCe

Já jsem před koncem roku viděla 2x01 Emily in Paris a tím pádem včera jsem jako první v roce 2022...
před 2 roky
Další články k tématu