4. 1. 2024

Naše první seriálová epizoda v roce 2024

Naše první seriálová epizoda v roce 2024

Už pár let máme tady u nás na webu hezky zaběhnutou roční rubriku, ve které se s vámi podělíme o naše první seriálové epizody nového roku. Ani tentokrát tomu nebude jinak, tak si držte klobouky, začínáme! A samozřejmě budeme moc rádi, když i vy se s námi podělíte o to, jestli už jste si za ty první dny našli cestičku k seriálům, a co jste si v novém roce pustili jako úplně první.

Já boužel nemám vůbec čas na to, abych si dávala přes Vánoce nějaké speciální opakovací sledovačky. Můžu být ráda, že si udělám nějaké to volno alespoň k tomu, abych si ten seriál (jakýkoliv) byť jen pustila. Takže stejně jako v minulých letech, i tentokrát je moje první seriálová epizoda nového roku naprosto náhodná a rozhodně se nedá říct, že bych vám ji chtěla doporučit. Zrovna na Silvestra mi vyšel maraton zrušeného seriálu Riches a než jsem se šla dívat na novoroční ohňostroje, měla jsem rozkoukaný druhý díl… no a po návratu domů jsem ho i dokoukala, takže to je pro letošek moje první zhlédnutá epizoda.

ragelly

Mojí první seriálovou epizodou roku 2024 byla první epizoda třetí série Slow Horses. Na Silvestra jsem dokončila minisérii A Spy Among Friends (Špion mezi přáteli) a protože mám špionážní seriály ráda (a těch kvalitních moc není), zůstala jsem tematicky v Británii, jen jsem se přesunula ze šedesátých let do současnosti. Po dvou epizodách můžu s radostí říct, že zatím mají „pomalí koně“ opět skvěle našlápnuto. Mimochodem, rok 2023 jsem také začínala s tímto seriálem. A protože čtvrtá série je schválena, mohlo by mi to za rok vyjít zase.

Nevada

Na Silvestra jsem se chtěla koukat na nějakou komedii, zadala jednoduchý filtr, komedie, rok 2023. Výběr není pro mě jednoduchý, podle anotací se mi většinou nic nelíbí, no ale vybrala jsem Based On A True Story, na to jsem ale neměla tu správnou náladu, takže jsem to v půlce vzdala. Ráno u snídaně v deset shlídla jeden díl třetí řady The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku). Načež jsem pro pořádek dokoukala rozkoukaný díl. Ale jako regulérní celý nový díl jsem ještě dopoledne zkoukla pilot seriálu The Bear (Medvěd). Takový novoroční mišmaš.

lenkaknel

Ačkoli mám 1. ledna jako první odškrtnutou čtvrtou epizodu minisérie Lessons In Chemistry (Lekce chemie), tak to asi úplně neplatí, protože jsem ji viděl ještě před Silvestrem, po Silvestru jsem si ji jenom odškrtl. Takže reálně začínám rok 2024 s druhou epizodou novinky The Castaways a přemýšlím, co o tom napíšu do novinky pod lupou.

darbak

Tak uvod My Life With The Walter Boys (Můj život s Walterovic kluky) bol light.. nebolo to zle hoci moc klise a ten trapny trojuholnik a „popularne“ dievca. Tak 70% asi hlavne koli hlavnej predstavitelke na ktoru sa dobre pozera.

sandokan555

Na silvestra jsem dokončil maratón 2. série Welcome to Wrexham (velká paráda), která byla poslední kousek z mé aktuální fronty neviděných sérií, což znamenalo, že do nového roku vstoupím s čistým watchlistovým štítem. Pak jsem si dal k a po večeři tradičního Bohouše a Cimrmany a jal se přemýšlet, do jakého seriálového návratu se za odměnu za čistý štít pustím. Rozmýšlel jsem nad dlouho neviděnou Buffy a kdysi odloženou Expanzí, ale nakonec vyhrál americký The Office (Kancl), který jsem sice návratil před necelými třemi lety, ale už tehdy jsem si po devítisériovém maratónu řekl, že se k němu musím brzy zase vrátit, protože ten seriál je prostě boží. S 1. (šestidílnou) sérií jsem začal někdy v deset, takže první popůlnoční epizody byly 1×05 a 1×06, kterými jsem počet zhlédnutých sérií za uplynulý rok navýšil na konečných 303 :-)

petrSF

Nový rok jsem ani nevím po jak dlouhé době nezačala s něčím odlehčeným a romantickým, ale s vraždami a vyšetřováním. Mým prvním letošním zhlédnutým filmem byly – teď už loňské – Přízraky v Benátkách, na které jsem téměř plynule navázala jinou verzí knihy Agathy Christie, tentokrát dvoudílnou novinkou Murder is Easy z dílny BBC. Je to sice v podstatě jen film rozdělený napůl, což ale nemění nic na tom, že ta první ze dvou částí byla tím pádem také mou první viděnou epizodou v roce 2024 a musím říct, že bych si raději dala znovu nějakou z Branaghových filmových adaptací.

Olivia Caroline Jones

I když mě Evina výzva ke zveřejnění první zhlédnuté epizody 2024 trochu rozhodila a začal jsem nad tím trochu přemýšlet, co by to mělo být, tak mi to naštěstí nakonec vypadlo z hlavy a byla to neplánovaná spontánní věc. Tou byla první (a k ní další dvě) epizoda novinky Fool Me Once (Podruhé mě neoklameš). Místy (hlavně v těch dalších epizodách) jsem si nebyl jistý, jestli to není zase nějaká sofistikovaná parodie jako The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (Žena v domě přes ulici od dívky v okně), protože některé zvraty, dialogy a scénky, jakoby kopírovaly stejné schéma. Jsem zvědavý, jestli podobné bizarnosti budou i v dalších dílech, nebo z toho tvůrci nějak vybruslí.

Fruiko

Ke konci roku jsem střídavě sledovala třetí řadu kanadského Coronera (Koroner) a Bosche. První jmenovaný seriál se postaral o poslední epizodu roku 2023, druhý, konkrétně s02e02, o první epizodu roku 2024, kterou jsem dokončila asi hodinu po půlnoci. Bosch v ní sbírá informace o oběti, rozehrávají se dějové linky, ale taky se účtuje s minulostí (nemám ráda, když postavy z jedné série na druhou zmizí beze slova, takže za Kiz palec nahoru). Příběhy obou Irvingů mě nezajímají tolik jako počínání Harryho. Jsem zvědavá nejen na rozuzlení současné vraždy, ale i na případ jeho matky. Na ten si ale zjevně budu muset ještě počkat. Líbí se mi, že tentokrát dostává hodně prostoru Boschova rodina.

Litocha
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Jako nadcházející Masters of the Air si o to říkají.
před 19 týdny
sonkad

sonkad

U mňa tiež Berlín a to konkrétne E7 s jeho nezabudnuteľným Felicidad.. Lepšiu epizódu by som si na...
před 19 týdny
espn

espn

moja prvá seriálová epizoda je fellow travellers s01e01 až e06
před 19 týdny
Další články k tématu