5. 4. 2022

Avatar: The Last Airbender - miliardový rozpočet

Avatar: The Last Airbender - miliardový rozpočet

Hraná verze jedno z klasických animovaných seriálů Avatar: The Last Airbender bude mít jeden z největších rozpočtů v televizní historii. Náklady na jednu epizodu první série by se měly pohybovat okolo 15 milionů dolarů na epizodu, což nám dá v součtu za první osmidílnou sérii sumu 120 milionů dolarů (cca 2,5 miliardy korun).

Jde o podobný rozpočet jako má The Mandalorian na Disney+ a jaký měla závěrečná série Game of Thrones (Hra o trůny) na HBO. Půjde tedy o jeden z nejdražších seriálů všech dob, který pravděpodobně překonávají jen ještě šílenější rozpočty seriálů MCU na Disney+ a samozřejmě multimiliardový seriál The Lord of the Rings: The Rings of Power (Pán prstenů: Prsteny moci) od Amazonu.

Velkou roli v tom hraje využití zbrusu nového, na míru vyrobeného virtuálního produkčního prostředí (opět podobně jako u Mandaloriana), což je aktuálně jedno z největšího tohoto druhu této špičkové technologie v Severní Americe. Ale část rozpočtu spolkne i klasické natáčením v terénu.

Pro srovnání. Cowboy Bebop (Kovboj Bebop: Lovec odměn), což bylo anime převedené do hrané podoby měl rozpočet 6–7 milionů dolarů na epizodu, přičemž první řada měla 10 epizod.

Jelikož vysoký ropočet byl mimo jiné i jedním z důvodů zrušení, tak doufáme, že si Netflix na stejné vidle nenaběhl po druhé.

Anime/animované seriály sice mají věrnou a docela velkou komunitu, ale pořád to není masová zábava pro miliony, kteří hltají řádově levnější realitky jako je Love Is Blind (Láska je slepá), Too Hot to Handle či The Circle. A není úplně snadné je k něčemu novému dovést.


Dáváte hraným animákům šanci, nebo jdou mimo vás?

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Regisx

Regisx

Ten hranej film byl výbornej a knížky parádní. Kreslenej seriál už byl moc dětskej. Jsem na to opravdu...
před 2 roky
Mik

Mik

Animovaný seriál je naprostá pecka a nakonec i ta Korra byla hodně slušná, tak hlavně aby to nedopadlo...
před 2 roky
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Animovaný seriál jsem neviděl, ale tady je špatně napsáno, že to je anime. Cowboy začal nadějně, ale ve...
před 2 roky
Další články k tématu