5. 9. 2022

Seriálová abeceda: C

Seriálová abeceda: C

Po delší odmlce způsobené tragickým nedostatkem času přinášíme další díl naší nepravidelné topkové rubriky. Jako třetí v řadě se mrkneme na seriály, které začínají písmenkem C.

Ještě než začneme, tak si řekněme, že členy jako „the“ se nepočítají, to by všechno bylo nasázené pod „téčkem“.

Po mrknutí na článek si zkontrolujte vlastní topky a seznamy nejoblíbenějších seriálů a podělte se s námi v diskuzi o to, které céčkové seriály patří mezi vaše nejoblíbenější!

10
Hodnocení na SerialZone.cz

Jeden z největších hitů stanice Showtime vrátil na obrazovky agenta Muldera. Californication pro Duchovneho byla úplně jiná role, které se však zhostil na jedničku. To dokazuje nejen popularita ze strany fanoušků, ale také zisk Zlatého glóbu a další tři nominace k tomu. A víte, že už to letos bude 15 let, co měl seriál premiéru? Je oficiálně na čase, abychom se začali cítit staří. Alespoň tedy my, kdo jsme ho tenkrát sledovali v době, kdy běžel.

9
Hodnocení na SerialZone.cz

Six seasons and a movie přece v našem seznamu nemůže chybět. Tato komedie byla rok co rok u kata na špalku, ale vždycky se jí nějakým záhadným způsobem podařilo vyváznout s hlavou na krku. A když už to stanice NBC nevydržela a kvůli téměř nulové sledovanosti ho po pěti sériích zařízla, přišel princ na bílém koni v podobě Yahoo, takže se fanoušci dočkali i té šestky. Na film se stále čeká, ale herci i tvůrci jsou s diváky pravidelně v kontaktu, takže naděje nikdy neumírá.

8
Hodnocení na SerialZone.cz

Další téměř zapomenutý, ale stále seriálový klenot, tentokrát z dílny HBO. Stanice pravidelně dokazuje, že kvalitní seriály točit umí. Některé z nich jsou však neprávem ukončené dřív, než by si zasloužily. I tento kousek dojel na malé publikum, i když příběhově ani kvalitativně se zdaleka nevyčerpal. Jeho nevýhodou bylo, že vznikl ve špatném období, kdy ještě nebyla taková seriálová nabídka a poptávka a netočilo se v této tvorbě dost peněz na to, aby si stanice mohla dovolit natočit pár dalších kvalitních řad a svádět to na zasloužený zisk cen.

7
Hodnocení na SerialZone.cz

Písmenko C přeje kriminálkám. V dnešním seznamu jich pěkných pár máme, však uvidíte, jak budete číst dál. Cold Case se vysílal ve zlaté krimi éře na stanici CBS, kde se dočkal sedmi sérií a 156 epizod. I když už to je více než dekádu po ukončení, stále má v našich řadách spoustu fanoušků, kteří si ho i po letech rádi připomenou. Oblíbenost ostatně dokazuje i přední umístění v našich anketách.

6
Hodnocení na SerialZone.cz

V céčkových vodách se dá lovit i u nás. Není mnoho českých a slovenských seriálů, které by se daly označit za zábavné, povedené a fanoušky oblíbené. A už vůbec jich není hodně, pokud berete v potaz pouze sitcomy. O to víc šokující je, jaký úspěch měl ve své době novácký Comeback. Ozzák dodnes patří mezi nejoblíbenější seriálové postavy. Spousta fanoušků s touto komedií vyrůstala a i v dnešní době kanál prostě nepřepnete, pokud náhodou na nějaký díl natrefíte… i když už jste je všechny viděli asi pětkrát.

5
Hodnocení na SerialZone.cz

A máme tady další dlouholetou kriminálku. Myšlenky zločince patří rozhodně mezi jednu z nejúspěšnějších krimi frančíz. Seriál se dočkal patnácti sérií a jeho vesmír byl rozšířený dvěma spin-offy a korejským remakem. Navíc se v posledních měsících šušká o tom, že bychom se mohli dočkat dalšího pokračování a slavného návratu po vzoru loňského úspěchu CSI: Vegas. Zpráv o natáčení je málo a nic není jisté, tak uvidíme.

4
Hodnocení na SerialZone.cz

Od jedné oblíbené kriminálce k další. Minule jsme tu měli Bones, dnes nemůže chybět Castle. Jiní herci, jiné postavy, stejný koncept a stejná popularita. Za své doby šlo o dva seriály, které stály bok po boku a fanoušci je doslova žrali. Stejně jako u Bones, i zde postupně začaly stížnosti na upadající kvalitu, ale prvních pět, šest sérií za to určitě stojí. Seriál navíc provázelo také drama v zákulisí, oba hlavní představitelé se totiž nesnáší a měli mezi sebou při natáčení horké rozbroje, které vyvrcholily vyhazovem Stany Katic a rychlým ukončením celého seriálu.

3
Hodnocení na SerialZone.cz

Jeden zástupce domácí tvorby už se do dnešního výběru dostal, ovšem nemůžeme zapomínat ani na krimi klasiku se špetkou humoru a emocí. Četnické humoresky dodnes patří k tomu nejlepšímu, co kdy bylo na České televizi a české scéně obecně vytvořeno. Poutavé příběhy kombinující vyšetřování případů a osobní životy četníků a jejich blízkých chytly za srdce již několik generací diváků a neočekávám, že by se to mělo v dohledné době změnit.

2
Hodnocení na SerialZone.cz

Legendární poručík Columbo se hlásí do služby! Je to jeden z těch seriálů, které jsme znali dávno předtím, než jsme vůbec pochopili celý ten koncept toho, co seriály vlastně jsou a jak moc je milujeme. Seriál, který běžel v podstatě nepřetržitě v televizi, legendární výkon Petera Falka a zábavné případy, to všechno přispělo k velké popularitě v zámoří i u nás. Seriál se začal vysílat v roce 1968 a v průběhu následujících desetiletí vzniklo až do roku 2003 deset řad a 69 epizod.

1
Hodnocení na SerialZone.cz

Značka, která přetvořila žánr kriminálek. I tak by se dalo charakterizovat původní CSI, které si odbylo premiéru na přelomu nového tisíciletí. Seriál jako jeden z prvních sázel ne pouze na intuici a geniálnost vyšetřovtelů, ale podkládal cestu za odhalením pachatele technickou stránkou – velkou roli zde hraje laboratoř a používání moderních technologií a postupů, tzv. vše je založeno na důkazech. CSI byl obrovský hit, který získal tři spin-offy (New York, Miami, Cyber) a navazující seriál (Vegas), a také několika videoher a knižních zpracování. Když vezmeme všechny CSI seriály dohromady, do konce roku 2021 bylo odvysíláno již více než 800 epizod!

.

Čestné zmínky

Constantine
La Casa de Papel (Papírový dům)
Continuum
The Crown (Koruna)
Camelot
Control Z
Cobra Kai
Code Black

Prostor pro vás

Které seriály začínající písmenkem C patří mezi vaše oblíbené?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
IrmaVep

IrmaVep

Vypadá to tak 😁
před 88 týdny
Case*Wawe*Make

Case*Wawe*Make

Ještě bych dala za zmínku Carnaval row, docela solidní počin.
před 88 týdny
malina2035

malina2035

a co Calimero :)
před 88 týdny
Další články k tématu