Diskuze k článku S lupou do historie 2017-2023
avatar uživatele
patrik1177
Dlouholetý uživatel | Cool level: 30 | Nathan Ford
1. 1. 2023 / 20:31:03 (před 74 týdny)
off

Veľmi pekné zhrnutie. A prekvapilo ma, že som získal titul "najväčší kruťák" :) Hoci z tých 4 názorov nič lepšie ani nemohlo vyjsť. Budem sa snažiť aspoň občas zapojiť do názorov aj v budúcnosti, bohužiaľ asi nie vždy to vyjde, naposledy u Komisára Rexa sa mi názor pripraviť nepodarilo. Ale musím povedať, že obdivujem všetkých "kolegov recenzentov", ktorí do SLDH aj do NPL vkladajú toľko času a námahy.

EDIT: Článok som najskôr prečítal v rýchlosti na mobile, takže mi nejak uniklo, že ide o posledný diel SLDH. Takže ešte raz vďaka za vsetky tie roky prispievania do tejto zaujímavej a jedinečnej rubriky.

Editováno: 1x | Naposledy: 2. 1. 2023 / 04:48:51
avatar uživatele
Petyer
Redaktor | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
1. 1. 2023 / 20:33:39 (před 74 týdny)
off

Jesmot a vsetci, ktori sa na rubrike podielali, klobuk dole a jedno velke dakujem za vsetky tie roky a skoro 1000 recenzii. Zhrnutie by som si ani lepsie nevedel predstavit 😉 Esteze zostava NPL...😁

avatar uživatele
lenochod6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
1. 1. 2023 / 21:04:54 (před 74 týdny)
off

Jako máte můj neskutečný obdiv, ale tahle rubrika mě hodně bavila, protože většinu kultovních věcí, co všichni znají, já nikdy neznám, takže tahle rubrika byla jak stvořená pro mě. Což mimochodem tento článek taky, protože ta statistika je boží a ty grafy ještě lepší.
Jen mě napadá, že by nebylo špatné mít odkaz na tuhle rubriku S lupou do historie přímo vpravo u těch seriálů, jak bývá Novinka pod lupou, protože aspoň u rubriky NLP se mi to neskutečně osvědčilo a často takhle objevuji dobré seriály. Ale nevím, jak moc těžké, je to tam dát a kolik by to zabralo času, ale pokud by to šlo, tak bych byla ráda, i když možná by neškodilo, kdybych byla méně líná a prostě se podívala do článků o seriálu a tam bych to našla...
Každopádně díky za článek, bavil mě hodně a děkuji všem, co psali s lupou do historie, vskutku legendární rubrika.

avatar uživatele
ragelly
Boss přes články | Cool level: 127 | Ichabod Crane
1. 1. 2023 / 21:25:54 (před 74 týdny)
off

Naprosto dokonalé shrnutí, skoro mi ukápla slzička :) Je to konec jedné velké éry, ale končí se fakt na vrcholu. Jesmote, díky za všechen ten čas, který jsi do SLDH dal. Já bych už neměla kapacitu se k rubrice po té pauze vracet a byla jsem moc ráda, že ses v ní tehdy před lety rozhodl pokračovat a dotáhnout to do tak úctyhodného čísla.

Ani nevím, co víc dodat, v článku je shrnuté úplně všechno, co jen shrnout šlo. Nejvíc pobavily ty brblance od některých ohledně toho, jak rubrika vypadá (vypadala), čemuž se v komentářích dala velmi trefná tečka i při dnešním závěrečném vydání :'D

Ty vypsané hlášky jsou boží, úplně jsem se vrátila myšlenkami do doby, kdy se to všechno událo. Ještě jednou moc díky za celou rubriku i tenhle článek a doufám, že s redaktorstvím nesekneš, ale občas se uvidíme i u NPL a dalších rubrik :)

avatar uživatele
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
1. 1. 2023 / 21:26:56 (před 74 týdny)
off

Wau naprosto úžasný článek, neuvěřitelně jsem si čtení užila. Článek je úžasný a tolik informací v něm je božích, musel dát strašně moc práce a za to velké díky. Tohle je úžasná rubrika, člověk se díky ní občas rád vracel ke starým kouskům. Velké díky jesmot za článek i za rubriku, teď jsem vážně ráda, že jsi mě na toho Rexe nalakal 😉. Takže díky všem kdo do rubriky přispívali.

Editováno: 1x | Naposledy: 1. 1. 2023 / 21:27:18
avatar uživatele
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
1. 1. 2023 / 22:11:55 (před 74 týdny)
off

přibila andromache

Hele, ne že bych chtěla být grammer nazi jesmote , ale koho jsem přibila a nejspíš na zeď :D?

Jinak tohle jsem teda nečekala.. Tak nějak jsem se připravovala že budu psát názory k Dresdenovi, Sindibádovi a SBB (sakra už mě přestaňte štvát neustálým ignorováním australský tvorby :D) a teď tohle? Proč mě nikdo nevaroval?

Do rubriky jsem začla psát kvůli XWP, protože kdo jiný by měl psát lupu na tohle téma než já a postupně jsem pak psala hlavně na svoje oblíbené seriály, které důvěrně znám. Asi dvakrát jsem šla do seriálu v premiéře (Teen Wolf a Terriers), ale v podstatě jsem se jenom utvrdila v tom, že bylo správně, když mě ty seriály v době svého vysílání minuly obloukem. I na tohle byla vlastně tahle rubrika dobrá :-).

Akorát mě teda mrzí, že Merlin byl v téhle rubrice za A) v době, kdy jsem do rubriky nepsala a za B) v době, kdy jsem o něm nevěděla.. Psát na něj lupu někdy teď, by mě asi všichni místní milovníci tohoto seriálu ukamenovali :D.

Takže díky. Na jednu stranu se mi bude stýskat, ale na tu druhou mě už aspoň nebudou honit termíny (byť jsem teda slíbila účast ve dvou dílech "cestovatelské" rubriky, ale to snad nějak poddá :-) ).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Editováno: 1x | Naposledy: 1. 1. 2023 / 22:20:44
avatar uživatele
Tempy
Redaktor | Cool level: 23 | Denholm
2. 1. 2023 / 02:30:55 (před 74 týdny)
off

Jesmote, my si tě nezasloužíme. ;) :D :)

avatar uživatele
Janey T
Redaktor | Cool level: 21 | Phil Dunphy
2. 1. 2023 / 09:29:13 (před 74 týdny)
off

Moc krásné sepsané a tuto rubriku jsem měla ráda, protože jsem si nejen připomněla staré kousky, ale dokonce i nové našla, na které se chci podívat, či jsem se stihla už podívat. :D Sice to bylo krátké, ale i tak jsem ráda, že jsem mohla maličko pomoci, protože mě to taky bavilo. Je škoda, že nastal čas pro konec, ale na jednu stranu to bylo moc krásné a budu na to velice ráda vzpomínat. A tobě děkuji za trpělivost a i za to, že i když si věděl, že to nebude na dlouho, tak na tu chviličku si mě do této party vzal. Takže veliké díky :)

Janey T.
avatar uživatele
malina2035
Dlouholetý uživatel | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
2. 1. 2023 / 13:43:24 (před 74 týdny)
off

Jesmote, nezbývá než ti poděkovat za to, že jsi ty i ostatní autoři vydrželi tak dlouho. A doufat, že kvůli prudičům (proč píšu množné číslo, když vím jen o jednom?) neskončí další pravidelné rubriky.
Lupa byla vždy báječné ohlédnutí zpátky, někdy jsem s hodnocením bezvýhradně souhlasila, jindy jsem měla jiný názor, někdy mě článek přiměl seriál vyhledat a podívat se na něj, jindy jsem byla varována, že tento seriál není pro mě. Prostě vždy byla lupa přínosem do mého seriálového světa a za to Vám moc děkuji.
Třešínka na dortíku je tento souhrnný článek. Děkuji.

Daniela
avatar uživatele
Olivia Caroline Jones
Redaktor | Cool level: 22 | Chandler Bing
2. 1. 2023 / 14:23:49 (před 74 týdny)
off

Miluju statistické články a tenhle je vskutku krásný. Až jsem se normálně při čtení dojala, 6 let rubriky je v přepočtu na lidské roky určitě minimálně plnoletost! Podobně jako prostřednictvím NPL jsem i díky téhle skvělé rubrice objevila spoustu pokladů, které by mi jinak utekly, nebo se naopak utvrdila v tom, že jsem se něčemu vyhýbala zcela právem.

Díky za vše jesmote, byla to veliká radost s tebou spolupracovat. Naše shodování, zejména nelibost Misfits a The Office (a kdybych se bývala zapojila dřív, tak určitě i Skins) a následný hate, který jsme vždycky dostali, zůstane navždy v mém srdíčku :D Jsem moc ráda za rozloučení se Skamem, vůbec jsem netušila, že to bude moje derniéra se SLDH, takže za to děkuju obzvlášť :)

Is it bad that I'd rather watch Friends than actually have them?
avatar uživatele
chisko6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
3. 1. 2023 / 13:38:08 (před 74 týdny)
off

Nemůžu uvěřit, že už je to tak dlouho, co tahle rubrika začala, připadá mi to jako včera. Děkuju za spoustu skvělých článků a názorů, opravdu mě to bavilo. A toto shrnutí je krásné a úctyhodné zakončení. Takže děkuji vám všem, co jste se podíleli, byla to zábava. a nemůžu se dočkat, co vymyslíte příště.

avatar uživatele
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
3. 1. 2023 / 19:53:47 (před 74 týdny)
off

Jesmote, musím ti vyseknout poklonu. O článku vím od 30. prosince díky statusu ragelly (být redaktorem je super!), ale jelikož jsem už byla s kamarádkami kvůli silvestrovským/novoročním oslavám, tak jsem ho jen prolétla. A ta část s našimi "hláškami" z názorů mě skoro rozbrečela a rozesmála zároveň. Dnes jsem měla konečně čas si všechno dočíst a páni. Nechápu, jak jsi tohle všechno dokázal, ale úžasná práce. A nakonec ti musím poděkovat za to, co jsi s touhle rubrikou za ty roky zvládl, odvedl jsi na tom neskutečný kus práce a opravdu máš můj obdiv.

avatar uživatele
Dom_Domec
Redaktor | Cool level: 30 | Nathan Ford
3. 1. 2023 / 21:56:19 (před 74 týdny)
off

Velmi pěkný článek. Jsem rád, že jsem taky něco málo přispěl k SLDH (původně jsem chtěl hodnotit všechny zbývající, co měly vyjít, ale nakonec se staly různé události, kvůli kterým jsem měl toho času méně a méně).

Děkuji za všechny SLDH. Dobře se s tebou spolupracovalo jesmote.

avatar uživatele
jesmot
Autor článku | Cool level: 56 | Richard Castle
10. 1. 2023 / 23:33:34 (před 73 týdny)
off

Uplynula dostatečně dlouhá doba, takže do komentářů konečně napíšu i já.

Moc se omlouvám všem, kterým jsem v posledních týdnech neřekl pravdu. Ale bylo potřeba trochu mlžit, aby to skutečně mělo efekt. Je mi jasné, že jít s pravdou ven, tak vás možná do prosincových vydání zlákám víc, ale takto to mělo být. Nicméně se opravdu všem omlouvám.

Když jsem do toho před lety šel, nedokázal jsem si ani omylem představit, jak to bude dál. Nebylo to vždycky lehké, takže se občas opravdu musela vydání vykrývat jak to jen šlo. Někdy se měnily plány a vím, že jste z toho radost neměli. Každopádně jsme to dojeli do zdárného konce.

Myslím, že všechno důležité jsem snad dostal do článku. Pár statistik tu chybí, ale už tak jsem na tom pracoval půl roku (části hotových věcí jste se nedočkali a třeba video jsem zrušil v půlce), dělat všechny statistiky ručně taky nebyla legrace a už tak je toto vzpomínání a bilancování dlouhé až až. Takže děkuju všem, kteří rozlučkové vydání dočetli až do konce. Musím říct, že z toho mám radost, ale mimo zmíněných věcí mi radost dělaly ještě dvě věci. Když jsem viděl, že si k seriálům po vydání SLDH lidi našli cestu, ať už mi na Timeline vyskočilo, že si seriál někdo přidal mezi sledované nebo do chci vidět, případně když poskočily statistiky přímo u seriálu, nebo jste to psali do diskuze. A ta druhá, že jste se všichni krásně vraceli a někteří dokonce s tím, že vás to bavilo. Mě to s vámi taky bavilo. Ale upřímně, teď těch pár dnů s vědomím, že už nebudu řešit rozšiřování seznamu, připravování článků, uhánění lidí a psaní názorů po odsledování pilotů, bylo moc příjemných. Je čas jít dál, i když mi to trochu chybět bude.

Neskutečně vám všem děkuju, jednak za ty návraty, ale hlavně za celých těch šest, respektive tři roky. Myslím to upřímně a snad vás ta cesta od Scrubs po The Addams Family aspoň trochu bavila.