12. 1. 2024

Seriálová výzva 2024 začíná!

Seriálová výzva 2024 začíná!

Máme tady nový rok, no a co by to bylo za rok, kdybychom si ho neokořenili novou seriálovou výzvou! Dnes vám představíme témata letošního ročníku, a jestli můžu říct svůj názor, tak se mi zatím tato výzva zdá nejtěžší. Ale od toho to je VÝZVA, abychom nic neměli zadarmo a museli si dát trošku práci s hledáním správných seriálů, které kritériím odpovídají.

Jako vždy platí, že první várku témat vám nabídneme nyní, a potom budeme postupně každý měsíc od února do listopadu přidávat jedno nové zadání, abyste to měli trošku těžší a nemohli celou výzvu splnit během týdne.

Pokud si chcete udělat vlastní hardcore verzi, můžete každý měsíc vyplňovat políčko seriálem, který jste viděli hned v tom měsíci, kdy bylo téma zveřejněno.

Pravidla

Ještě než se mrkneme na nová témata a samotný koncept, ve zkratce si zopakujeme pravidla pro ty, kteří tu s námi jsou krátce a budou seriálovou výzvu plnit poprvé.

Kde výzvu najdu?

Otázky pro výzvu najdete na svém profilu, kde u každé otázky máte volné políčko. Jakmile mrknete na pilot seriálu, který splňuje podmínky daného úkolu, můžete název seriálu začít psát do pole, systém vám pak vyjede nabídku, ze které vyberete seriál, který jste měli na mysli.

Správné a špatné odpovědi neexistují

Ve výzvě neexistují správné a špatné odpovědi. Je pouze na vás, jaký seriál do kolonky zapíšete. Nikoho nekontrolujeme, je proto pouze na vašem čistém vědomí a svědomí, že vyplněné seriály do kolonky skutečně patří. Nikoho nebudeme diskvalifikovat, ale v rámci férovosti a hry vás žádáme, abyste si nekazili hru tím, že budete podvádět a vyplňovat nesmyslné seriály, které k tématu nesedí.

Které seriály můžu vyplnit?

Je jen několik podmínek, které je potřeba dodržovat. Jak už bylo zmíněno, seriál se musí trefit do zadání dané kolonky. Ve většině případů platí, že si seriál můžete zapsat, pokud jste z něj viděli pilot. U některých témat jsme zadání zjednodušili tím, že může jít o jakoukoliv epizodu ze seriálu, tedy nemusíte vidět právě první díl.

Každopádně vždy platí, že do výzvy zadáváte pouze ty seriály, u kterých jste první díl (resp. jinou epizodu – dle zadání) viděli letos poprvé! Nepočítají se opáčka či maratony srdcovek, to by pak bylo moc snadné. Takže vždy přidáváte jen to, co jste viděli v roce 2024 premiérově.

Abyste měli čas doplnit si všechny kolonky ve výzvě pro tento rok, poslední zadání vám přineseme na přelomu října a listopadu. Pak budete mít celý listopad a prosinec k dobru, abyste mohli vyplnit poslední zveřejněné zadání i všechna ostatní políčka, která jste si do té doby nezaplnili.

Nové téma vám každý měsíc zveřejníme formou článku a samozřejmě se vám objeví ve výzvě na profilu, takže vždy budete mít maximální přehled.

Stejně jako každý rok, i tentokrát budeme rádi, pokud si budete vytvářet vlastní seznamy seriálů, které se pro jednotlivá témata dají použít, a budete je sdílet s ostatními uživateli, aby si všichni mohli vybrat a měli vyšší šanci celou výzvu splnit.

Oficiální vlákno ve fóru

Potřebujete poradit, načerpat inspiraci, nebo se jen chcete pochlubit, kolik políček už máte vyplněných? Opět jsme pro vás přichystali diskuzní vlákno ve fóru, kam můžete psát, jak je libo.

Základních 15 témat výzvy 2024

Technická kategorie

1. Seriál, který má v názvu podstatné jméno v množném čísle
2. Seriál, který má v názvu jídlo
3. Seriál, který má v názvu čárku („,“)
4. Seriál, jehož název končí i začíná samohláskou
5. Seriál, u kterého má někdo na plakátu brýle

Charakterová kategorie

6. Seriál, ve kterém má někdo tělesné postižení
7. Seriál podle skutečně žijící osoby (může být už po smrti)
8. Seriál s černochem či černoškou v hlavní roli

Obsahová kategorie

9. Seriál, kde někoho zapíchnou nožem
10. Seriál, kde vyplavávají na povrch stará tajemství
11. Seriál, ve kterém se objeví kůň

Časová/žánrová kategorie

12. Seriál, ve kterém řeší drogy
13. Seriál, ve kterém je klíčové letadlo/letadla
14. Seriál podle animáku či anime (případně naopak)
15. Seriál odehrávající se před rokem 1800

Teaser na únorové zadání

Tak co myslíte, jakou výzvu jsme si pro vás nachystali na únor? Konkrétní zadání vám představíme na přelomu ledna a února! Prozatím tu pro vás máme malou nápovědu :-)

plakát
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře22zobraz všech 22 příspěvků
libor42

libor42

Blbý dotaz.. předchozí roky byl rozdíl v zadání "Seriál,který..." a "Pilot seriálu,...
před 17 týdny
HansNovy

HansNovy

Bude letos filmová výzva?
před 17 týdny
IrmaVep

IrmaVep

Zrovna sem jdu napsat podobnou vec :D Letos zrejme neni u zadneho nutne videt danou vec hned...
před 14 týdny
Další články k tématu