19. 3. 2024

Netflix a spousta severských seriálů

Netflix a spousta severských seriálů

Netflix se nám rozjel a pustil se do oznamování budoucích projektů ze severských zemích. A kromě kupy filmů nás čeká i nálož seriálů.

Tak se pojďme podívat na to, co se na nás v následujících 3 letech chystá.

Severské seriálové novinky na Netflixu v roce 2024

Skruk (Mámou bez přípravy) (2. série)

Již na podzim se dočkáme druhé série, kde se vrátíme k Naně, která je nyní matkou dvouměsíčního dítěte. Ale i když Nana své dítě zbožňuje, tak nesnáší, že je na mateřské dovolené, a poprosí svou bývalou šéfovou Helle, aby jí vrátila práci.

Lakseøya (Billionaire Island) (novinka)

Anne Bjørnstad režíruje připravovaný seriál o dvou rodinách v malé pobřežní komunitě, které jsou zapřisáhlými nepřáteli a to nejen kvůli tomu, že jsou největšími konkurenty v celosvětovém lososovém průmyslu. Seriál by měl na platformu dorazit také na podzim.

I dina händer (Vysvoboď mě) (novinka)

Kriminální seriál s Yasirem Hassanem, Olle Strandem, Ardalanem Esmailim a Yusrou Warsamou o dvou dospívajících kamarádech, kteří jsou rozděleni, když se jeden z nich pokusí uniknout místnímu gangu. Tototo seriálu se dočkáme již v 24. dubna.

Making It in Marbella (novinka)

Reality show o švédských realitních makléřích, kteří vydělávají miliony prodejem úžasných domů bohatým a slavným, která se dostane na obrazovky na podzim.

Midtsommernatt (Noc svatojánská) (novinka)

Další novinka co dorazí již v dubnu. Konkrétně 11. dubna. Svatojánská noc. Nejdelší den v roce. Tradiční švédský svátek. Ve vzduchu je cítit romantika. Ale je to také den, kdy se Carina a Johannes po třiceti letech manželství rozhodnou sdělit své rodině a přátelům velké tajemství, které má nepředvídatelné následky.

Pørni (Trhni si) (4. série)

V létě se se čtvrtou sérií vracejí Henriette Steenstrup, Nils Ole Oftebro a Vivild Falk Berg!

The Helicopter Heist (novinka)

Jednoho časného zářijového rána roku 2009 se oči celého světa upřou na nenápadné stockholmské předměstí. Na střeše nejzabezpečenějšího skladu peněz v zemi přistává vrtulník a policie jen přihlíží, jak lupiči mizí i s několika miliony dolarů. Nepadne jediný výstřel.

Seriál sleduje horečnatý a absurdní příběh o zradě a pomstě, o strachu a otcovství. Ale možná především: velkolepý a svižný příběh o tom, jak získat nebo ztratit všechno.

Seriál dorazí na Netflix již na podzim.

Severské seriálové novinky na Netflixu v roce 2025

Barracuda Queens (Královny Barakudy) (2. série)

V druhé sezóně seriálu se vrátí Alva Bratt, Tea Stjärne, Sarah Gustafsson a Tindra Monsen.

Diary of a Ditched Girl (pracovní název)

Švédská seriálová adaptace románu Amandy Romare o jednatřicetileté dívce, kterou čeká léto plné katastrofálních schůzek a ptá se, proč je láska tak nepolapitelná, zatímco se svými přáteli řeší odmítnutí. Hlavní roli hraje Carla Sehnová.

Love is Blind: Sverige (Láska je slepá: Švédsko) (2. série)

Druhá série seznamovací reality show.

Severské seriálové novinky na Netflixu v roce 2026

Harry Hole (pracovní název)

Norský seriál, který adaptuje knihu Joa Nesbøho o horké vlně veder, která se snese na opuštěné Oslo, kde se detektiv Harry Hole, ostrakizovaný a s kocovinou, ocitá ve spolupráci se svým zkorumpovaným bývalým kolegou a řeší nový případ zavražděné ženy a hrůzný nález v bytě u hřbitova.

The Chestnut Man Sequel (pracovní název)

Samostatně fungující sequel seriál The Chestnut Man (Kaštánek) ve kterém se vrátí dvojice vyšetřovatelů v podání Danicy Curcic a Mikkela Boa Følsgaarda.


Máte rádi severské věci? A vybrali jste si z něco z připravovaných vě­cí?

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Tempy

Tempy

„Joa Nesbøho“ 😉
před 9 týdny
Fruiko

Fruiko

Je ošklivější. :-D
před 9 týdny
Tempy

Tempy

To je možný, ale na to se pravidla neptaj… 😅
před 9 týdny
Další články k tématu