5. 3. 2013

Historie stále v kurzu! The Bible a Vikings zabodovalo!

Neděle znamenala pro stanici History obrovský úspěch. Její desetidílná minisérie The Bible začala svůj běh s 13,1 miliony diváky a 4,6 miliony dospělými 25–54 let. To znamená nejlepší výsledek stanice za celý rok. Po Bibli následovala premiéra prvního originálního skriptového seriálu, Vikings, který rozhodně těžil ze svého předskokana. Vikingové si získali 6,2 milionů celkových diváků, z toho 2,5 milionu dospělých 18–49 a 2,7 milionů dospělých 25–54 let. Tento výsledek porazil v deset večer celou velkou pětku v demu 18–49. Nové nedělní večery jsou součástí nové strategie stanice, která se po skončení fotbalové sezóny snaží trošku obměnit své programové schéma.

Úspěch Bible dokazuje, že se v televizní tvorbě nachází obrovský potenciál pro programy s náboženskou tematikou, které cílí na křesťanské publikum. Například stanice GSN již dříve zabodovala se svým programem American Bible Challenge.

Ve své marketingové kampani Bible využila některé taktiky, které pomohly Melu Gibsonovi a jeho filmu The Passion of the Christ. Kromě klasické kampaně byla minisérie silně propagovaná i přes Twitter, především producentem seriálu, Markem Burnettem.

„Jde vidět, že celý národ čekal na tento okamžik,“ řekla Nancy Dubuc, prezidentka oddělení zábavy a médií A+E Networks.

Bible v neděli v noci jela premiéru a jedno opakování a dohromady si díl pustilo 17,8 milionů diváků. Nyní bude následovat každou neděli nová dvouhodinovka, minisérie vyústí na Velikonoční neděli.

Premiéra Vikingů získala status nejlépe sledovaného nového kabelovkového seriálu roku, a to jak u celkových diváků, tak u dospělých 25–54 let. Během premiéry a jednoho opakování během též noci si pilotní díl nenechalo ujít celkem 8,3 milionů diváků.

„Věděli jsme, že naši diváci mají chuť na takto netradiční vyprávění příběhu. Někteří nasazení seriálu mohli vnímat jako sázku, ale nyní jde vidět, že se náramně vyplatila,“ řekla Dubuc.

Seriál se rychle dostane i do zahraničí, jelikož má History smlouvu s MGM TV, která vysílací práva prodá do dalších zemí.


Už jste viděli tyto nové seriály? Jak se vám líbí jejich zpracování? Zasloužily si takovéto úspěchy? A myslíte, že se čísla z premiéry budou opakovat i příští týden?

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
nevermore

nevermore

The bible sem hledal ale nikde nenašel. Nevěděl by někdo kde je sehnat?;)
před 11 roky
Clear

Clear

Pracuje se na nich na nextweeku a budou určitě potom i tady. :)
před 11 roky
Cominick

Cominick

Vikingové určitě zajímaví. Uvidíme, co dál :) západ to jistí. Mno, a Bibli si asi pustím, až nebude na co...
před 11 roky
Další články k tématu