10. 7. 2013

Další superhrdinové na scéně!

Další superhrdinové na scéně!

Očividně Agents of S.H.I.E.L.D. nestačí. Vypadá to, že se v hlavním vysílacím čase objeví nový superhrdinský tým. A to dříve, než se stihneme pořádně rozkoukat.

Je poměrně neobvyklé, aby se piloty objednávaly již na začátku léta (i když to není výjimka). Nicméně stanice FOX si chce pro sebe ulovit nové superhrdiny dříve, než se tohoto nápadu chytne i další konkurence. Stanice si objednala pilot The League of Extraordinary Gentlemen, který se inspiruje stejnojmenným populárním komiksem od Alana Moorea a Kevina O'Neilla. Projektu se již v této rané fázi upsal scenárista a producent Michael Green (Kings, Heroes), který se ujme pozice showrunnera.

Projekt se točí okolo skupinky literárních postav viktoriánské doby, mezi kterými nechybí kapitán Nemo, Neviditelný muž, nebo třeba doktor Jekyll a pan Hyde. Všichni tito hrdinové se spojí a vytvoří tým, který bojuje proti společnému nepříteli.

Komiks vyšel poprvé v roce 1999 a o čtyři roky později byl adaptován do filmu se Seanem Connerym v roli Allana Quatermaina. Původně se počítalo s tím, že tento film bude první ze sériové řady, ale kvůli jeho podprůměrným tržbám se od tohoto plánu upustilo.

Objednávka pilotu jde ruku v ruce s novým plánem stanice. Ta chce vytvářet nové seriály po celý rok a podle toho také uspořádat tyto novinky do programu.

The League of Extraordinary Gentleman je nyní v kategorii tzv. „put pilot“, což znamená, že stanice musí minimálně tuto jednu epizodu odvysílat, jinak jí hrozí finanční pokuta.


Tak co myslíte? Můžeme se v sezóně 2014/2015 těšit na souboj S.H.I.E.L.D. vs. L.E.G.?

(Zdroj: EW)

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Silvie_ART

Silvie_ART

Alan Moore je prostě boží, všechny jeho komixy stojí za to. Akorát je většinou dost naštvanej...
před 10 roky
spike

spike

No podle mě byl film spíše slabší průměr ale seriál může překvapit. Hodně záleží jestli se bude držet...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

jsem opravdu zvědavá. na film se plánuju podívat už roky, ale nikdy si nevzpomenu. prý to byl propadák, ale...
před 10 roky
Další články k tématu