3. 6. 2011

10 zvířecích televizních hrdinů

Seriály jsou různých druhů zvířat plné. Vybrali jsme pro vás deset zástupců zvířecí říše, kteří se vryli do televizní historie zlatým písmem.

Žebříčku zcela jistě dominují různé rasy psů. Co se týče „nesavců“, sepsali jsme pouze čtyři (máme tu dva ptáky, kraba a rybu). Fakticky vidíte zvířat jedenáct, ale Kuře a Kachnu z Přátel jsme pojali jako dvojjedinou bytost. Posuďte sami náš výběr v historicky třetím díle top desítky… Pac a pusu!

Spasitel

Seriál: Simpsonovi Český název: Pes domácí Latinský název: Canis lupus familiaris Věrný přítel rodiny Simpsonových, o jehož původu jsme se dozvěděli v úplně první epizodě seriálu: Homer si Spasitele vzal poté, co ho viděl týraného na závodech psů. Rodinka to s ním občas neměla lehké: utekl jim nebo zplodil s jistou fenkou celých 25 štěňat. Jinak je ale jedním z nejspolehli­vějších Bartových přátel a Homerovi dokonce pomohl při psaní jeho kritiky na jídlo!

Kuře a Kachna

Seriál: Přátelé Český název: Kur domácí, Kachna domácí Latinský název: Gallus gallus domesticus, Anas platyrhynchos domesticus Tuto ptačí dvojici si pořídili Chandler a Joey do svého bytu z útulku. Původně měli jen kuře, ale když se rozhodli ho vrátit, zjistili, že by ho čekalo utracení, a tak si k němu vzali ještě kachnu a nechali si je. Když se na konci seriálu Monica a Chandler stěhovali, Joey jim daroval Kuře Jr. a Kachnu Jr. – myslel si přitom, že ti předchozí doteď žijí na farmě.

Gene

Seriál: Hranice nemožného Český název: Tur domácí Latinský název: Bos primigenius taurus Tato dojná kráva sídlí v harvardské laboratoři Dr. Bishopa. Jistě se nabízí otázka, proč by mohl tento druh dobytka být prospěšný pro vědecké účely? Jak nám vysvětlil Peter, krávy jsou geneticky podobné lidem a je na nich tedy snadnější dělat různé experimenty. „Gene“ je anglický výraz pro gen, ale přesné odůvodnění tohoto pojmenování skotu je stále nejasný.

Vincent

Seriál: Ztraceni Český název: Pes domácí Latinský název: Canis lupus familiaris Labradorský retrívr Vincent byl jediným psím přeživším letu 815. Jeho pány byli Michael a Walt. Na ostrově se objevoval po celou dobu, co jsme sledovali osudy ztroskotanců. Po odplutí Michaela a Walta ho opatrovala Shannon, později byl v péči Rose a Bernarda. Jakožto zvířecí průvodce se objevil i na samém konci osudů ostrova, kdy spočinul po boku Jacka v bambusovém lese při finální oběti.

Dr. Zoidberg

Seriál: Futurama Český název: Zvláštní typ kraba Latinský název: Brachyuran genus mirus Krabí „lékař“ Zoidberg slouží ve firmě Planet Express k odstranění všech tělesných neduhů posádky a zaměstnanců – problém nastane, když není schopen rozeznat člověka od zvířete. Doktorátem nedisponuje, plete si lidské tělesné otvory a obecně má velmi ortodoxní přístupy k pokusům o léčbu. Zoidbergova rasa zmutovaných krabů pochází z planety Decapod 10, další ze stoupenců pokolení je například jeho strýc Harold Zoid, známý aktér v groteskách.

Buck

Seriál: Ženatý se závazky Český název: Pes domácí Latinský název: Canis lupus familiaris Věrný pes rodiny Bundových je trpký komentátor dění v domácnosti. Je s podivem, že jim ochránci zvířat Bucka ještě neodvedli. Trpí hlady, stejně jako ostatní členové rodiny, a pořád jen unaveně leží na svém místě na schodech. Ale zas tak hrozné to nebude. Vždyť Buck dostává od Peggy najíst víc než Al i Bud a Kelly s ním chodí na procházky – a i když jim utekl, neopustili ho a šli jej hledat. Je to prostě člen rodiny a je s ním i tak zacházeno. Sice zemřel, ale aspoň má od rodiny klid.

Kocour

Seriál: Červený trpaslík Český název: Kočka rozumná Latinský název: Felis sapiens Nutno říci, že Kocour, společník posádky Červeného trpaslíka, není sám sebou zvířetem – je spíše dalším evolučním stádiem kočky (jeho prapředkem je Listerův mazlíček). I tak si ale tento metrosexuální maniak uchoval množství animálních atributů. Za zmínku stojí jeho šest cecíků, značkování teritoria a olizování dárců potravy. Jeho poznávacím znamením, kromě výrazných tesáků, zůstává ale extrémní důraz na módní oděv.

Brian Griffin

Seriál: Griffinovi Český název: Pes domácí Latinský název: Canis lupus familiaris I tento domácí mazlíček se pyšní mnohými lidskými ctnostmi. Všichni mu rozumí, když mluví, je to sečtělý intelektuál (ateista) a mnohdy se zapletl s lidskými ženami. Na druhou stranu, když dělá problémy, stačí mu hodit kost nebo ho dostat do blízkosti kočky a Brian v sobě ihned probudí své animální já. Další jeho zvláštností je to, že je zjevně jedinou postavou, která rozumí tomu, co říká Stewie – a považte, že epizody s těmito dvěma v hlavních rolích patří mezi klenoty seriálu.

Rex

Seriál: Komisař Rex, Návrat komisaře Rexe Český název: Pes domácí Latinský název: Canis lupus familiaris Německý ovčák Rex patří k největším fenoménům televize, to bezpochyby. Velmi úspěšně pomáhal tento nesmírně inteligentní pes týmu oddělení vražd vídeňské policie. V Návratu komisaře Rexe se ovčák přesouvá do Itálie, kde samozřejmě vzhledem k věku nemůže podávat výkony jako „zamlada“, ale i přesto je cenným pomocníkem vyšetřovatelů a miláčkem lidu.

Klaus Heissler

Seriál: American Dad! Český název: Karas zlatý Latinský název: Carassius auratus auratus Zlatá rybka rodiny Smithových mluví se zvláštním akcentem – ve skutečnosti má v sobě totiž mozek Němce. Jakožto člověk totiž v roce 1986 aspiroval na vítěze olympijských skoků na lyžích a CIA ho proto tajně „přehodila“ do ryby, aby nezvítězil. Od té doby žije z nařízení vlády u Smithů. Je známo, že ho přitahuje Francine a mnohdy je odstrkován rodinou – zakazují mu mluvit.

Které televizní mazlíčky preferujete vy? Myslíte si, že zvířata jsou dobrým prvkem seriálů? Kdo vám v žebříčku chybí? Diskutujte!

Za pomoc s Buckem děkuji uživateli Paulinho.

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Maroon

Maroon

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře24zobraz všech 24 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

to jsem taky sledovala, když jsem byla opravdu hodně malá, ale skippyho si nepamatuju.
před 12 roky
xxENDxx

xxENDxx

chybi tu Skippy a ten delfin ze strazce more :)
před 12 roky
zuzanator

zuzanator

taky jsem Skippy-pamětník a hlasuju i pro Gora (vzpomínám že jsem u toho brečela jak želva)
před 12 roky
Další články k tématu