18. 5. 2012

Z českých televizních luhů a hájů

Z českých televizních luhů a hájů

SerialZoní uživatelé a redaktoři pro vás zachytili pár tiskových zpráv a novinových článků o dění na české televizní scéně, tak sem s nimi!
 

Nova
Nova si prozatím prostřednictvím společnosti Media Pro Pictures (společnost, která pro Novu dělá veškerou vlastní tvorbu mimo publicistiky a zpravodajství) nechala u Patentového úřadu registrovat tyto ochranné známky jako názvy budoucích pořadů: Benzinka, Spolubydlící, 2 plus KK, 3 plus KK. Který z názvů si tvůrci vyberou je ve hvězdách, ale už z nich je patrné, že půjde o sitcomy, které pravděpodobně nedosáhnou laťky nastavené Comebackem.

Česká Televize
Česká televize připravila (ano, už je natočený) čtrnáctidílný (ono je to složitější, budou dva formáty – 7×52 minut a 14×28 minut) seriál Mazalové – podle jejích slov jde o „nový komediální seriál pro děti i dospělé“. Více ale neřekla, tudíž je jasné, že pro více zpráv asi budeme muset přitlačit na koncesionářských poplatcích. Na oficiálních stránkách se o seriálu mluví jako o „neobvyklém soužití hradních strašidel s příšernou rodinou Mazalů“. Doufejme, že seriál podobně příšerný nebude. A jak dlouho bude strašit v televizním programu? Kdo ví. Snad ale nepůjde o něco podobného jako byl seriál Ať žijí rytíři!. To by nás pěkně vystrašilo! Pro klid duše našich uživatelů ale přiložím i odkaz s více infem: Mazalové

Prima Family
Nejčinnější je v českých televizních vodách Prima Family.

  • Léto s Italem. Italský kuchař Emanuele Ridi se prý před půl rokem nepohodl s Primou na výši svého honoráře, a tak jeho pořad S Italem v kuchyni musel skončit. Teď se ale vrací v novém pokračování! Natáčení by mělo začít do dvou týdnů v Ridiho rodné zemi. Zajímavost: Alternativní název pro tento pořad byl S Italem v Itálii.
  • Oproti tomu ale po první sérii končí kuchařské Česko na talířiDanielou Šinkorovou a Jaroslavem Sapíkem.
  • Na vlastní riziko. Televizi Prima opouštějí Janek Kroupa a Josef Klíma, a tak Prima hledá za jejich pořad Soukromá dramata náhradu. Na vlastní riziko by mohl podobně zaměřený (nebo spíš zpracovaný) publicistický kousek.
  • Obchoďák. Nový seriál Lucie Konášové z prostředí obchodního domu. V hlavních rolích budou Danica Jurčová, Bára Munzarová, Marika Procházková, Pavel Kříž, Ondřej Sokol, Pavel Řezníček, Alena Vránová a další. Seriál je právě ve fázi natáčení a bude se vysílat v prime timeu. Stručný obsah: Mezi regály supermarketu začíná svůj nový život Simona (D. Jurčová). Je na útěku od svého bohatého manžela, který se dostal do střetu se zákonem (v naší zemi až ironicky ojedinělé). Její kamarádka Dáša (M. Procházková) si právě otevřela butik s prádlem. Na rozdíl od Simony má šťastné manželství s Petrem (P. Kříž), profesorem češtiny, svoji budoucnost vidí v jasných barvách (asi aby jí mohla Simona krutě závidět). A den co den řídí celý kolos centra Vanda (B. Munzarová), její sympatická sestra (která je sympaticky utlačována její maminkou, Alenou Vránovou). Více viz: Tisková zpráva!

TV Barrandov
Barrandov se vlastní dramatické tvorby prozatím asi bojí, a tak bude na podzim divákům nabízet dvě nové soutěže.

  • Recept na bohatství. Společná soutěž, která bude vysílaná na podzim. TV Barrandov na ní spolupracuje se slovenskou Jojkou. O co ale půjde zatím nevíme.
  • Barrandovská abeceda. Pořad, který dává divákovi do rukou mnohem více materiálu ke spekulacím. Podle serveru MediaGuru.cz půjde o renovaci, znovuoživení nebo dejme tomu vykopání mrtvoly soutěže Abeceda, která se vysílala od poloviny osmdesátých let do poloviny devadesátých let. Na pódiu vystupovaly slavné osobnosti, jejichž jména začínala na dané písmeno, a na konci se pak vylosovala dvě písmena, která určila osobnosti pro další díl. Nejde o první takovou akvizici na Barrandově, podobně už televize oživila i kdysi populární Videostop. Zajímavé, jak se nám ty pořady s celebritami rozrůstají, holt asi je dáno, že elita má bavit lůzu.

Malé ohlednutí na konec: S blížícím se koncem Hotelu Paradise roste i jeho sledovanost. Po propadáku z předminulého týdne se sledovanost vyšplhala téměř na dvojnásobek (konkrétně na 202 tis. diváků, což ve věkové skupině 15+ činilo 6,86 %; ve věkové skupině 25–34 to bylo dokonce 14,88 %). Důvodem byly pravděpodobně zprávy o nuceném přesunu celého štábu z Dominikánské republiky do Bratislavy (více v bulváru). Podobně si vede i další barrandovský pořad Vtip za stovku. V posledních dvou týdnech taktéž zaznamenal raketový nárůst a mohl si tak ve středu 16. května vychutnat rekordní čísla v podobě 463 tisíc diváků. Pořad, ve kterém slavné osobnosti vlastnoústně vykládají vtipy tak zaujal 11,56 % aktuálních diváků, čímž se dostal i před pořad Česká 30, který vysílá Prima Family.

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
Furiant

Furiant

TVD je seriál pro teenagery, takže o půlnoci opravdu nepoběží. Od 31. května od 15:30 klasicky pod...
před 12 roky
Seraphine313

Seraphine313

Aha, tak to mám staré zprávy, kdysi se tu tuším řešilo, že to bude někdy po desáté nebo jedenácté večer...
před 12 roky
lillygrace

lillygrace

Takhle mě nepřesvědčí, abych dala zpravit svou pokaženou televizi... jo kdyby vysílali SGU, pak bych si...
před 12 roky
Další články k tématu