2. 1. 2014

Sherlock je zpět, úspěšnější než kdy dřív

Sherlock je zpět, úspěšnější než kdy dřív

Benedict Cumberbatch se včera večer vrátil k životu v podobě Sherlocka Holmese v epizodě The Empty Hearse. První díl dlouho očekávané třetí série Sherlocka vysílala stanice BBC One 1. ledna 2014 po dvou letech. Tato devadesátiminutová epizoda byla zároveň nejsledovanějším dílem seriálu.

Výsledky ratingů z minulé noci ukazují 9,2 milionů diváků, kteří si naladili televizi, aby se dozvěděli, jak hrdina zinscenoval svou vlastní smrt, a aby se podívali na Sherlockovo shledání s Watsonem.

Celkově epizoda pokryla share 33,8 procent ze všech v té době vysílaných britských programů – třetina lidí tedy koukala právě na Sherlocka. Celkově se číslo za noc vyšplhalo na 9,7 milionů diváků, čímž se z epizody stal nejsledovanější program celých svátků ve Velké Británii.

Nutno říct, že se diváci Sherlocka opravdu nemohli dočkat. Vánoční miniepizodu, kterou stanice uvolnila ke zhlédnutí na Štědrý den, si během následujícího týdne pustilo na BBC iPlayer více než 1,5 milionů lidí. Další miliony fanoušků se na díl podívaly na YouTube.

Druhý díl třetí série bude BBC One vysílat již 5. ledna.


Tak co, fanoušci? Kdo epizodu už viděl? Jak se vám líbila? Bylo Sherlockovo „oživení“ zpracováno na výbornou? Podělte se o dojmy v diskuzi!

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře29zobraz všech 29 příspěvků
DrMovr7

DrMovr7

Říct někomu, že nejsem mrtvý, hraním si na číšníka - mně to sherlockovské přijde:)
před 10 roky
corine

corine

Na tohle jsem se těšila opravdu hodně. Jen tak mimochodem mě přitom napadlo, jak by asi vypadal díl, který...
před 10 roky
Ajka

Ajka

SPOILER ALERT! Mé pocity jsou po první epizodě rozporuplné. Na jedné straně jsem ráda, že se Sherlock...
před 10 roky
Další články k tématu