1. 3. 2014

České století pojede až na podzim

České století pojede až na podzim

Osud pravděpodobně největšího loňského projektu České televize, devítidílného historického dramatu České století, je už delší dobu jasný. Čtyři zbývající epizody, Musíme se dohodnout (1968), Je to jen rock'n'roll (1976), Poslední hurá (1989) a Ať si jdou (1992) se odvysílají na podzim letošního roku. Nucenou přestávku si vyžádala zdlouhavá produkce, která natočila nejdříve prvních pět epizod mapující události let 1918–1952, následně epizody zbývající.

V současné době se natáčí předposlední díl, Poslední hurá (1989). Minulý týden filmaři kvůli němu obsadili stadion Sparty, kde znovunatáčeli záběry z listopadových demonstrací. V připravovaných epizodách by se měli objevit např. Marek Daniel v roli Václava Havla, Jiří Lábus jako premiér Ladislav Adamec nebo Alois Švehlík jako Alexander Dubček.

Česká televize se seriál rozhodla natočit k 95. výročí vzniku Československé republiky. Původně prý existovalo 16 témat, z kterých bylo vybráno 9. Rozpočet každé epizody se šplhal přes 9 milionů korun.


Těšíte se na další díly? Nezapomenete až do podzimu na seriál?

Kdo nesdílí není Čech! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Ajam

Ajam

Projekt je to sice zajímavý, ale bohužel nedotažený. Člověk neorientující se v historii z něj bude...
před 10 roky
Další články k tématu