11. 3. 2014

SARS: Finále True Detective boří rekordy

SARS: Finále True Detective boří rekordy

Ať už bude v (oficiálně nepotvrzené) druhé sérii True Detective (Temný případ) hrát kdokoliv, očividně se bude muset hodně snažit, aby dostál laťce, která byla nastavená první řadou.

Čísla sledovanosti z nedělního finále jsou na světě a šéfové HBO si spokojeně hvízdají. Epizoda získala series high s celkem 3,5 miliony diváků, což je o 50 procent více, než kolik lidí sledovalo před dvěma měsíci premiérový díl.

Když se navíc v rámci první série vezmou v potaz čísla sledovanosti během celého týdne, naroste True Detective průměrně k 11 milionům diváků. Jde tak o nejlépe sledované nové drama HBO od roku 2001, kdy se představil seriál Six Feet Under (Odpočívej v pokoji).

Kromě fanoušků sledujících online přišly ráno zprávy o tom, že nápor zájemců o sledování online v neděli v noci shodil službu HBO GO. Stream byl během noci chvíli nedostupný kvůli množství připojení.

I když seriál na své obnovení stále čeká, nikdo o něm nepochybuje. Výborná sledovanost a chvála ze strany kritiků vedla k nové smlouvě s tvůrcem Nicem Pizzolattem. Už nyní se ví, že druhá řada bude mít nový příběh a jiné herecké obsazení.


Překvapil vás tak velký úspěch True Detective? Co říkáte na finále a celkově na první sérii? Může být druhá řada stejně kvalitní?

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
ragelly

ragelly

jj, proto se tam bavíme o novince, ne obecně o seriálu :) čísla to jsou lepší než u první...
před 10 roky
katka.p

katka.p

jejda, to máte pravdu. Nedávno jsem četla článek o sledovanosti HBO a právě ta Hra mi nějak ulpěla...
před 10 roky
jukab

jukab

I když seriál nesleduju, tak Woodymu to moc přeju!
před 10 roky
Další články k tématu