18. 9. 2014

Tyrant dostává druhou řadu!

Tyrant dostává druhou řadu!

U kabelovek často platí, že maraton je významnější než sprint. To se potvrdilo i u letošní letní novinky stanice FX, Tyrant. Kabelovka před pár minutami oznámila, že své drama prodlužuje pro druhou sérii s 13 novými epizodami. Nová série se tak dočkala oproti první řadě navýšení o tři epizody. Natáčení začne na jaře příštího roku a seriál se na obrazovky vrátí v létě 2015.

Čísla sledovanosti Tyrant v kategorii Live+SD (živě + opakování během večera) nebyla nikterak zářivá. Epizody sledovalo v průměru 2,1 milionů diváků, z nichž jen 775 tisíc patřilo do kategorie 18–49 let. Během týdenního součtu sledovanosti však celkový počet diváků narostl na 5,1 milionů.

Tyrant se od svého uvedení rychle stal miláčkem kritiků i diváků. Zájem budil také díky kontroverzi, která obklopuje jeho obsah i dění za scénou. Natáčení se muselo kvůli vojenským konfliktům v Gaze přesunout z Izraele do Istanbulu.

„Jsme neskutečně pyšní na výsledky seriálu během jeho první řady,“ sdělil v oficiálním vyjádření Nick Grad, mluvčí FX. „Schopnost Howarda Gordona kombinovat inteligentní a napínavé vyprávění s událostmi současného geopolitického dění je naprosto průlomová.“

Seriál vypráví příběh americké rodiny, která je vtažena do napjatých vztahů fiktivního středovýchodního národa. Bassam „Barry“ Al-Fayeed je mladším synem diktátora válkou rozvrácené země. Po dvaceti letech se vrací do své rodné země a spolu s ním přijíždí i jeho americká manželka a děti. Barryho návrat vede k dramatickému střetu dvou zcela odlišných kultur a hrdina je vtažen zpět do známých politických vod.


Dali jste této novince letos v létě šanci? Oddychli jste si díky tomuto oznámení?

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
kolibrik7

kolibrik7

No práve dnes som ho dopozeral :D Ale som z Tyranta celkom sklamaný, tak neviem, či si vôbec 2.sériu...
před 9 roky
Ragnarok8

Ragnarok8

Ohhhh Yeahhhh!!! Nic jiného jsem si ze seriálových vod ani nepřál! Tohle je sakramentsky dobrá zpráva! Na...
před 9 roky
Marty8901

Marty8901

Slovy Montyho Burnse: "Výtečně"
před 9 roky
Další články k tématu