19. 11. 2014

John Luther bude vyšetřovat i v USA

John Luther bude vyšetřovat i v USA

Detektiv John Luther se možná brzy pustí do vyšetřování svých případů i ve Spojených státech. Ano, chystá se další remake úspěšného britského seriálu. Tentokrát je na řadě Luther.

Stanice FOX se rozhodla objednat put pilot k americké adaptaci populárního dramatu Luther. Stanice se tím zavazuje, že odvysílá minimálně pilotní epizodu. Pokud se tak nestane, tak bude muset studiu, které projekt produkuje, zaplatit výraznou peněžní pokutu.

Stejně jako původní série z dílny BBC, by se i tento projekt měl soustředit na detektiva Johna Luthera a jeho snahu vyřešit závažné zločiny. Ve verzi od BBC se v titulní roli představil Idris Elba.

Scénář k pilotnímu dílu píše Neil Cross, který stál i za původní britskou verzí. A teď to nejdůležitější, Idris Elba si bohužel neplánuje zopakovat roli, za kterou získal nominaci na Emmy. I když se na předávání cen Emmy nechal slyšet, že Luther je seriál, který může dále pokračovat. Vrátí se však alespoň v roli výkonného producenta.

Luther se na BBC vysílal tři sezóny, během kterých bylo odvysíláno 14 epizod a závěr třetí série nechal otevřený konec pro případný film s Elbou v hlavní roli. Původní série získala 8 nominací na cenu Emmy, za nejlepší minisérii, herce a nejlepší scénář/režii.

Není to poprvé, co se Fox snaží zadaptovat britský seriál. Letos představila novinku Gracepoint, která je založena na úspěchu seriálu Broadchurch.


Máte radost z remaku Luthera? Nebo patříte mezi ty, kteří remaky britských seriálů z duše nenávidí? A koho byste si přáli vidět v hlavní roli?

Úderná hláška pro podporu sdílení. 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Mescalamba

Mescalamba

Ten chlápek je jen jeden. Hrát v tom on, tak nemam obavy o to, že na to půjde koukat (ostatně je...
před 9 roky
Tulrika

Tulrika

Proč pořád něco přetáčí? To nemají vlastní scénáristy...?
před 9 roky
verunkawrath

verunkawrath

tohle je fakt na palici,raději pořádný film,než hloupý seriál
před 9 roky
Další články k tématu