5. 12. 2014

Netflix promění Řadu nešťastných příhod v nový seriál

Netflix promění Řadu nešťastných příhod v nový seriál

Knižní série Řada nešťastných příhod autora Lemony Snicketa bude mít brzy svůj vlastní seriál. Postará se o to Netflix, který zakoupil práva na produkci tohoto nového seriálu. Ten bude založen na všech 13 vydaných a značně populárních novelách.

Říkáte si, že jste už tento název někde viděli, přestože nejste velcí čtenáři? Pak máte pravdu – v roce 2004 byl natočen stejnojmenný film Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod, který shodou okolností získal Oscara za masky a neminuly jej ani další tři nominace (výprava, kostýmy a hudba).

Ale zpět do světa seriálů. O produkci se postará vedle Netflixu také Paramount Television, který do výše zmíněného filmu před 10 lety obsadil Jima Carreyho, Jude Law a Meryl Streep.

Pokud slyšíte o Řadě nešťastných příhod poprvé, nastražte oči :) Příběh vypráví o třech osiřelých dětech a jejich pozoruhodné a strastiplné životní cestě, kterou prožívají ve snaze odhalit tajemství smrti jejich rodičů. Pro zajímavost – celkově bylo prodáno více jak 65 milionů kopií celé původní knižní série, která byla také přeložena do 43 světových jazyků.

Určitě je na co se těšit. Řada nešťastných příhod je někdy označována také jako temný protipól Harryho Pottera, ovšem s tím rozdílem, že hlavní postavou není sympatický čarodějnický učeň, ale odpudivý a značně potrhlý strýček Olaf.

Samotný tvůrce novel bude jeden z hlavních producentů. Přesto se netají se svým údivem nad touto novou adaptací, která je podle něj v rozporu s dosavadními trendy Netflixu. Na tom něco bude. Netflix ale určitě ví, co dělá. Oblast televizní zábavy se neustále vyvíjí a adaptace podobných žánrů má potenciál získat pořádnou skupinu nových fanoušků.


A co vy, zařadíte se mezi fanoušky také?

Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
Radan

Radan

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře36zobraz všech 36 příspěvků
Lill

Lill

Fruiko: No uvidím, či to pochopím, keď sa tam dostanem. Btw famfrpál je hrozne vtipné slovo :D (Čo mi...
před 9 roky
Brontofúzik

Brontofúzik

Nápodobne, na HP ale ani LOTR nedám dopustiť. Mrzí ma ten názor, že LOTR sa preceňuje, lebo podľa mňa...
před 9 roky
Lill

Lill

To by bolo asi celkom fajn, až na to, že Harry má v poviedke 10 rokov a rozpráva ako nejaký...
před 9 roky
Další články k tématu