18. 1. 2015

Fox: Budoucnost Bones, vzkříšení X-Files a další info z TCA

Fox: Budoucnost Bones, vzkříšení X-Files a další info z TCA

Ředitelé stanice Fox Dana Walden a Gary Newman společně zasedli k panelu během letošních TCA a rozpovídali se o zajímavých tématech. Na úvod ohlásili obnovení trojice seriálů, o kterém se můžete dočíst v nedávné bleskovce.

Dalším bodem na programu byl úpadek Sleepy Hollow. Klesající ratingy nevypadají pro seriál vůbec dobře, nicméně ředitelé oznámili, že naděje pro obnovení pro třetí sérii stále existuje. Walden uvedla, že druhá série byla „na vysoké úrovni složitosti“, když pracovala se vztahy, tajemném příběhu, ikonickými historickými postavami a prostředím minulosti i přítomnosti. „Seriál se stal až příliš serializovaným.“ Jejich cílem je prý „vrátit zpět srandu“, která byla pilířem první série.

Ve zmíněných obnoveních chyběl veterán Bones. Bylo tomu tak proto, že hlavním hercům Emily Deschanel a Davidovi Boreanazovi vyprší letos na jaře smlouvy. I přes to však ředitelé věří, že seriál ještě „alespoň jednu další sezónu uvidíme“.

Dalším tématem byla nemalá útrata 50 milionů dolarů za nevydařený projekt Utopia. „Vždy podporujeme náš tým k tomu, aby činil velké a odvážné kroky,“ uvedl Newman. „Konceptu zde však chyběl prvek urgence, jelikož nebyla v plánu žádná vyřazování ani soutěže. Byla to úctyhodná snaha, jen to prostě nevyšlo.“

I přes loňský letní úspěch minisérie 24: Live Another Day Newman uvedl, že v současné době nejsou žádné plány pro další série, ačkoliv probíhala určitá jednání. „Nic bychom si nepřáli více, než znovu nasadit toto akční drama.“ Herec Kiefer Sutherland se však před několika týdny vyjádřil, že nemá zájem si roli Jacka Bauera zopakovat. Walden a Newman však připustili, že uvažují také nad možností vytvořit pokračování bez Jacka. „Mluvili jsme s ním o tom. V tom, nad čím přemýšlíme, Jack zatím není. Zatím nejsme daleko, ale víme, že nás ve tvorbě dalšího příběhu podporuje.“ Walden uvedla, že samotný element příběhu odehrávájícím se v reálném čase stačí k tomu, aby se diváci dívali.

Mnohem lépe to vypadá s pokračováním X-Files. „Vedli jsme rozhovory s tvůrcem Chrisem Carterem a herci Davidem Duchovnym a Gillian Anderson ohledně vzkříšení seriálu. V této chvíli však nemáme nic, co bychom mohli oznámit.“

Aby těch vracejících se seriálů nebylo málo, začíná se mluvit také o nové sérii Prison Break. Newman uvedl, že by se jim moc líbilo vrátit seriál s Dominicem Purcellem a Wentworthem Millerem zpátky do svého programu. „V tisku se objevily spekulace ohledně Prison Breaku. Dali jsme studiu jasně najevo, že my bychom seriál mrknutím oka brali zpátky,“ řekl ředitel. „Jde o skvělý materiál na minisérii. Ale v tuto chvíli nemáme nic dalšího k oznámení.“

Ředitelé závěrem potvrdili, že nadhodili produkčnímu studiu ABC Studios nabídku na letní pokračování Red Band Society s menšími náklady, nicméně jejich žádost byla zamítnuta. Newman řekl, že nemocniční drama mělo kreativní tým, který odvedl skvělou práci. „Seriál byl procítěný, pravdivý a měl úroveň. Prostě se jen nesladil s diváky způsobem, v jaký jsme doufali.“


Který seriál byste rádi viděli znovu na obrazovce? Má smysl oživovat již ukončené věci, nebo snad pokračovat bez hlavní hvězdy? Doufáte v obnovení Sleepy Hollow a Bones?

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře26zobraz všech 26 příspěvků
eve.blog

eve.blog

Ono je to dost možný, protože tak před půl rokem vyšlo několik článků s Carltonem Cusem, kde říkal,...
před 9 roky
inekafe

inekafe

@eve.blog: Lost: Afterlife aneb v češtine Ztraceni v nebi - čo si na tom nevieš predstaviť? ja to...
před 9 roky
Balthazar6

Balthazar6

Inekafe: Prosim te nestras. Ja si to jen predstavim a vstavaji mi pritom vlasy hruzou.
před 9 roky
Další články k tématu