17. 2. 2015

The Legend of Zelda ožívá!

The Legend of Zelda ožívá!

Seriálů, které vycházejí z knižní předlohy je požehnaně. Těch, které si za vzor berou hry – ať už počítačové, nebo ty vytvořené speciálně pro hrací konzole (PlayStation, XBox, Nintendo…) – už tolik není. Pravděpodobně by se daly spočítat na prstech a i z těch je většina animovaná, nebo ve formě webseriálu. To by se nyní mohlo změnit.

Netflix a společnost Nintendo nyní vyvíjejí projekt, ze kterého jásá spousta fanoušků – The Legend of Zelda. Ano, jeden takový seriál už tu byl. Před více jak dvaceti lety se tato hra objevila jako animák na amerických obrazovkách a po třinácti epizodách zase skončila. Tentokrát se na nás chystá živá akce se skutečnými herci. Ještě není jasné, kdo se ujme scénáře, ale již nyní je tento projekt popisován jako „Hra o trůny pro celou rodinu“. Herecké obsazení by mělo být, co se věku týče, spíše mladé, ale to je prozatím vše, co víme.

A co že je to The Legend of Zelda? Je to japonská akční adventura, která poprvé spatřila světlo světa 21. února 1986. Od té doby už vznikla spousta dalších verzí a spinoffů a universum Zeldy se utěšeně rozrůstalo. Seriálový fanoušci se s touto tématikou mohli setkat ve webseriálu The Legend of Neil, kde byl líný povaleč Neil přenesen do hry a ujal se role hlavního hrdiny Linka.

I když se s postupem času objevovali noví nepřátelé a nové úkoly pro hlavního hrdinu, základní kostrou příběhu je elf Link, který se snaží zachránit princeznu Zeldu a království Hyrule od hrozivého záporáka jménem Ganon.


Hráli jste někdy The Legend of Zelda? Chtěli byste vidět seriál z tohoto universa? Kterou další hru byste navrhli seriálovým tvůrcům?

Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
pataaaaaa159

pataaaaaa159

Nějaké novinky? Vznikne to vůbec někdy?
před 5 roky
Micuda98

Micuda98

Zrovna před pár dny se o tom zase začalo mluvit. Prý by se na tom měl podílet Adi Shankar producent...
před 5 roky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

to je super zpráva :D
před 5 roky
Další články k tématu