18. 5. 2014

Další komiks ožívá před kamerou

Další komiks ožívá před kamerou

Témata z komiksových příběhů jsou nyní v módě. A tak se mediální společnost NBC Universal rozhodla posvítit si na Franka Millera. To je americký spisovatel, scenárista, filmový režisér a především tvůrce komiksů. Mezi jeho nejslavnější dílka patří třeba takové Sin City, Batman nebo Daredevil. Ale kabelovou stanici Syfy (součást NBC Universal) zaujal především slavný syn DC Comics – Ronin.

Ronina se už pokusil přivést na stříbrné plátno režisér a producent Darren Aronofsky (Černá labuť). Ale z příprav na natáčení sešlo. A tak se alespoň můžeme těšit na chystanou minisérii na Syfy. Ten, kdo by příběhy napsal se ještě hledá a tak přesný počet epizod zatím není znám.

Ronin (publikován 1983–84) je legendární japonský bojovník ze 13. století – samuraj. Ale je to samuraj bez pána, který záhadně dostane druhou šanci na pomstu. Znovu se narodí (probudí se v těle Billyho, lékařského experimentu) ve futuristickém a zkorumpovaném 21. století v New Yorku, kde musí porazit starověkého démona Agata, reinkarnaci vraha svého mistra.

Pro Millera by se jednalo o první seriálovou adaptaci jeho příběhů. Těch filmových už na kontě pár má. Jako třeba už zmiňované Sin City, Daredevil nebo 300: Bitva u Thermopyl.

Ale pro DC Comics jde jen o další z řady komiksů, které se chystají na televizní obrazovky. Scalped, The Flash, iZombie a Hourman od CW. Potom Preacher od AMC, The League of Extraordinary Gentlemen od Foxu. A samozřejmě Foxovský Gotham a Constantine od NBC o kterých jsme vás již hojně informovali.

Jako druhý projekt si stanice zvolila politické vesmírné drama od Oni Press s názvem Letter 44. Jde o dílko Charlese Soulea (Swamp Thing, Red Lantern Corps, Superman/Wonder Woman), které započalo v říjnu letošního roku. Scénář, režii a produkci dostal na starost Jonathan Mostow (Terminátor 3: Vzpoura strojů, Náhradníci). Exkluzivními producenty budou Eric Gitter a Peter Schwerin se svou společností Closed on Mondays. Tito pánové stojí třeba za filmem Scott Pilgrim proti zbytku světa. Dále jsou na producentském postu také René Echevarria (Terra Nova, Castle na zabití) a Universal Cable Productions v koprodukci s Universal Television.

Příběh se točí kolem Stephena Bladese, nového prezident USA, který se z dopisu od svého předchůdce dozví, že před sedmi lety NASA objevila cizí stavební projekt v pásu asteroidů. Posádka hrdinných astronautů byla vyslána záhadu prošetřit a jejich mise se nyní blíží k závěru.

Pro stanici bude Ronin nejnovější minisérií, která se připojí k šestihodinovému Ascension (space opera). Kdežto Letter 44 je krokem, kterým se Syfy snaží vrátit ke svým kořenům sci-fi/fantasy. Od tohoto směru se začala vzdalovat po konci Battlestar Galacticy. V posledních několika měsících se tedy stanice pustila do několika projektů, jako Z Nation, The Expanse a nebo Dominion, 12 Monkeys a Olympus.


Máte rádi seriály podle komiksů? Zaujal vás Ronin? A co říkáte na snahy Syfy o návrat ke kořenům?

Zdroj: hollywoodreporter

Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu