24. 3. 2015

Akta X jsou oficiálně zpátky!

Akta X jsou oficiálně zpátky!

Fanoušci kultovního sci-fi, začněte žhavit watchlisty. Seriál The X-Files (Akta X) dostal od stanice Fox oficiálně zelenou pro novou sérii!

Mulder a Scullyová se vrací. Třináct let po skončení seriálu stanice Fox oznámila, že objednává šestidílnou minisérii od tvůrce Chrise Cartera. Hlavní role si zopakují David Duchovny a Gillian Anderson.

Natáčení minisérie začne letos v létě. Prozatím není jasné, čeho se zápletka šesti epizod bude týkat, ani zda se vrátí jiné postavy známé ze seriálu či doprovodných filmů. „Myslím na to jako na třináctiletou reklamní pauzu,“ uvedl Carter. „Dobré je, že za ta léta se svět stal ještě zvláštnějším místem, takže je perfektní čas odvyprávět těchto šest příběhů.“

Technicky vzato není přestávka opravdu třináctiletá. Po ukončení seriálu se kultovní značka dočkala pokračování formou druhého filmu s názvem The X Files: I Want to Believe, který měl premiéru v roce 2008.

V Aktech X vyšetřují agenti FBI Scullyová a Mulder nevysvětlitelné případy. Odpovědi na otázky jsou často spojeny s paranormálními aktivitami. Seriál se stal hitem hned po svém uvedení v roce 1993 a za devět sezón na televizní obrazovce se z něj stal jeden z fenoménů moderní kultury. Během vysílání seriál vyhrál úctyhodných 16 cen Emmy!

Na pokračování formou minisérie se pracuje už téměř rok, kdy poprvé začala jednání mezi produkční společností 20th Century Fox TV, stanicí Fox a Carterem. V lednu uvedl spoluředitel stanice Gary Newman, že vzkříšení seriálu vidí nadějně. Rozhodnutí jistě podpořila také fanouškovská kampaň, která měla za cíl rozšířit značku o třetí film.


Těšíte se na nové epizody? Dokáže X-Files zopakovat úspěch pokračování 24 hodin, které vzniklo podle stejného konceptu? Budete se dívat?

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Skvělé,super že nechali původní obsazení
před 9 roky
iwi_kiwi

iwi_kiwi

Já se rozhodně těším, The X-Files jsem dokoukala pořádně teprve na podzim, takže mám všechno ještě docela...
před 9 roky
_karel_

_karel_

Skvělá zpráva. Vůbec bych se nezlobil, kdyby těch minisérií bylo taky devět. Nebo i víc.
před 9 roky
Další články k tématu