25. 3. 2015

Jeremy Clarkson v Top Gear končí

Jeremy Clarkson v Top Gear končí

Kauza, o které jsme vám psali již před několika týdny, nabrala dnes obrátky. Již v noci uvedl britský plátek The Telegraph, že kontroverzní moderátor Jeremy Clarkson dostane ve středu výpověď. Deník The Guardian nyní uvádí, že má oficiální potvrzení toho, že moderátorova smlouva na pokračování v magazínu Top Gear, jejíž platnost vyprší na konci března, opravdu nebude obnovena.

Stanice BBC zprávu potvrdila, když vydala oficiální tiskové vyjádření:

„Se zármutkem musím oznámit, že jsem dnes mluvil s Jeremym Clarksonem o tom, že jeho smlouvu neobnovíme. Nešlo o jednoduché rozhodnutí. To padlo po pečlivém rozmýšlení a přebírání faktů, a také po osobním setkání s Jeremym i Oisinem Tymonem.“

Na závěr tiskové zprávy generální ředitel Tony Hall uvedl, že „BBC nyní musí vymyslet, jak show přivést v roce 2016 zpátky. Bude to výzva, nemá smysl tvrdit opak.“

Clarkson už si změnil mikrobio na svém Twitteru: „Býval jsem moderátorem Top Gear na BBC2.“ James May ujistil novináře, že dle jeho názoru Top Gear bude pokračovat. Odmítl však potvrdit nebo vyvrátit, zda on a/nebo Richard Hammond u magazínu zůstanou. Také jejich smlouvy na konci měsíce skončí. Vyjednávání byla s ohledem na vyšetřování incidentu prozatím pozastavena.

Moderátor se tak k seriálu nevrátí ani přes masivní podporu fanoušků. Hned po jeho suspendování začala internetem kolovat petice, která získala více než milion podpisů.


Dokážete si představit Top Gear bez Clarksona? Má vůbec smysl s pořadem pokračovat, nebo by bylo nejlepší seriál ukončit?

Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
Eobard Thawne

Eobard Thawne

A proč by měl končit? Clarkson je sice otrlý a občas i sprostý, ale je to dobrý moderátor! Bez něj...
před 9 roky
Yellow

Yellow

Já to sledovat nepřestanu, pardon, ale je to opravdu krátkozrakost...Clarkson je typický příklad, co na...
před 9 roky
verunkawrath

verunkawrath

Tak tím to končí i pro mě,ach jo :(
před 9 roky
Další články k tématu