28. 6. 2016

Britský Top Gear na nože, americký končí

Britský Top Gear na nože, americký končí

Už od začátku vysílání 23. řady se britská automobilistická show Top Gear potýká s rekordně nízkou sledovaností, mimo ratingy ovšem podle zpráv v britských médiích nejsou ideální ani vztahy mezi moderátorskými nováčky. Na bodu mrazu je prý především vztah hlavního dua Matt LeBlanc a Chris Evans; kvůli jejich rozepřím se zřejmě Top Gear do 24. řady v nezměněné podobě nepodívá.

Jádro pudla se podle zpráv skrývá v přístupu zrzavého moderátora, který se ke štábu nechová zrovna ukázkově a kvůli jehož přístupu nemají mít Evanse v lásce ani ostatní moderátoři. První Američan na postu moderátora v britském Top Gearu toto hrubé chování nedokáže snést a s Evansem už nechce dál spolupracovat. Evansovo chování mělo LeBlanca naštvat natolik, že dal vedení BBC na výběr: v příští řadě, která se začne natáčet v září, se nevrátí buď on, nebo Chris Evans.

Jistá rozladěnost z Evansovy strany se ovšem dá chápat. Ač se Evans o svém Top Gearu vyjadřuje jako o hitu, protože ten s Clarksonem, Hammondem a Mayem už prý nutně potřeboval změnu a nebyl tak dobrý jako dřív, sledovanost jeho slovům ani zdaleka neodpovídá. První epizodu sice sledovalo 4,1 milionu diváků, během dalšího týdne ale celý milion a tři sta tisíc diváků ztratilo zájem a sledovanost klesla na 2,8 milionu diváků. Třetí epizoda už si vysloužila sledovanost pouhých 2,4 milionu diváků, v dalším týdnu klesla o dalších sto tisíc, zvýšit sledovanost se podařilo až páté epizodě, která k obrazovkám přitáhla o tři sta tisíc diváků víc, 2,7 milionu. Negativní kritiku také od diváků sklízí výkon samotného Evanse, jenž prý rozhodně není tahounem show a Top Gear diváky baví mnohem víc právě ve chvílích, kdy šanci dostávají ostatní moderátoři. Podporu ale pořadu vyjadřuje samotná BBC, která je prý s novou řadou a jejími moderátory zatím více než spokojená a podle které si pořad více než dobře vede na iPlayeru.

Podpory od domovské stanice se ale zřejmě nedostalo americkému spin-offu Top Gearu, Top Gearu USA, který se začal vysílat v roce 2010. Jeden z moderátorů, Rutledge Wood, se totiž s fanoušky nedávno podělil o smutnou zprávu, že poslední epizoda šesté série, která se své premiéry dočká v úterý 28. června 2016, by mohla být poslední epizodou celého pořadu. O budoucnosti pořadu sice samotná domovská stanice, History Channel, ještě oficiálně nerozhodla, ale s naprostou jistotou se nové epizody na stanici v blízké budoucnosti neobjeví.

Moderátor ve svém vyjádření nezapomněl poděkovat fanouškům i celému štábu a shrnul celou existenci Top Gearu USA.

„Kolegové Tanner Foust a Adam Ferrara jsou pro mě jako bratři a užil jsem si s nimi spoustu zábavy. Společně jsme procestovali celou tuhle úžasnou zemi, podívali jsme se i na některá z nejúžasnějších míst naší planety a i v těch nejtěžších chvílích pro nás byl Top Gear splněným snem. S Tannerem a Adamem budeme doufat, že vám budeme moci přinést další epizody, i kdyby se měly objevit někde jinde.“


Sledujete některou z verzí Top Gearu? Mrzel by vás odchod Chrise Evanse z britského Top Gearu? Je vám líto ukončení Top Gearu USA?

Kdo nesdílí není Čech! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Yellow

Yellow

Z amerického jsem viděla snad jeden díl a absolutně mě to nebavilo. "Nový" Top Gear sice ujde,...
před 7 roky
Miro_CZ

Miro_CZ

Děkuji za podrobný rozpis sledovanosti :)
před 7 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Není zač :)
před 7 roky
Další články k tématu