18. 6. 2015

Top Gear má nového moderátora!

Již několik měsíců je kauza Top Gear jedním z nejprobíranějších témat nejen ve Velké Británii, ale i jinde ve světě. Vše začalo v první polovině března, kdy stanice BBC oznámila, že jeden z moderátorů pořadu, Jeremy Clarkson, byl suspendován. Dostal se totiž do fyzického konfliktu s jedním z producentů pořadu, který nevyřešil zrovna s klidnou hlavou.

O dva týdny později byla potvrzena nejhorší noční můra všech fanoušků – oblíbený moderátor dal výpověď a v Top Gearu končí. Od té doby se spekulovalo o tom, jak se zachovají jeho bývalí kolegové, zda u pořadu zůstanou, či nikoliv. Jak James May, tak i Richard Hammond odmítli štědrou nabídku stanice a oznámili, že se k pořadu bez Clarksona nevrátí. Trojice aktuálně vyjednává s americkou streamovací službou Netflix o novém pořadu.

Pro věrné fanoušky tu však alespoň jedna malá náplast je. Již příští neděli (28.6.) se můžete na BBC2 těšit na odvysílání zbývající epizody Top Gearu se třemi původními moderátory. Je pravda, že k odvysílání zbývaly epizody 3, dočkáme se ale pouze jediného 75 minutového speciálu.

Top Gear tak zůstal kompletně bez moderátorů. Dlouho se spekulovalo, kdo se tohoto nelehkého úkolu zhostí. Pořad je velmi populární, nicméně fanoušci mají stanici za zlé celé řešení situace a ztrátu Clarksona. Nyní už známe jednu odpověď, víme, kdo Clarksona nahradí. Půjde o známého britského rádiového a televizního moderátora Chrise Evanse. Evans je jeden z těch, o kterých se dosud u této příležitosti spekulovalo.

„Můj první tweet v roli moderátora Top Gearu. Chci jen říct, že Jeremy, Richard a James jsou nejlepší. A ne, neopouštím svou ranní rádiovou show.“

Vtipnou historkou je, že Clarkson v minulosti Evansovým hostem v jeho rádiu, kde tenkrát společně probírali dohady o tom, že by Evans rád dostal Clarksonovo místo. „Nedostaneš mou práci,“ žertoval Clarkson. „Nechci ji. Odstupuju ze závodu,“ odpověděl Evans. Nyní se nový moderátor vyjádřil, že je z práce v Top Gear nadšený, že jde o jeho nejoblíbenější pořad. „Slibuji, že udělám vše pro to, aby byl zachován respekt k tomu, co se zde událo v minulosti, a že show posunu kupředu.“

Prozatím není jasné, zda bude Evans jediným moderátorem, nebo jestli BBC bude hledat společníka či společníky. Evans se vyjádřil, že si myslí, že by Top Gear měl dostat i ženskou moderátorku.


Znáte Evanse? Budete na Top Gear koukat i bez dosavadní moderátorské trojky? Koho byste rádi viděli po boku nového moderátora?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Já vyhlížím projekt původního tria a na tohle jim už bodám :).
před 8 roky
megawir

megawir

Mimochodem (já to doplním do článku ragelly ještě), příští neděli (28.6.) bude na BBC2 odvysílán závěrečný...
před 8 roky
Tulrika

Tulrika

Doufám, že se chlapi s Netflixem dohodnou
před 8 roky
Další články k tématu