24. 4. 2015

Patrick Dempsey opouští Grey's Anatomy!

Patrick Dempsey opouští Grey's Anatomy!

Varování: Článek obsahuje spoilery z Grey's Anatomy, z epizody odvysílané 23. dubna. Čtěte pouze na vlastní nebezpečí!

Nina Dobrev není jediná hlavní hvězda, která se v letošní sezóně rozhodla odejít ze svého seriálu, díky kterému se proslavila. Další šok přichází dnes. Bylo oznámeno, že herec Patrick Dempsey, kterého většina z nás zná z role charismatického doktora Dereka „McDreamyho“ Shepherda v úspěšném dramatu stanice ABC Grey's Anatomy (Chirurgové), seriál po jedenácti letech opouští!

V šokujícím zvratu událostí, který se řadí mezi nejtragičtější události celé historie seriálu (a všichni dobře víme, že jich za uplynulých 11 let nebylo málo), ve včerejší epizodě Grey's doktor Derek Shepherd zemřel. Kvůli této katastrofě se tak z Meredith (Elen Pompeo) stala vdova.

„Byla to neuvěřitelná jízda,“ uvedl herec. „Celosvětová odezva byla úžasná. Je nádherné sledovat, jak oddaní a vášniví naši fanoušci jsou. Navždy budu vděčný za tuto zkušenost.“

Tvůrkyně Shonda Rhimes vydala taktéž oficiální prohlášení, ve kterém se zmínila o ztrátě Dereka, chválila Dempseyho znamenitý výkon a lákala fanoušky na nový svět pro Meredith, která se před pouhým rokem musela rozloučit se svou nejlepší kamarádkou Cristinou (Sandra Oh).

„Derek Shepherd je a navždy bude neskutečně důležitá postava – pro Meredith, pro mě a pro fanoušky. Nikdy jsem si nedokázala představit, že bychom mohli říct sbohem našemu McDreamymu. Herecký výkon Patricka Dempseyho Dereka vytvořil způsobem, který, jak oba doufáme, se stal významným příkladem pro ostatní. Jeho ztrátru pocítí všichni. Nyní nejen Meredith, ale celá rodina Grey's Anatomy vstupují na neprobádané území. Možnosti toho, co může nastat, jsou neomezené. Kola se nikdy nepřestanou točit.“

Včerejší epizoda se trefně jmenuje How to Save a Life, tedy stejně jako neoficiální hymna seriálu. Jde o první díl, u kterého se scénáře ujala sama Rhimes poprvé od finále 8. série, kdy drama přišlo o Lexie (Chyler Leigh) a Teddy (Kim Raver).

Derek a Meredith byli hlavní dvojicí seriálu již od pilotu. Rhimes na začátku sezóny v rozhovoru uvedla, že tento rok bude ve znamení snahy Meredith o schopnosti stát na vlastních nohou, bez pomoci Cristiny i Dereka. Pro Dempseyho přichází rozhodnutí seriál opustit o rok dříve, než se čekalo. Loni v lednu totiž on i Pompeo uzavřeli nové smlouvy na dva roky, tedy minimálně do konce sezóny 2015/16.

Herec i po odchodu ze seriálu zůstane u ABC Studios, kde má podepsanou vývojovou smlouvu. Už nyní spolu se svou produkční partnerkou a manažerkou Joannie Burstein pracuje na tvorbě závodního dramatu pro SundanceTV.


Čekali jste, že se letos seriál zbaví až takto důležité hlavní hvězdy? Jaké máte z odchodu McDreamyho pocity? Dokázal se s ním seriál rozloučit důstojně?

Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře39zobraz všech 39 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Z tohohle seriálu jsem neviděla nic, až do dneška. Tenhle článek a milion komentářů pod ním mě nějak...
před 8 roky
kutikk

kutikk

Teda, jsem spíše toho názoru, že by seriál mohli už důstoně zakončit než tam skoro všechny povraždit. Dyť od...
před 8 roky
LadyJ

LadyJ

Možná by vás mohlo zajímat. Na stránkách greys-anatomy.cz jsem našla článek, ve kterém se píše něco málo...
před 8 roky
Další články k tématu