11. 6. 2015

OITNB: Zjistí Alex pravdu o svém zatčení?

OITNB: Zjistí Alex pravdu o svém zatčení?

Upozornění: Článek obsahuje náznaky zápletek z nadcházející série, které by někteří čtenáři mohli považovat za spoilerové.

Premiéra třetí série seriálu Orange Is the New Black nám už klepe na dveře, a tak je načase, abychom se o nadcházející sérii dozvěděli něco blížšího. O to se v následujícím rozhovoru postarala jedna z hvězd seriálu, herečka Laura Prepon. Její postava Alex se ve druhé sérii objevila jen ve čtyřech epizodách, ale tento rok je zpět na plný úvazek. Alex se předchozí sérii dostala z vězení, ale svobodu tím nezískala. Díky svému svědectví si pěkně zavařila a rozhodla se, že proto uteče ze země. O svém plánu se svěřila své přítelkyni Piper (Taylor Schilling), která ji nechala dát zatknout, aby o ni nepřišla.

Alex je zpět ve vězení. Jak je na tom na začátku série po emocionální stránce?
Ještě předtím než série začala, tak si o tom se mnou Jenji (Kohan, tvůrkyně seriálu; pozn. red.) promluvila. Řekla mi: „Hele, Alex je zlomená.“ První polovinu série vůbec netuší, proč je zpátky ve vězení. Snaží se na to přijít a neustále si tuto otázku pokládá. Alex je velmi chytrá a má ráda moc, takže se po svém návratu do vězení cítí jako idiot a je ze sebe zklamaná. Není tak nad věcí, jak bývala dřív. Bylo to pro mě herecky zajímavé. Líbilo se mi to. Musela jsem se trochu odpoutat. Uvidíte Alex z jiné stránky, než jste ji mohli vidět doposud.

My víme, že za Alexino uvěznění může Piper.
Alex to vůbec netuší. Připadá si jako blbec. „Co tady dělám? Jak se to stalo?“

Jaké je mezi Alex a Piper napětí? Co by Alex dělala, kdyby se dozvěděla pravdu?
Protože je Alex tak chytrá, tak to podle mě hluboko uvnitř možná ví. Na konci minulé série byla Piper jediná, komu Alex o své zbrani řekla. Já bych řekla, že to asi ví, ale nechce věřit tomu, že by Piper zašla tak daleko a zničila jí život tím, že ji nechala zavřít. Podle mě by se z toho Alex nedokázala vzpamatovat. Něco tuší, ale nechce tomu věřit, protože když člověku na někom záleží a miluje ho, tak je ochotný spoustu věcí přehlížet, i když je lidé kolem moc dobře vidí. Přestože je Alex bystrá, vůči Pipeřiným činům je slepá, protože ji tolik miluje. Ale nemají si navzájem co vyčítat. Člověk by si řekl, proč jsou vlastně ještě spolu. Ale láska se nedá vysvětlit. Neexistuje pro ni žádná definice. Je to zvláštní věc. Občas se člověk zamiluje do toho nepravého.

Abychom byli fér, Alex Piper také potopila, jen aby se dostala z vězení.
Dobrá, tak počkat. (smích) Já se teď Alex zastanu, protože to je moje holka. Věc se má tak: Alex si myslela, že Piper řekne pravdu, protože jí řekla, že s lhaním končí. Alex jí pověděla: „Musíš lhát,“ a Piper jí odpověděla: „Já lhát nebudu.“ Pak si Piper stoupla před zatracenej soud a lhala! Takže tak.

Dobře, tak se vraťme na úplný začátek: V prvé řadě to byla Alex, kdo Piper napráskal.
Hele, věc se má takhle: Já budu Alexino jednání ospravedlňovat, protože to musím dělat denně na place. Někdy vznikne bouřlivá, bláznivá láska, kterou nelze vysvětlit. Alex a Piper takový vztah mají. Jsou jako magnety, které se vzájemně přitahují a zároveň odpuzují, ale je mezi nimi skutečná, neuvěřitelná, proměnlivá láska, na kterou se v televizi dobře dívá. Já bych ji ale prožívat asi nechtěla, je to jako na horské dráze. Obě se navzájem podrazily, to je jasné. V této sérii to vezmou ještě o stupínek výš.

I když se obě tak milují, uvidíme v nové sérii nějaké nové milostné známosti?
Ano, rozhodně se objeví jedna milostná známost v podobě sexy, potetované Ruby Rose. Je to Australanka. Přijde a rozhodně to tam pěkně zamíchá. Ale je to super, protože je úplně jiná než Alex a Piper. Je to něco jiného, což je bezva.

Přestože je Alex zpět ve vězení, minulou sérii napráskala Kubru, a proto si pořídila zbraň, díky které teď ve vězení skončila. Je stále tak paranoidní a myslí si, že na ni má Kubra spadeno?
Jo, možná dokonce i víc. Ve vězení se nedá kam utéct. Kubra je pěkně mocný týpek, který umí dosáhnout toho, co chce. Ve vězení Alex nikam nemůže, kdežto venku mohla utéct do jiné země. Teď může jen čekat na nevyhnutelné.

Je možné, že po ní někdo skutečně jde, nebo je to čistě jen její paranoia?
Hele, kdybych měla šílenýho drogovýho dealera, který by mě pronásledoval, taky bych byla paranoidní. Alex je chytrá. Viděla, čeho je Kubra schopný. Je od ní chytré, že má strach, protože Kubra je zlý chlápek. Ale snaží se sama sebe přesvědčit, že to není tak hrozné, jak to vypadá. Na rozdíl od ostatních si Piper myslí, že se Alex maličko zbláznila.

Čím se tato série vytasí v porovnání s předchozími dvěma sériemi?
Je rozhodně jiná. Minulá série byla temnější. Tahle je uvolněnější. Stále se zabýváme těmi samými problémy, ale tento rok mi to přijde jiné. Upřímně si myslím, že tento rok se vracíme spíše k té první. Fanouškům se to bude líbit. Duch, ve kterém se seriál nese, dějové linky ostatních postav, hlavně ty Alex a Piper, jsou nabité – mám pocit, že fanoušci budou spokojení. Pohybujeme se na pomezí komedie a dramatu.

Celá třetí řada má premiéru již tento pátek, 12. června, na Netflixu.

Těšíte se na třetí sérii? Navnadil vás rozhovor ještě více? Na které zápletky jste zvědaví nejvíce?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Pet-Ra Shoth DeCanape

Pet-Ra Shoth DeCanape

Tak to se sakra hrozně moc těším...wow
před 8 roky
verunkawrath

verunkawrath

Ruby Rose by se mi mohla líbit,nová tvář...super
před 8 roky
Další články k tématu