3. 11. 2015

BBC chystá adaptaci fantasy triologie His Dark Materials

BBC chystá adaptaci fantasy triologie His Dark Materials

Epická fantasy triologie His Dark Materials (Jeho temné esence) od autora Philipa Pullmana dostane seriálovou podobu. Britská stanice BBC oznámila, že objednává adaptaci slavných knih. Ambiciózní projekt budou produkovat společnosti Bad Wolf a New Line Cinema. Prozatím nebylo oznámeno ani přibližné datum, kdy se bude natáčet a kdy se seriál dostane na obrazovky.

His Dark Materials se skládá z knih Northern Lights (1995, v USA vyšla pod názvem The Golden Compass/Zlatý kompas), The Subtle Knife/Jedinečný nůž (1997) a The Amber Spyglass/Jantarové kukátko (2000). Série sleduje dvě děti, Lyru Belacquu a Willa Parryho. Ti cestují skrze různé paralelní vesmíry a setkávají se s různými stvořeními včetně čarodějů a medvědů kyrysníků. Knihy dříve čelily kritice za negativní zobrazení křesťanství a dalších náboženství.

V roce 2007 se první kniha – The Golden Compass, dočkala stejnojmenné filmové adaptace, která získala Oscara za vizuální efekty a nominaci za výpravu.

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

Knížky neznám, ale film jsem viděla a bylo poznat, že to má fakt propracovaný příběh, který bohužel nedostal...
před 8 roky
ragelly

ragelly

Seriál naverboval Jacka Thornea (Skins, The Fades, Shameless, This Is England...), který knihy zadaptuje do...
před 8 roky
patrik1177

patrik1177

Škoda, že pořád nevíme o seriálu moc informací. 1. série by měla mít 8 epizod, celkově se mluví...
před 7 roky
Další články k tématu