4. 12. 2022

Týden v obraze: His Dark Materials, Král Šumavy, Doom Patrol a další...

Týden v obraze: His Dark Materials, Král Šumavy, Doom Patrol a další...

Týden: 5. prosince 2022 – 11. prosince

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Back in the Groove (Hulu, novinka)

Reality sleduje tři ženy, které se ubytují v letovisku na ostrově v Dominikánské republice, aby znovuobjevily své mládí, žily radostně a našly lásku s o polovinu mladšími muži.

Barmageddon (USA Network, novinka)

Sledujeme Sheltona a Dalyho, jak otevírají dveře baru Ole Red. Slavníé celebrity se utkají v řadě barových her.

His Dark Materials (BBC One, 3. série)

Dvanáctiletá Lyra Belacqua si žije poklidný život ve světě, kde každý člověk má k sobě připoutaného Daemona. To je zvířecí společník, který do dospělosti jedince dokáže měnit svoji podobu. Jednoho dne je unesen její dobrý kamarád Roger. S pomocí tajemného přístroje a nových spojenců se ho vydá zachránit.

Seriál je založen na knižní trilogii Jeho temné esence (Zlatý kompas, Jedinečný nůž, Jantarové kukátko) Phillipa Pullmana.

Mr. Magoo (France 4, 2. série)

Dobrodružství krátkozrakého starého mužíka, který kvůli tomu, že si neuvědomuje, že potřebuje brýle neustále působí nějaké zmatky.

Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi (BluTV, novinka)

Behzat Ç. je policista, který v roce 1985 absolvoval policejní akademii a pracuje na oddělení vražd. Vzhledem ke služební hierarchii zůstal kapitánem. Společně se svým týmem se snaží vyřešit vraždy spáchané v Ankaře.

Bering Sea Gold (Discovery Channel, 15. série)

Skupinky dobrodruhů na plovoucích rypadlech hledají zlato v mělkých vodách nebo na dně Beringova moře.

Connect (Disney+, novinka)

Gang lovců orgánů unese muže a odebere mu jedno oko. Jeho oko je transplantováno do těla sériového vraha. Nedobrovolný dárce má nyní hrůzné vize, kdy je svědkem děsivých útoků na obyvatele Soulu.

Odio Il Natale (Netflix, novinka)

Každé Vánoce je to stejné: „A tvůj milovaný?“ Gianna, nezadaná zdravotní sestra, je rozhodnutá vyhnout se všem trapným otázkám o svém milostném životě, a tak vymýšlí plán, jak si najít přítele, který by s ní přišel na štědrovečerní večeři, a to za méně než 25 dní.

Italský remake Vánoce u našich.

Too Hot to Handle (Netflix, 4. série)

Na rajském pobřeží si dali dostaveníčko krásní nezadaní. Ale má to háček. Aby vyhráli úžasných 100 000 dolarů, budou se muset vzdát sexu.

A Spy Among Friends (Spectrum Originals, novinka)

Seriálová adaptace stejnojmenné knihy od Bena Macintyreho.

Hlavním hrdinou je známý britský dvojitý KGB agent Kim Philby. Sledujeme jeho komplexní vztah s kolegou a kamarádem z MI6 Nicholasem Elliottem, špionáž a důsledky, které do dnešní doby mají vliv na vztahy mezi Východem a Západem.

Doom Patrol (DC Universe, 4. série)

Doom Patrol je skupina superhrdinů, jež tvoří Robotman, Negative Man, Elasti-Girl a Crazy Jane, které vede vědec dr. Niles Caulder. Každý z nich měl nehodu, která je znetvořila, ale dala jim superschopnosti.

I Am… (Channel 4, 3. série)

Antologický seriál dramatických příběhů zkoumá zkušenosti žen v okamžicích, které jsou emocionálně syrové, podnětné a naprosto osobní. Příběhy zahrnují témata vztahů, duševního zdraví, identity či emancipace a byly vytvořeny ve spolupráci s představitelkami hlavních postav.

South Side (Comedy Central, 3. série)

Dva čerstvě promovaní mladíci jsou zaseknutí v podřadné práci v půjčovně chicagského předměstí. Nikdy se však nevzdávají a snaží se dosáhnout svého podnikatelské­ho snu.

Tell Me Everything (ITV2, novinka)

Šestidílné drama prozkoumává stresy okolo duševního zdraví, kterým čelí dnešní teenageři kvůli rozvoji a neustálé přítomnosti technologií a sociálních médií, které doplňuje hledání vlastní identity, prozkoumávání sexuality a experimentování se vztahy, alkoholem, drogami a sexem.

Šestnáctiletý Jonny Murphy se snaží vypořádat s tímto světem. Jeho dospívání nebylo snadné. I když má kolem sebe milující rodinu a přátele, hrdina trpí nediagnostikovanou depresí, kterou se ze všech sil snaží před ostatními skrývat. Když je pak nucen čelit hrůzostrašné tragédii, musí se rozhodnout: Nechá tyto události, aby vzaly kontrolu nad jeho životem, nebo se naučí, jak konečně žít?

The Bad Guy (Amazon Prime Video, novinka)

Seriál se točí kolem sicilského státního zástupce Nina Scotellaro, který celý svůj život zasvětil boji proti mafii a sám je potom obviněn a odsouzen jako mafián.

The Confessions of Frannie Langton (ITV, novinka)

Frannie je mladá hrdinka narozená do života v otroctví. Dívka tvrdě bojuje za to, aby mohla vyprávět svůj osobní příběh.

Dream Home Makeover (Netflix, 4. série)

Shea a Syd McGee pomáhají splnit sny skutečným rodinám, které chtějí vylepšit svůj domov šitý na míru jejich vlastnímu jedinečnému stylu.

Dragon Age: Absolution (Netflix, novinka)

Tento spin-off se odehrává v Tevinteru a obsahuje celou řadu nových postav inspirovaných historií Dragon Age, včetně elfů, mágů, rytířů, Qunari, rudých templářů, démonů a dalších zvláštních překvapení.

Král Šumavy (Voyo, novinka)

Adaptace románového bestselleru Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy sleduje příběh Josefa Hasila, převaděče ze šumavského pohraničí.

Little America (Apple TV+, 2. série)

Seriál se inspiruje reálnými příběhy napsanými v časopisu Epic. Ten vypráví zážitky amerických imigrantů.

Puppy Place (Apple TV+, 2. série)

Puppy Place je kronikou dobrodružství sourozenců Charlese a Lizzie Petersonových, kteří milují psy, a jejich štěňat, která hledají svůj domov.

The Mighty Ones (Hulu, 4. série)

Veselá dobrodružství skupinky tvorů: větvičky, kamínku, listu a jahody, kteří žijí na zanedbaném dvorku patřícím trojici stejně zanedbaných lidí, které si pletou s bohy.

How to Ruin Christmas (Netflix, 3. série)

Rebelka Tumi přijede na Vánoce domů a hned se jí podaří zhatit sestřiny svatební plány. Musí proto všechno napravit dřív, než bude pozdě.

Alchemy of Souls (tvN, novinka)

Osud dvou lidí se zamotá kvůli „hwanhonsool“ (návrat duše mrtvého k živým).

Mocná čarodějka v těle slepé ženy narazí na muže z vlivné rodiny, který chce, aby mu pomohla změnit jeho osud.

Random Acts of Flyness (HBO, 2. série)

Seriál v němž se mísí dokumentární vérité, hudební performance, surrealistické melodrama a humorná animace jako reakce proudu vědomí na současný americký mediální svět.

Strike (BBC One, 5. série)

Cormoran Strike je válečný veterán, který pracuje jako soukromý detektiv operující z malé kanceláře v londýnské Denmark Street. Ačkoli zraněn ve válce jak psychicky, tak fyzicky, je Strike najat, aby zjistil, zda sebevražda za podivných okolností není náhodou vraždou.

Natočeno podle románů od J. K. Rowling napsaných pod pseudonymem Robert Galbraith.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
zdeneksoukal

zdeneksoukal

Jsem dost zvědavý na Krále Šumavy, veřím, že D. Ondříček opět nezklame.
před 71 týdny
_-0-_

_-0-_

Vienna Blood - rozhodně doporučuji nepřehlédnout :-) (Prosím o opravu linku ve...
před 71 týdny
Další články k tématu