12. 6. 2022

Týden v obraze: Love, Victor, Old Man, Animal Kingdom a další...

Týden v obraze: Love, Victor, Old Man, Animal Kingdom a další...

Týden: 13. června – 19. června 2022

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Sherwood (BBC One, novinka)

Dvě šokující a nečekané vraždy otřesou komunitou malého městečka Nottinghamshire. Z vyšetřování se postupně stane jedno z největších hledání pachatele v britské historii. Aby případ vyřešili, musí místní policista Ian St. Clair a Kevin Salisbury od Metu zakopat válečnou sekyru a odložit spor, který má svůj počátek již v roce 1984.

Příběh se z části inspiruje skutečnými událostmi.

Miss Scarlet and the Duke (Alibi, 2. série)

Když Elizin otec zemře a nechá ji zcela bez peněz, tak to vypadá, že jedinou finanční jistotou bude dohodnuté manželství. Ale Eliza se rozhodne jít svou vlastní cestou. Naštěstí má eso v rukávu – podnikání svého zesnulého otce – soukromou detektivní agenturu. Eliza zná všechny triky a fígle tohoto byznysu, ale jako žena v 19. století by je nikdy nemohla uvést do praxe. Aby mohla působit v tomhle mužském světě, potřebuje partnera. Tím by mohl být detektiv inspektor ze Scotland Yardu William Wellington, známý též jako „Vévoda“. Piják, gambler a děvkař. Spolu s Elizou spolu navážou nesourodý výbušný vztah plný sexuálního napětí, aby tak společně mohli vyřešit nejtemnější zločin Londýna té doby.

Šťastná rybka (JOJ, novinka)

Jeden obyčejný muž ve středním věku, jedna obyčejná vesnice a neméně obyčejná rodina. Poklidný chod všech těchto věcí naruší výhra deseti milionů eur. A příběh může začít.

God's Favorite Idiot (Netflix, novinka)

Nevýznamný zaměstnanec technologické firmy Clark Thompson se zamiluje do kolegyně Amily Luck v přesně stejnou dobu, kdy se nedobrovolně stává Božím poslem. Seriálu nechybí ani kolečkové brusle, ohnivé jezero a blížící se apokalypsa.

Iron Chef: Quest for an Iron Legend (Netflix, novinka)

Představuje pět nových šéfkuchařů, kteří přivítají vyzyvatele, aby se utkali a připravili své nejlepší kulinářské výtvory a stali se vůbec první „železnou legendou“.

Love, Victor (Hulu, 3. série)

Odehrávajíc se ve stejném světě jako stejnojmenný film z roku 2018, tento seriál sleduje příběh mladého studenta Victora, který je nováčkem na střední škole Creekwood, a jeho cestu, kterou dláždí sebeobjevování, rodinné problémy, přizpůsobování se novému městu a potýkání se s vlastní sexuální orientací. Když už je toho na Victora příliš, obrací se na Simona, aby mu pomohl najít na střední škole ten správný směr.

Maldivas (Netflix, novinka)

Příběh začíná, když se Liz (Bruna Marquezine) přestěhuje z Goiânie do bytu Maldivas v Riu de Janeiru, aby se rozloučila se svou matkou, která zemřela při záhadném požáru. Ve snaze přijít této náhlé smrti na kloub se bude muset skrývat před vyšetřovatelem Denilsonem (Romani) a ponořit se do vesmíru plného jedinečných postav.

Mezi ně patří Milene (Manu Gavassi), královna Maldivas, se zdánlivě dokonalým životem se svým manželem, plastickým chirurgem Victorem Hugem (Klebber Toledo) a Rayssa (Sheron Menezzes), bývalá zpěvačka axé, která se stala úspěšnou podnikatelkou provdanou za bývalého zpěváka své kapely Cauãa (Samuel Melo). Kat (Carol Castro) je matka, jejíž manžel Gustavo (Guilherme Winter) je v domácím vězení. Dále je tu Verônica (Natalia Klein), outsiderka, která se neslučuje s Maldivasovými ženami, a Miguel (Danilo Mesquita), Lizin snoubenec, který pochází z venkova.

Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet (Netflix, novinka)

Spiknutí, podvody, násilí i vraždy. Začne to sice na webu, ale rychle se z toho může stát nepříjemná realita. Internet prostě nezná hranic a následky bývají nedozírné.

Dead End: Paranormal Park (Netflix, novinka)

Dva teenageři a mluvící mopslík se spojí, aby bojovali s démony ve strašidelném zábavním parku a možná i díky tomu zachránili svět před nadpřirozenou apokalypsou.

Impractical Jokers (TruTV, 10. série)

Čtyři komici podstupují na veřejnosti různé výzvy a soupeří mezi sebou.

Kärlek & anarki (Netflix, 2. série)

Vdaná konzultantka a mladý ajťák si navzájem dávají úkoly, které zpochybňují společenské normy. Jenže tahle hra s flirtováním začne mít nezamýšlené následky.

Players (Paramount+, novinka)

Sledujeme tým hráčů LoL, který se po letech snaží vyhrát svůj první šampionát. Aby se dostali na vrchol, musí jejich zázračné dítě, sedmnáctiletý nováček, a sedmadvacetiletý veterán odložit svá ega a spolupracovat.

Rutherford Falls (Peacock, 2. série)

Nathan Rutherford je ukázkový obyvatel malého městečka v New Englandu. Hrdinovi dělá problémy přijmout nevyhnutelné změny, které do jeho života přichází.

The Lazarus Project (Sky Max, novinka)

Když se George jednoho dne probudí a zjistí, že znovu prožívá den starý několik měsíců, myslí si, že se zbláznil. Všechny jeho nedávné milníky byly zrušeny, včetně úspěchu v práci a svatby s jeho životní láskou Sarah. Nejhorší je, že se zdá, že je jediný, kdo si všiml, co se stalo.

The Old Man (FX, novinka)

Hlavním hrdinou je bývalý CIA agent v důchodu, který si žije v tichosti svůj život. Jednoho dne se u něj však objeví zabiják, který se ho snaží odstranit. Aby si zajistil budoucnost, musí se hrdina vypořádat se svou minulostí.

Home (Apple TV+, 2. série)

Dokumentární seriál, který divákům nabízí dosud nevídaný pohled do nejinovativnějších domů na světě a odhaluje hranice představivosti vizionářů, kteří se odvážili snít a postavit je.

She (Netflix, 2. série)

Pro bombajskou policistku, která se v přestrojení snaží odhalit drogový kartel, je případ symbolem cesty za lepším postavením žen. Objeví i potenciál své spící sexuality.

Bhumika Pardesi je bombajská policistka ze střední třídy, která musí čelit nepříjemným okolnostem, když je požádána, aby v utajení jako prostitutka pomohla zničit drogový kartel. Během toho nalezne potenciál své spící sexuality a naučí se jak obehrát systém, který ji považuje téměř ze bezcennou.

 

The Lake (Amazon Prime Video, novinka)

Justin se vrací ze zahraničí v naději, že se znovu setká s biologickou dcerou, kterou dal k adopci. Jeho plány se však zvrtnou, když zjistí, že otec odkázal rodinný domek Justinově nevlastní sestře.

The Summer I Turned Pretty (Amazon Prime Video, novinka)

Multigenerační drama sleduje milostný trojúhelník mezi dívkou a dvěma bratry, stále se vyvíjející vztah mezi matkami a jejich dětmi a velkou sílu, kterou představuje ženské přátelství. Jde o dospívající příběh o prvních láskách a zlomených srdcích a kouzelném perfektním létě.

Seriál je adaptací románu od Jenny Han.

Gold Rush: Parker's Trail (Discovery Channel, 5. série)

Parker Schnabel inspirovaný smrtí svého dědečka, legendárního ostříleného drsňáka Johna Schnabela dobrovolně podstoupí zkoušku ohněm, aby zjistil, jestli má na to, aby se zařadil mezi špičkové zlatokopy.

Spriggan (Netflix, novinka)

Pozůstatky dávné mimozemské civilizace na Zemi mají nebezpečnou moc. Agenti korporace ARCAM Spriggan je musí uchránit před zneužitím.

Animal Kingdom (TNT, 6. série)

Seriál je inspirován stejnojmenným australským filmem z roku 2010. V centru dění stojí rodina kriminálníků, která musí čelit policii, ale i obyčejným smrtelníkům, kteří se nebezpečným hrdinům dostanou do cesty.

Birdgirl (Adult Swim, 2. série)

Judy Ken byla právě jmenována ředitelkou světově největší a naprosto nepotřebné firmy Sebben & Sebben. Hrdinka, která tajně chrání ulice jako Birdgirl, nyní musí najít způsob, jak vyvážit svůj pracovní a superhrdinský ži­vot.

Flatbush Misdemeanors (Showtime, 2. série)

Seriál podle stejnojmenného webseriálu z roku 2017. Dan a Kevin se snaží uživit v novém prostředí ve Flatbushi v Brookylnu. Snaží se rozšířit svou komfortní zónu a nespoléhat jen jeden na druhého, ale najít si nové přátele.

McDonald & Dodds (ITV, 3. série)

Přehnaně ambiciózní detektiva McDonaldová dostane za parťáka stydlivého a tichého detektiva Doddse. Hrdinka přesedlala z rušných a drsných ulic jižního Londýna, aby mohla dále šplhat po kariérním žebříčku. Dodds je šťastný na svém vlastním písečku, kde strávil celou svou kariéru.

Suspect (Channel 4, novinka)

Když se zkušený detektiv Danny Frater dostaví do nemocniční márnice v domnění, že jde o rutinní kontrolu totožnosti, zjistí, že mrtvou je jeho odcizená dcera Christina a zažije zdrcující šok. Danny je traumatizován zprávou, že podle pitevní zprávy si vzala život. V posledních letech měli komplikovaný vztah, ale odmítá připustit, že by spáchala sebevraždu.

Vydává se na misi za pravdou, prochází její poslední dny a hodiny v trýznivé křížové výpravě, aby zjistil, co se skutečně stalo s jeho jediným dítětem…

Seriál je adaptací dánského thrilleru Forhøret (Tváří v tvář).

Estonia – funnet som endrer alt (Discovery, 2. série)

28. září 1994 došlo na Baltském moři ke tragédii, když se na cestě z Tallinnu do Stockholmu potopil trajekt MS Estonia. Při nejhorším ztroskotání lodi v poválečné Evropě přišlo o život 852 lidí. Příbuzní a pozůstalí se snaží najít odpovědi na otázku, co se oné osudné zářijové noci skutečně stalo.

Nové záběry a exkluzivní rozhovory prozkoumávají podrobnosti této tragické události a odhalují, co ji mohlo způsobit.

Young Dylan (Nickelodeon, 3. série)

Young Dylan je začínající hip-hopový interpret, který se snaží prorazit v prostředí, které mu nehraje do karet.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Jinak pro tip: Seriály jdou vyhledávat i podle id. Např: Id:1
před 96 týdny
_-0-_

_-0-_

Předběžný zájem ve mě vzbudily tři kousky: Lazarus Project, Old Man a Estonia. Jo, až někdo uvidí She,...
před 96 týdny
darbak

darbak

Z uvedenýho nic nesleduju, ale do Chci vidět mi přibyly Lazarus Project, Old Man a jakožto fanouška...
před 96 týdny
Další články k tématu