7. 8. 2022

Týden v obraze: I Am Groot, Zámek a klíč a další...

Týden v obraze: I Am Groot, Zámek a klíč a další...

Týden: 8. srpna 2022 – 14. srpna

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Team Zenko Go (Netflix, 2. série)

Tahle parta prima dětí ráda dělá dobré skutky. Naja, Ari, Ellie a Džex potají pomáhají ostatním a řeší problémy, na které ve svém městě narazí.

Morden i Sandhamn (TV4 Sweden, 8. série)

Začíná léto na ostrově Sandhamn ve Švédském souostroví. Uprostřed idylické pláže je nalezeno mrtvé tělo zamotané v rybářské síti. Zpočátku to vypadá jako nehoda, ale když je nalezena zavražděná žena, vznikne podezření, že oba případy úmrtí spolu souvisejí.

Na ostrov je přivolán inspektor Thomas Andreasson, který je citově s ostrovem spjat. Toto citové pouto je však zahaleno temným tajemstvím z minulosti.

Inspektor musí zapátrat ve své minulosti. Brzy se totiž ukáže, že odhalení pravdy je složitější a zasahuje do dávné minulosti ostrova. Jsou spáchány další trestné činy. Tlak na inspektora a jeho kolegyni Carinu Perssonovou je velký. Musejí během horkých letních dní nalézt vraha a zastavit sérii vražd.

Hard Knocks (HBO, 17. série)

Hard Knocks je sportovní reality show zaměřená na předsezónní přípravu, tzv. Training Camp, jednoho týmu z americké NFL (National Football League). Série ukazuje osobní a profesionální život hráčů, trenérů a personálu, včetně jejich rodinného života. Zaměřuje se především na přípravu nováčků na hraní v NFL, obvykle s důrazem na nejnovější výběry týmu v rozšiřovacím draftu. V druhém sledu dává důraz na hráče, kteří přišli nově do týmu a snaží se vejít na soupisku pro následující ročník NFL.

Password (NBC, novinka)

V každé hře se dva týmy složené z jednoho slavného hráče a jednoho soutěžícího pokoušejí navzájem vyměnit záhadná slova pouze pomocí jednoslovných nápověd, aby vyhráli slušnou peněžní cenu.

Reasonable Doubt (Investigation Discovery, 5. série)

Detektiv z oddělení vražd v důchodu a trestní obhájkyně pomáhají zoufalým rodinám, které jsou přesvědčené, že jejich člen byl neprávem odsouzen za vraždu.

Tales (BET, 3. série)

Hip-hop. Peníze. Sláva. Podvod. Vražda. Všechno se to spojuje v antologickém seriálu, jehož jednotlivé epizody jsou předělávkou textů klasických i moderních hip-hopových písniček.

After the Verdict (Nine Network, novinka)

Po významném soudním procesu s vrahem se čtyři obyčejní lidé snaží znovu poskládat své životy, když začnou pochybovat o případu, jeho výsledku a dni, který změnil jejich životy.

Instant Dream Home (Netflix, novinka)

Skupina rodin zažije své životní překvapení, protože jejich domovy se během pouhých 24 hodin zcela promění a radikálně zlepší. Mise se může zdát nemožná, ale pro tým designérů snů není žádný úkol příliš velký.

Good Old Days (Disney+ Hotstar, novinka)

Ve starožitnictví je hodnota každého předmětu v příběhu, který se za ním skrývá. Lidé, kteří zde prodávají své předměty, mohou vzpomínat na to, jak cenné byly jejich věci pro jejich život, zatímco kupující je kupují, protože v nich vidí skrytou hodnotu. U 6 předmětů je představeno 6 příběhů o vzpomínkách, lásce, snech a odloučení.

I Am Groot (Disney+, novinka)

Baby Groot dostává svůj vlastní seriál, kde ho doplní řada nových a nevšedních postav.

Indian Matchmaking (Netflix, 2. série)

Dohazovačka Sima Taparia pomáhá klientům z USA a Indie domlouvat sňatky a ukazuje pohled do zákulisí tradičních zvyklostí v moderní době.

School Tales The Series (Netflix, novinka)

Seriál School Tales vychází z komiksových hitů a je novou thajskou hororovou antologií osmi děsivých duchařských příběhů odehrávajících se ve školách, které vytvořilo šest thajských režisérů zkušených v umění děsit diváky.

Seriál provede diváky strašidelnými školami, které v nich vyvolají nostalgické vzpomínky na mrazivé příběhy ze školních lavic. Seriál slibuje spoustu napětí a vzrušení, když nešťastní studenti čelí tajemným, neodvratným hrůzám. Co udělají, aby přežili ve svých strašidelných školách?

Shetland (BBC One, 7. série)

Hlavním hrdinou tohoto detektivního dramatu je nedávno ovdovělý detektiv Jimmy Perez, který se po dlouhé době vrací na své rodné Shetlandy (ostrovy, nejsevernější území Skotska). Ve chvíli, kdy jsou během archeologických prací nalezeny lidské kosterní ostatky, zvědavost obyvatel stoupá na maximum a každý by chtěl vědět, jaké tajemství se za nálezem skrývá. Když je pak starší žena postřelena na svém pozemku, Perez a jeho lidé zjišťují, že se ocitli uprostřed dlouholetého sporu dvou rodin, který rozděluje celou komunitu. Místo klidu a pohody tak na Pereze čeká spousta práce…

Locke & Key (Netflix, 3. série)

Tři sourozenci – Tyler, Kinsley a Bóďa se po vraždě jejich otce spolu s matkou Ninou stěhují. Se svoji ztrátou se všichni vypořádávají po svém. Jejich nový domov vypadá obyčejně, dokud Bóďa nenalezne tajuplný klíč. Tím začíná série událostí, které rodině zapříčiní krušné časy.

Adaptace stejnojmenné komiksové série od amerického spisovatele Joe Hilla a kreslíře Gabriela Rodrigueze.

Europe From Above (National Geographic, 4. série)

Krásy Německa, Itálie, Nizozemí, Polska, Španělska a Velké Británie z výšky.

Historické i zeměpisné milníky prostřednictvím nejmodernější snímací techniky, která umožňuje během okamžiku měnit roční období či rozproudit statické obrazy novými barvami, nechat během vteřiny zmrznout alpské vodopády apod. Portréty regionů oplývajících tradicemi, krásnou přírodou i technickými zajímavostmi.

Ambulance (BBC One, 9. série)

Oceněný dokumentární pořad, který nabízí detailnější pohled na práci záchranných služeb v Anglii.

The Ms. Pat Show (BET+, 2. série)

Bývalá trestankyně Pat se stala matkou z předměstí. S velkými výhradami žije v konzervativní střední Americe po boku svého manžela, který je velice dobrosrdečný.

The Rap Game UK (BBC Three, 4. série)

Aspirující britští rapeři tráví 30 dní v nahrávacím studiu a soutěží o to, který z nich bude další rapovou hvězdou.

Remake americké verze.

Trolls: TrollsTopia (Hulu, 7. série)

Pokračování populární animovaného filmu od studia Dreamworks.

TrollsTopia je další kapitolou v dobrodružstvích trollů, ze kterých vstávají vlasy hrůzou. Teď, když Poppy ví, že po lese jsou roztroušeni další hudební trollové, naplní svou nekonečnou pozitivitu a pozve delegáty všech trollích kmenů v lese, aby spolu žili v harmonii ve velkém experimentu, který nazve TrollsTopia!

A League of Their Own (Amazon Prime Video, novinka)

Seriálová verze stejnojmenného filmu z roku 1992.

A League of Their Own je seriál o skupince amerických žen, které touží dostat se do profesionální baseballové ligy. Tvůrci vytvořili nový a moderní pohled na nadčasový příběh o velkých snech, přátelství, lásce a baseballu.

Hamster & Gretel (Disney Channel, novinka)

Sleduje Gretel a jejího křečka poté, co získají nové schopnosti. Ochranářský starší bratr Kevin teď musí přijít na to, jak spolupracovat s Gretel i jejím mazlíčkem, aby ochránili své město před záhadným nebezpečím.

Five Days at Memorial (Apple TV+, novinka)

Minisérie se odehrává těsně po hurikánu Katrina a sleduje události, škody a dopady, které hurikán napáchal. Příběh se odehrává v prvních pěti dnech v nemocnici v New Orleans. Vyčerpaní doktoři a sestry byli nuceni činit rozhodnutí o životě a smrti, která je ve snech strašila mnoho následujících let.

Příběh se inspiruje faktickou knihou od Sheri Fink.

RuPaul's Secret Celebrity Drag Race (VH1, 2. série)

Dvanáct celebrit se účastní závodů, aby získali cdo nejvíc peněz pro charitu.

Never Have I Ever (Netflix, 3. série)

Komedie o dospívání sleduje komplikovaný život mladé dívky, která spadá do první generace indicko-americké rodiny.

This Fool (Hulu, novinka)

Julio Lopez je dle vlastních slov „pankáčská mrcha“. Hrdina stále žije doma a pomáhá všem kromě sebe. Pracuje v neziskové organizaci zabývající se nápravou gangů a snaží se překonat problémy se spoluzávislostí na své rodině, zatímco se vypořádává s životem v dělnické třídě v jižní části Los Angeles.

Drenge (Viaplay, novinka)

Každou neděli ráno se v Silkeborgu schází deset mladých mužů, aby zpívali v kostelním sboru. Během let se mezi nimi vytvořilo úzké pouto a poté, co zvony utichnou, se scházejí, aby překonali své hranice a vyzkoušeli zakázané radosti dospělého života. Když se však jeden z chlapců za záhadných okolností utopí, je jejich jednota a loajalita podrobena těžké zkoušce.

Chesapeake Shores (Hallmark Channel, 6. série)

Podle stejnojmenné novely od americké spisovatelky Sherryl Woodsové.

Abby Winters se vrací do svého rodného městečka Chesapeake Shores v Marylandu, poté, co dostala telefonát od své mladší sestry Jess, která nedávno zrenovovala místní hospodu a již nyní se nachází nad finanční propastí, ze které potřebuje akutně uniknout. Po návratu domů musí Abby čelit, jak rodinným problémům, tak i Trace Rileyovi, kterého před lety opustila a vydala se na svou životní cestu daleko od domova.

Marriage (BBC One, novinka)

Manželé Ian a Emma prožívají příjemné chvilky i problémové situace svého třicetiletého manželství. Sledujeme, jak se vyrovnávají s nejistotami, nejasnostmi, nadějemi a obavami, které jsou součástí všech manželství, a jaké dary a rizika s sebou přináší dlouhodobý intimní vztah.

Power Book III: Raising Kanan (Starz, 2. série)

Prequel k seriálu Power. Příběh se odehrává v 90. letech a sleduje mladá léta Kanana Starka.

Tales of the Walking Dead (AMC, novinka)

Připravovaný antologický seriál ze světa The Walking Dead (Živí mrtví). Každá z šesti epizod první série se bude věnovat nějaké původní či nové postavě.

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Arkantos

Arkantos

School Tales je ale thajske a nie korejske.
před 88 týdny
richardK

richardK

Ajaj,chybka, díky za upozornění. Tak to jsem zvědavý, jak to Thajci zvládnou.
před 88 týdny
Petyer

Petyer

Tiez som zvedavy na School Tales a I am the Groot...
před 88 týdny
Další články k tématu