27. 11. 2022

Týden v obraze: Three Pines, Willow, Gossip Girl a další...

Týden v obraze: Three Pines, Willow, Gossip Girl a další...

Týden: 28. listopadu 2022 – 4. prosince

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Whitstable Pearl (Acorn TV, 2. série)

Adaptace mystery románů The Whitstable Pearl Mystery od Julie Wassmer. Hlavním hrdinkou je dobrosrdečná majitelka restaurace Pearl Nolan, která si v pobřežním městečku Whitstable založí místní detektivní agenturu. Praxi už má, jelikož v mládí absolvovala policejní výcvik.

Life Below Zero: Next Generation (National Geographic, 5. série)

V Life Below Zero: Next Generation sledujeme zcela nové obsazení, jak přežívá v brutální aljašské divočině.

Crime Scene: The Texas Killing Fields (Netflix, novinka)

Sérii brutálních vražd, které se odehrály v průběhu několika desetiletí, spojuje zarostlé pole a kus dálnice. Nešťastné rodiny obětí přitom pořád neví, kdo je spáchal.

Queens of Mystery (Acorn TV, 3. série)

Beth, Cat a Jane jsou tři sestry, které píši detektivky. Nakonec se dostanu k řešení několika případů. Také vyšetřují zmizení své matky.

Drain the Oceans (National Geographic, 5. série)

Tento pořad vytáhne špunt z oceánu, aby odhalil skrytá tajemství a ztracené světy za pomoci průlomové technologie, dechberoucích fotografií a špičkových mořských archeologů. Série přináší nové pronikavé poznatky o epické historii lidské civilizace a o hluboké historii planety Země samotné. Odhalíme potopená města, vraky a úžasné přírodní zázraky hlubiny.

The Traitors (Network 10, novinka)

The Traitors je nová soutěžní série reality postavená na strategii a podezřívání, natočená ve Skotské vysočině. Tým hráčů bude soutěžit v sérii misí, čím více misí vyhraje, tím větší bude finanční odměna v banku. Mezi hráči však existují „Zrádci“. Zrádci jsou tajní a rozhodnou se, koho vyřadit ze svých kolegů (označených jako „Věrní“), kteří mezi ně nepatří. Cílem Zrádců je zůstat neodhaleni až do konce hry. Zatímco se Věrní snaží vyhnout se vyřazení, musí i zjistit, kdo je Zrádce, a vyřadit je, aby mohli získat odměnu pro sebe. Pokud to Zrádce dotáhne až do konce hry, má šanci odnést si domů peněžní odměnu. V průběhu sezóny budou pro hráče připraveny různé zvraty a překvapení.

Irreverent (Peacock, novinka)

Zločinec z Chicaga zpacká loupež a je nucen se ukrýt v malém australském městečku na útesech v severním Queenslandu, kde se vydává za nového kostelního reverenda.

Snack vs. Chef (Netflix, novinka)

Dvanáctka šéfkuchařů v sobě musí probudit vnitřního potravinářského technologa, napodobit oblíbené dobroty a přidat k nim vlastní kreace. Hraje se o 50 000 dolarů.

El club de los graves (Disney+, novinka)

Nekonvenční učitel hudby Amaranto Molina vyučuje na škole, která se specializuje na hudební výchovu. Škola je vedena podle starých pravidel a znevýhodňuje studenty, kteří nesplňují normy komerčního úspěchu.

Willow (Disney+, novinka)

Seriál je rebootem fantasy filmu Willow. Obyčejný farmář chrání speciální dítě, které chce tyranizující královna zabít a převzít vládu nad světem.

The Creature Cases (Netflix, 2. série)

Sledujeme Sama Snowa a Kita Caseyho, dva brilantní agenty, kteří řeší záhady, v nichž se mísí skutečná zoologická fakta s divokou detektivní akcí.

Bosé (Paramount+, novinka)

Seriál sleduje působivou desetiletou kariéru španělského zpěváka a skladatele Miguela Bosého, který překonal všechny bariéry. Miguel Bosé byl od narození předurčen k velkému úspěchu, a to navzdory přísným konvencím, které mu v 60. letech 20. století vnucovala jeho rodná země, Španělsko. Jeho otec, Luis Miguel Dominguin, byl tradiční a významnou osobností španělských býčích zápasů, zatímco jeho matka, Lucia Bosé, byla sofistikovaná a moderní italská filmová hvězda. Bosé se narodil obdařen silným charakterem svého otce, krásou své matky a rebelstvím a elegancí obou. V roce 1968 skončil bouřlivý vztah Bosého rodičů po 13 letech, když se rozhodli rozvést, což byl v té době pro konzervativní Španělsko skandál. Bosému bylo pouhých 11 let a rozvod na něj měl obrovský dopad. Sloužil jako katalyzátor, který ho proměnil v rebelujícího a bouřlivého umělce, s nímž se svět setkal o deset let později. Bosé, obklopený aureolou tajemství, byl vždy velmi uzavřený. Seriál poprvé boří zdi, odhaluje zpěvákovy silné i slabé stránky a umožňuje divákům nahlédnout do jeho života. Každá epizoda se zaměřuje na jinou píseň Miguela Bosého a cestuje k zásadním okamžikům umělcova života. Současná časová osa seriálu se odehrává během propagace jeho multiplatinového alba Papito, což je pro Miguela výjimečný okamžik, kdy se rozhodl splnit si dlouho odkládaný sen: stát se otcem.

Colin from Accounts (Showcase, novinka)

V centru dění jsou Ashley a Gordon, dva svobodní, zakomplexovaní lidé, které svede dohromady autonehoda a zraněný pes. Chybující, vtipní lidé, kteří si vybrali jeden druhého a mají odvahu ukázat své pravé já.

Hush (Allblk, novinka)

Seriál sleduje „opravářku vztahů“ Dr. Drayu Loganovou, uznávanou manželskou a sexuální terapeutku, která se zaplete do série lží, sexu a vražd, jež ji mohou stát všechno.

Gossip Girl (HBO Max, 2. série)

Sequel a soft reboot stejnojmenného seriálu z roku 2007. Osm let po vyřazení původního webu z provozu se pod společenským drobnohledem Gossip Girl ocitá nová skupina teenagerů. Jak moc se za tu dobu změnily sociální sítě a New York samotný?

Wicked City (Allblk, novinka)

Skupina městských čarodějnic posouvá své schopnosti do nových výšin a odhaluje temná tajemství, která do jejich cesty přitahují nebezpečné nepřátele.

Firefly Lane (Netflix, 2. série)

Kate a Tully se potkají jako mladé dívky a stanou se z nich neoddělitelné nejlepší kamarádky, které spolu prožijí třicet let úspěchů i pádů, deprese i zklamání. Když je rozdělí nemyslitelná zrada, obě ženy se vydají vlastní cestou a není jasné, jestli se ještě někdy usmíří.

My Unorthodox Life (Netflix, 2. série)

Osobní a profesní život módní magnátky Julie Haartové – bývalé členky ultraortodoxní židovské komunity, která se stala generální ředitelkou společnosti Elite World Group.

Riches (ITV, novinka)

Stephen Richards je úspěšný a chytrý podnikatel, který si vždy prosadí svou. Vybudoval si život i impérium kolem faktu, že vše, čeho se dotkne, se promění ve zlato. Dokonce i to, že opustil svou první ženu a dvě starší děti, se obrátilo v jeho prospěch. Po dvaceti letech stojí Stephen v čele multimilionové kosmetické firmy a sklízí ovoce za své umění a ambice. Je perfektním příkladem pro černošské ředitele, má nádhernou mladší ženu a spolu se třemi dospělými dětmi rádi utrácí vydělané peníze. Richardsovi mají dobrý život, který si zasloužili. Nina a Simon, jeho děti z prvního manželství, mají úspěšnou kariéru v New Yorku. Když však Stephen prodělá mrtvici, rodina se znovu sejde dohromady. Hrdinův život visí na vlásku a děti se ocitají tváří v tvář tajemstvím a lžím, které se vynořují na povrch a které ohrožují vybudované podnikové impérium.

Slow Horses (Apple TV+, 2. série)

Jedná se o adaptaci románů Micka Herrona. Jackson Lamb je chytrý, ale výbušný vůdce skupiny špionů, kteří skončí v exilu MI5 poté, co byli vyloučeni z hlavní služby za své chyby.

Three Pines (Amazon Prime Video, novinka)

Sledujeme muže, který vyšetřuje vraždy v městečku Three Pines. Vidí věci, které ostatní nevidí: světlo mezi trhlinami, mýtické ve všedním, objevuje dávno pohřbená tajemství a čelí několika vlastním duchům.
Podle série knih s šéfinspektorem Armandem Gamachem od kanadské autorky Louise Penny.

Zombie House Flipping (A&E, 5. série)

Seriál Zombie House Flipping se zabývá nedávným trendem překupníků domů, kteří vykupují zabavené a často opuštěné „zombie domy“ a renovují je, aby vrátili čtvrti její bývalou slávu

Housebroken (Fox, 2. série)

Seriál prozkoumává lidské problémy a neřesti skrze oči skupinky zvířátek, kteří žijí na předměstí.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
andromache

andromache

Pár věcí mi letělo minimálně do chci vidět.. Jsem zvědavá na Irreverent, protože Austrálie a protože Colin...
před 72 týdny
Evie

Evie

"Zločinec z Chicaga" mě rozesmálo :D
před 72 týdny
andromache

andromache

Jo mě taky :D. Aspoň už víme, proč z Med tak narychlo zdrhnul :D. Houby Ava, vykradl klenotnictví...
před 72 týdny
Další články k tématu