13. 11. 2022

Týden v obraze: Leverage, 1899, The Sex Lives of College Girls a další...

Týden v obraze: Leverage, 1899, The Sex Lives of College Girls a další...

Týden: 14. listopadu 2022 – 20. listopadu

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Neighborhood Wars (A&E, 3. série)

Vzhledem k tomu, že rekordní počet Američanů vyměňuje život ve městě za bydlení na předměstí, jsou sousedské vztahy vystaveny zkoušce. Sousedské války zavedou diváky do domů a na dvorky sousedů po celé zemi, kde se odehrají některé z nečekaných a emocemi nabitých událostí zachycených kamerou. Seriál, který obsahuje záběry z mobilních telefonů, dronů, domácích bezpečnostních kamer a dalších zařízení, ukazuje laskavost a konflikty mezi skutečnými sousedy po celých USA.

The Curse of Oak Island (History, 10. série)

Ostrov Oak se rozprostírá u jižního pobřeží Nového Skotska v Kanadě, a jako vcelku opuštěný ostrov je opředen spoustou mýtů a tajemstvími. Dva bratři, Rick a Marty Laginové, se proto rozhodnou s využitím moderní technologie tyto mýty prozkoumat a nalézt na ostrově bájné ukryté poklady. Spolu se svým týmem se vrhají do náročné dřiny s jediným cílem. Najít na ostrově Oak kus historie. Druhá série nese podtitul The Curse of Oak Island: Digging Deeper.

Sort Of (CBC Gem, 2. série)

Sabi Mehboob je genderově proměnlivý mileniál, který se pohybuje mezi různými identitami od sexy barmana v LGBTQ knihkupectví/baru přes nejmladší dítě v početné pákistánské rodině až po faktického rodiče hipsterské rodiny v centru města. Sabi má pocit, že prochází přechodem v každém aspektu svého života, od pohlaví přes lásku a sexualitu až po rodinu a kariéru. Příběh o dospívání se snaží odhalit identity a nálepky, které už neplatí… pro nikoho.

Upright (Sky Atlantic, Foxtel, 2. série)

Rodinný vyvrhel Lucky Flynn zjistí, že jeho matka umírá. Rozhodne se jet autem na druhý konec Austrálie, aby ji naposledy viděl, a vezme si s sebou pouze své piano. Jeho plány však rychle naruší nehoda, při které potká mladou Meg. Ta utekla z domu a má vlastní rodinné démony, s nimiž se musí vypořádat.

Mind Your Manners (Netflix, novinka)

Milý seriál o proměnách, ve kterém slavná lektorka etikety Sara Jane Ho pomáhá zájemcům z celého světa chovat se slušně a stát se tak lepšími lidmi.

Leverage: Redemption (IMDb TV, 2. série)

Revival klasického podfukářského seriálu Leverage (Dokonalý podraz). Skupina profesionálních lupičů a podvodníků díky svému high-tech vybavení a zkušenostem obírá zkorumpované podnikatele a jiné bohaté kriminálníky, aby pomohli těm, kterým nikdo nepomůže.

Murder Under the Friday Night Lights (Investigation Discovery, 2. série)

Pro mnoho malých měst po celé Americe je páteční večer strávený pod oslnivými světly místního středoškolského fotbalového stadionu při povzbuzování domácího týmu k vítězství tmelem, který drží celou komunitu pohromadě. Co se však stane, když páteční světla zhasnou a milovaný tým se ocitne v centru tragického zločinu? Jak se komunita, která je tak oddaná fotbalu, vyrovná s následky – které ji mohou donutit buď se vyrovnat s ničivou ztrátou jednoho z nich, nebo se na svůj drahocenný tým a hráče podívat jinak? Nový seriál z dílny Investigation Discovery přináší neúprosný pohled na šokující a tragické případy nebezpečné posedlosti, brutálního násilí a dokonce vražd, které provázejí místní středoškolské fotbalové týmy a pošpiňují sport, který je pro tyto komunity posvátný.

The Santa Clauses (Disney+, novinka)

Scott Calvin je na prahu svých 65. narozenin a uvědomuje si, že nemůže být Santou navždy. Začíná nestíhat své santovské povinnosti a hlavně má rodinu, které by život v normálním světě prospěl, zejména jeho dvěma dětem, které vyrostly na severním pólu. Scott má na starosti spoustu skřítků, dětí a rodin, kterým se musí zavděčit, a tak se vydává hledat vhodného náhradního Santu a zároveň musí připravit svou rodinu na nové dobrodružství v životě směrem na jih od severného pólu. Na motiv filmu The Santa Clause.

Limitless with Chris Hemsworth (National Geographic, novinka)

Jak můžeme žít déle a silněji? V tomto dokumentu se snaží Chris Hemsworth posunovat hranice lidského potenciálu.

1899 (Netflix, novinka)

Seriál sleduje loď s migranty, kteří míří na Západ z Londýna do New Yorku. Pasažéři jsou takovým mixem Evropanů, které spojují sny a naděje přicházející s novým stoletím a budoucností v zahraničí. Když objeví další loď migrantů na otevřeném moři, jejich cesta nabere nečekané obrátky. Co najdou na druhé palubě, promění jejich cestu do země zaslíbené v hororovou noční můru.

Dragons: The Nine Realms (Peacock, 4. série)

Děj se odehrává 1300 let po událostech filmu Jak vycvičit draka a draci jsou pro moderní svět už jen legendou. Když geologická anomálie otevře obrovskou, kilometry hlubokou trhlinu v zemském povrchu, vědci z celého světa se shromáždí v novém výzkumném zařízení, aby záhadný jev prozkoumali. Brzy skupina nezbedných dětí, které na místo přivedli jejich rodiče, odhalí pravdu o dracích a o tom, kde se skrývají – tajemství, které si musí nechat pro sebe, aby ochránili to, co objevili.

Fleishman Is in Trouble (FX, novinka)

Toby Fleishman a jeho manželka žijí odloučeně. Hrdina se znovu ponořuje do světa randění, kterému vévodí seznamovací aplikace. Ke svému milému překvapení zjišťuje, že je nyní žádanější než v době, než se oženil na konci studií medicíny. Nyní se těší na první svobodné léto. Jeho žena Rachel však náhle zmizí a hrdinovi zůstanou na krku děti. Nikdo neví, kde Rachel je ani kdy se vrátí. Toby se musí vypořádat s rodičovstvím, návratem starých přátel, povýšením v práci a všemi svobodnými ženami, které Manhattan nabízí. Brzy si však uvědomí, že nikdy nezjistí, co se s Rachel stalo, dokud se upřímně nepodívá na důvody, které zapříčinily rozpad jejich manželství. Minisérie je adaptací románu od Taffy Brodesser-Akner.

The Sex Lives of College Girls (HBO Max, 2. série)

Tři osmnáctileté spolubydlící se společně snaží vypořádat se studiem na škole Evermore College ve Vermontu. Vysokoškolačky překypují hormony a chtíčem, mají rády sex a stejně tak, jak se mají rády, tak si i lezou na nervy.

Dead to Me (Netflix, 3. série)

Jen právě přišla během tragické autonehody o manžela a útěchu hledá v podpůrné skupině. Tam se seznámí s ovdovělou Judy, která ji ihned dostane svou bláznivou a ztřeštěnou povahou. Obě ženy se brzy spřátelí, ovšem jak Jen postupně zjišťuje, Judy skrývá nejedno šokující tajemství.

The Cuphead Show! (Netflix, 3. série)

Animák sleduje jedinečné příhody impulzivního Cupheada a jeho opatrného, ale snadno ovlivnitelného bratra Mugmana. Během mnoha jejich nešťastných příhod napříč jejich surrealistickým domovem na Inkwellských ostrovech si vždy vzájemně kryjí záda.

Élite (Netflix, 6. série)

Příběh se točí okolo tří studentů ze střední třídy, kteří začnou chodit do exkluzivní soukromé školy ve Španělsku. Jejich interakce s bohatými studenty vede až k vraždě.

Interrupting Chicken (Apple TV+, novinka)

Piper má ve zvyku přerušovat příběh tím, že klade otázky a popouští uzdu své fantazii, když se snaží dostat všechny detaily do středu dění, aby pomohla zachránit situaci.

Somebody (Netflix, novinka)

Vývojářka softwaru a její přátelé se zapletou do případu vraždy, ve kterém figuruje její seznamovací aplikace i záhadný muž. A ten zřejmě něco skrývá.

The L Word: Generation Q (Showtime, 3. série)

Pokračování seriálu The L Word, ve kterém se po letech vracíme k jeho tvářím a sledujeme, jak moc se tyto ženy změnily.

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Lord Edmund Blackadder

Lord Edmund Blackadder

Konečně po dvou letech vrátím k Dead to Me. Pamatuju si, že to bylo hodně zvláštní, ale ty dvě epky co...
před 74 týdny
ufonka

ufonka

Moc se těším na 1899, ostatní seriály mě neoslovily.
před 74 týdny
_-0-_

_-0-_

Když se na tom podíleli tvůrci Darku, tak by to měl být sledovatelný (více než) kousek. V několika...
před 74 týdny
Další články k tématu