17. 4. 2022

Týden v obraze: Letuška, Ruská panenka, Volejte Saulovi

Týden v obraze: Letuška, Ruská panenka, Volejte Saulovi

Týden: 18.-24. dubna 2022

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Hamilton (TV4, 2. série)

Po sérii bombových útoků a kyberútoků ve Stockholmu se agent Carl Hamilton ocitá v životě ohrožující situaci. Sleduje nepřítele, jehož stopy vedou do ruských, švédských a amerických tajných služeb.

Masterchef Australia (Network 10, 14. série)

Australská verze původně britské kulinářské show stejného jména, ve které se desítky Australanů snaží prokázat svou vášeň a um v kuchyni. Pouze jeden z nich si ale odnese titul Masterchefa, balík peněz a šanci vydat svou vlastní kuchařku.

Redemption (Virgin Media One, novinka)

Colette je uznávaná policistka, která bere svou práci a kariéru velmi vážně. Její neotřesitelná nátura se však změní v momentě, kdy zvedne hovor od seržanta Luka Byrna z Dublinu. Zde našli tělo mladé ženy, u které je Colette uvedena jako příbuzná. Její jméno hrdince nic neříká, ovšem když jí detektiv ženu popíše, Colette v ní pozná svou pohřešovanou dceru Kate. Kate odešla z domu před dvaceti lety, když jí bylo šestnáct let, a od té doby se matce neozvala. Hrdinka využije své bohaté zkušenosti, které nasbírala za 30 let u policie. Je však připravená na to, kam ji důkazy zavedou?

Better Call Saul (AMC, 6. série)

Jimmy McGill je právníkem ve své malé firmě, ale zatím nemá nejmenší ponětí o svém osudu. Většina jeho případů je malých a bezvýznamných, od ostatních právníků ho odlišuje fakt, že má sem tam co do činění se špinavými záležitostmi ve městě Albuquerque, kde žije. V budoucnu má přijmout identitu Saula Goodmana, ale co přesně ho přiměje své jméno změnit?

Life After Life (BBC One, novinka)

Ursula Todd zemře jedné noci v roce 1910 dřív, než se vůbec stihne poprvé nadechnout. V tu stejnou noc v roce 1910 se Ursula narodí a přežije. Hrdinka se ocitne ve smyčce – stále dokola žije a umírá za odlišných okolností, jen aby byla znovu zrozena v nové, alternativní verzi života.

Ursula naviguje svůj život v kritické éře, zažije dvě světové války, setká se s Hitlerem a prožije nespočet významných životních událostí. Kvůli čemu se ale hrdinka musí tak zoufale snažit přežít? Každý z jejích alternativních životů přináší nové překážky, výzvy a poloviční vzpomínky na to, co se odehrálo dříve, a také fascinující, radostné, traumatické, slzavé a nečekané zážitky a vztahy. 

Když máte nespočet příležitostí k žití života, vyvstává jedna otázka: Dokážete žít dokonalý život? Zvládnete změnit chod dějin? Dokážete zachránit svět?

Pacific Rim: The Black (Netflix, 2. série)

Dospívající chlapec se svou mladší sestrou hledají své rodiče. K tomu používají obrovskou mobilní zbraň, která je známá jako Jaeger.

Mayans M.C. (FX, 4. série)

Příběh se odehrává ve slunné Kalifornii na americko-mexické hranici a sleduje dozvuky hlavní zápletky původního seriálu. V centru dění se ocitá ambiciózní Ezekiel Reyes, který vyhlíží lepší zítřky pro svůj motocyklový klub Mayans MC, zatímco ho žene touha po pomstě.

Russian Doll (Netflix, 2. série)

Nadia se účastní párty v New Yorku, kde je na konci dne zabita. Náhle se probudí na počátku toho samého dne a snaží se zjistit, co se právě stalo.

Inside No. 9 (BBC Two, 7. série)

Copak se asi děje za zavřenými dveřmi ve vaší ulici? V tomto antologickém seriálu nahlédneme za šestero různých dveří s číslem devět a propátráme soukromí jejich obyvatel…

Yakamoz S-245 (Netflix, novinka)

Poté, co Zemi postihne katastrofa, musí mořský biolog na výzkumné misi v ponorce spolu s posádkou bojovat o přežití, když začne vycházet najevo neuvěřitelné spiknutí.

Captive Audience: A Real American Horror Story (Hulu, novinka)

V roce 1972 sedmiletý Steven Stayner záhadně zmizel cestou ze školy. Jeho dramatický návrat k rodině o téměř deset let později vyvolal v 80. letech varování před „cizím nebezpečím“, právní reformy a jeden kultovní televizní film, v němž se utrpení rodiny proměnilo v minisérii, kterou v hlavním vysílacím čase sledovalo 70 milionů Američanů.

Když doběhly titulky a film skončil, uzavřela se jedna tragická kapitola života rodiny, ale otevřela se jiná.

Tato minisérie zkoumá vývoj vyprávění o skutečných zločinech optikou padesátileté cesty jedné rodiny a dvou bratrů; jednoho hrdiny, druhého padoucha. Je o tom, jak se pravda stává příběhem a příběh pravdou – v televizi, v justici i v našich myslích.

Chivalry (Channel 4, novinka)

Cynický šéf studia dá dohromady nepravděpodobný pár, aby zachránil neúspěšný film.

Bobby je feministická scenáristka/re­žisérka a matka jednoho dítěte s pochybným vízem. Po svém úspěšném nízkorozpočtovém indie debutu má slíbeno financování pro svůj feministický biblický životopis, ale nejprve musí zachránit tento sexuálně kontroverzní thriller.

Cameron je úspěšný filmový producent a sukničkář, kterého právě opustila další dvacetiletá přítelkyně (přes WhatsApp). Ví, že musí svůj sexistický film detoxikovat, jinak mu hrozí krach, a tak se nebrání tomuto partnerství.

Zatímco Bobby a Cameron řeší své genderové napětí, plíživou přitažlivost a neodbytný pocit, že jsou jen pěšáky v plánu studia na odkoupení ze Saudské Arábie, se přetočení toxické sexuální scény stává špičkou ledovce všech dalších problémů.

Epidemiya (Premier, 2. série)

Neznámý virus promění Moskvu ve město mrtvých. Nejde elektřina, peníze ztratily veškerou hodnotu a ti kteří stále nejsou nakaženi zoufale bojují o jídlo a palivo. Sergej žije mimo město se ženou, kterou miluje a jejím autistickým synem. Tam to je zatím stále bezpečné. Přesto odjíždí do Moskvy, aby zachránil svou bývalou manželku a jejich syna, ačkoliv ho bývalá žena nenávidí.

Tito lidi, kteří nevěřili, že budou ještě někdy znovu pod jednou střechou musí za sebou nechat minulost a vydat se na dlouhou a nebezpečnou cestu na sever, aby našli izolovaný lovecký zámeček na opuštěném ostrově

The Flight Attendant (HBO Max, 2. série)

Letuška jménem Cassandra Bowdenová se jednoho dne probouzí ve svém hotelovém pokoji v Bangkoku, a to s kocovinou a mrtvým tělem vedle sebe. Ze strachu zavolat policii předstírá, že se vůbec nic nestalo, jenže po návratu do New Yorku se střetává s agenty FBI, kteří na ni mají pár otázek. Cassandra si ne a ne vybavit, co se oné noci dělo, a začíná zvažovat možnost, že by mohla být vrahem.

Les Sept Vies de Léa (Netflix, novinka)

Sledujeme ženu, která narazí na tělo Ismaela, teenagera, který zmizel před třiceti lety. Tato událost ji přenese zpět do roku 1991, kdy se každé ráno probouzí v těle jiného člověka. Má 7 pokusů přijít na kloub jeho smrti a zachránit mu život.

Heartstopper (Netflix, novinka)

Nick a Charlie jsou dva britští teenageři, kteří studují na klučičí škole. Charlie je okouzlující a až příliš přemýšlivý gay. Nick je veselý a dobrosrdečný hráč rugby. Oba jsou nuceni usednout společně do školní lavice. Rychle se z nich stanou přátelé a Charlie se do Nicka hluboce zamiluje, i když nevěří, že by měl jakoukoliv šanci. Láska však může překvapit, Nicka totiž Charlie zajímá o dost více, než si oba kluci uvědomují. Seriál vypráví o lásce, přátelství, věrnosti a duševní nemoci.

The Rising (Sky One, novinka)

Neve Kelly jednoho dne přijde na to, že je mrtvá. Je vyděšená a zmatená svou novou existencí. Když si však uvědomí, že byla zavražděna, začne zuřit. Je odhodlaná najít svého vraha a dostát spravedlnosti. Věří, že ji zabil někdo, koho znala.

Hrdinka lituje toho, že se nikdy neodhodlala opustit svou izolovanou komunitu. Nyní se snaží sžít s novými schopnostmi a začne narušovat životy těch, kteří stále žijí, především svého otce Toma, se kterým neměla dobrý vztah, a milované matky Marie. Postupně odkrývá pohřbená tajemství a je nucena znovu přehodnotit každý aspekt svého života a lidi, na kterých jí záleželo.

Zachowaj spokój (Netflix, novinka)

Rodiče Adama Baye, znepokojení chováním svého 16letého syna po sebevraždě jeho spolužáka, nainstalují do jeho počítače spyware. Sledují každý chlapcův pohyb, každý odeslaný a přijatý e-mail. S hrůzou objeví zprávu od anonymního odesílatele, která mu říká, aby mlčel. Ví Adam něco o sebevraždě? Pak zmizí i Adam…

Barry (HBO, 3. série)

Barry je nešťastný bývalý mariňák, v jehož popisu práce je zabíjení na objednávku. Díky jednomu kšeftu vyjíždí do Los Angeles, kde se souhrou náhod ocitne na pódiu před komunitou divadelních nadšenců. Myšlenka živit se profesionálním herectvím ho zaujme natolik, že se ocitne v nelehké pozici – buď zůstane v zajetých kolejích v roli nespokojeného nájemného vraha, anebo bude riskovat vše, co má, aby se jeho domovem stala prkna, která znamenají svět.

Billy the Kid (Epix, novinka)

Epický dobrodružný seriál podle života Billyho Kida alias Williama H. Bonneyho. Sledujeme ho od dětství s irskými kořeny, přes počátky dráhy kovboje a pistolníka na americké frontě, až po jeho klíčovou roli ve válce v Lincoln County.

Gaslit (Starz, novinka)

Moderní verze aféry Watergate. Seriál vypráví dosud promlčené příběhy a ukazuje zapomenuté postavy tohoto skandálu – od Nixonových podřízených až po práskače, kteří nakonec celé tohle zkažené impérium potopili.

Grace (ITV, 2. série)

Detektiv Roy Grace je tvrdě pracující policista, který celý svůj život odevzdal své práci. Jeho kariéra se však vyvíjí přesně opačným směrem, než by si zasloužil. Ovlivnilo to zmizení jeho ženy, které ho do dnešního dne v myšlenkách pronásleduje. Nyní pracuje na nevyřešených případech, kde nemá téměř žádnou šanci na úspěch.

Jeho kolega Glenn Branson však ví, že toho Roy může ještě hodně nabídnout, a požádá ho o pomoc při řešení svého případu. Tři dny před svatbou se pohřešuje ženich poté, co dojde k nevydařenému pranku.

The Baby (HBO, novinka)

Hororová komedie ukazuje mateřství jako instituci a nastavuje pravidla, která mohou ženy ovlivňovat různě dle toho, jak na ně nahlíží společnost.

Osmatřicetileté Natashe se náhle změní život, když dostane na starost dítě. Kontrolující a manipulující dítě s násilnickými schopnostmi promění hrdinčin život v horor. Odkud pochází? Co chce? A jak daleko Natasha musí zajít, aby získala zpět svůj bezstarostný život? Ona dítě nechce. Dítě však chce ji.

The Man Who Fell to Earth (Showtime, novinka)

Mimozemšťan se dostává na Zemi v klíčovém momentu lidského vývoje. Musí čelit vlastní minulosti, aby dokázal rozhodnout o naší budoucnosti.

Three Busy Debras (Adult Swim, 2. série)

Seriál sleduje každodenní životy tří žen v domácnosti, které se všechny jmenují Debra.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Arkantos

Arkantos

Ma niekto info ako to bude s Epidemyou? Prvá séria je na Netflixe ale som zvedavý či ma niekto info...
před 2 roky
Fruiko

Fruiko

Vzhledem k aktuální situaci bych v to moc nedoufal. Leda by měli nějaký smlouvy...
před 2 roky
Další články k tématu